یکشنبه, ۲۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 16 June, 2024
مجله ویستا

«حسابداری فریبنده» به زبان اسپانیایی یعنی چه


«حسابداری فریبنده» به زبان اسپانیایی یعنی چه

این نوشته به بررسی نقض قوانین حسابداری توسط بانک های اسپانیایی می پردازد این بانک ها با استفاده از تکنیکی به نام «تامین ذخیره پویا» و با حمایت کامل اتحادیه اروپایی قوانین حسابداری را زیر پا گذاشتند

این نوشته به بررسی نقض قوانین حسابداری توسط بانک‌های اسپانیایی می‌پردازد. این بانک‌ها با استفاده از تکنیکی به نام «تامین ذخیره پویا» و با حمایت کامل اتحادیه اروپایی قوانین حسابداری را زیر پا گذاشتند.

مناظره حاضر میان چارلی مک کریوی، مقام ارشد اتحادیه اروپایی در امور خدمات مالی و رابرت گلابرت یکی از امنای هیات حسابداری است. گلابر مدیر اجرایی سابق انجمن بین‌المللی معامله‌گران اوراق بهادار است و در دانشکده دولتی کندی هاروارد تدریس می‌کند.

مک‌کریوی که زمانی مدیر قوانین بانکی و بازار اتحادیه اروپایی بود، گفت که می‌دانست بانک‌های اسپانیایی استانداردهای گزارش‌دهی مالی بین‌المللی را نقض می‌کردند- و اینکه این امر چیز خوبی بود.

گلابر: شاید من حرف های مک کریوی را بد برداشت کردم. فکر کردم او می‌گوید که دلیل موفقیت بانک‌های اسپانیایی نسبت به بقیه در هدایت بحران مالی این بود که او به آنها اجازه داده است تا استانداردهای حسابداری را نقض کند. درست بود؟

مک کریوی: من چنین اجازه‌ای ندادم، آنها دادند. اما منطقا...

گلابر:خوب شما این مساله را پیگیری نکردید.

مک کریوی: ما به موقعیتی نرسیده بودیم که بتوانیم مقابل آنها بایستیم، اما منطقا، باید همان کار را می‌کردم.

گلابر: خوب... من فقط... من اعتقاد دارم بانک‌های آمریکایی نتوانستند بحران اقتصادی را به خوبی کنترل کنند، نظر شخصی من این است که اگر به آنها اجازه می‌دادیم قوانین را نقض کنند باز هم موفق نمی‌شدند... تنظیم‌کننده‌های ما به آنها اجازه دادند تا اصول حسابداری را زیر پا بگذارند. من فکر نمی‌کنم که این موضوع درست باشد و مدارکی هم در دست نیست.

در واقع، بازارها هنگامی که اطمینان در ارقامی که موسسات و کسب و کارها منتشر می‌کنند وجود داشته باشد بسیار خوب کار می‌کنند، اما جایی که اطمینانی به این آمار و ارقام وجود ندارد بازار هم وضعیت خوبی ندارد. و شما نمی‌توانید بازار را فریب دهید. پس من باور نمی‌کنم، هرچیزی که بحران بانک‌ها را به عدم جلوگیری شمااز نقض قوانین حسابداری نسبت داد.

مک کریوی: آنها استانداردهای گزارش‌دهی مالی بین‌المللی و قوانین ما را از اول ژانویه ۲۰۰۵ اجرا نکردند. تنظیم‌کننده اسپانیایی این کار را انجام نداد و جان سالم به در برد- بانک‌های او بهتر از هر کس دیگری تاکنون از بحران جان به در برده‌اند.

گلابر: من نمی‌خواهم از شما به خاطر کردن یا نکردن کاری انتقاد کنم، اما فکر نمی‌کنم که این بانک به این دلیل دچار بحران نشد، بلکه قوانین حسابداری را زیر پا گذاشتند.

مک‌کریوی: منظور من این است که قوانین اجازه «تامین ذخیره پویا» را نمی‌دهد، اما تنظیم‌کننده بانکی اسپانیا تاکید دارد که آنها تامین ذخیره پویا دارند. و آنها این کار را هم کردند، اما من شدیدا باور دارم که باید در مقابل آنها ایستاد.

گلابر: اما چارلی...

همان طور که اکنون می‌دانیم، نقض قوانین حسابداری برای بانک‌های اسپانیایی در نهایت کارآیی نداشت، گرچه به آنها کمک کرد تا برای مدتی شکست خود را زیر نقاب پنهان کنند.

اسپانیا به دنبال کمک ۱۲۵ میلیارد دلاری همسایگان اروپایی خود است تا بانک‌ها را نجات دهد.

جوناتان ویل، مقاله‌نویس بلومبرگ است.

نویسنده : جان ویل

مترجم: محمد نجف آبادی‌فراهانی

منبع: بلومبرگ