یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
این ۶ آزمایش را همه مردان باید انجام دهند
انجام آزمایشهای پزشکی کار سادهای نیست، اما قطعا میدانیم که در مورد بسیاری از این آزمایشها، مسئله تشخیص احتمالات و بیماریهایی است که با مرگ و زندگی ارتباط دارند، پس نباید آنها را فراموش کنید اما متاسفانه آمار نشان میدهد که مردان در این زمینه تنبلتر از زنان هستند. ما به شما هشدار میدهیم که این آزمایشها را باید بسیار جدی بگیرید. مردان در مورد مسئله سلامت سهلانگارتر از زنان هستند. آنها در هر سال به طور متوسط ۲۲درصد کمتر از زنان به پزشک مراجعه میکنند و ۲۴درصد کمتر آزمایشهای معمول را انجام میدهند و در نهایت میانگین سنی آنها هم در بیشتر نقاط جهان پایینتر از زنان است. جنیفر لاندا، متخصص طب پیشگیری در اورلاندو میگوید: مردان به چند دلیل در انجام آزمایشهای تشخیصی تنبل هستند؛ دلیل اول آن ترس است، یعنی آنها میترسند که چیزی در بدن آنها درست نباشد. دلیل دوم هم این است که مردان عموما بهانه پرمشغله بودن و درگیر بودن را دارند، سوم هم اینکه مردان به اندازه زنان به جسم خود و علائم فیزیکی خود دقت نمیکنند و خیلی از مسائل را جدی نمیگیرند. به هر حال هیچ مردی نباید موارد زیر را فراموش کند.
● سادهترین آزمایش نجاتبخش
آزمایش فشارخون
شاید این سادهترین تست سلامت بدن باشد، با یک دستگاه فشارخون معمولی و کمی آگاهی موسسه ملی تحقیقات سلامت کانادا توصیه کرده است که هر مرد بین ۱۸ تا ۶۴ سال، حداقل یکبار در سال فشارخون خود را توسط پزشک چک کند. البته اگر یکبار فشارخون شما بالا باشد حتما باید در ظرف مدتی کوتاه دوباره آن را چک کنید و در صورتی که باز هم بالا بود زیر نظر پزشک متخصص قلب و عروق قرار بگیرید. دکتر فیدو ارلای، متخصص قلب در سانتاباربارا میگوید: نمیتوان عدد دقیقی را برای همه مردم جهان به عنوان فشارخون مطلوب معرفی کرد، قبلا به طور متوسط فشارخون ۱۲۰ روی ۸۰ به عنوان فشارخونی در حد مطلوب ارزیابی میشد اما حالا این اعداد به ۱۱۰ روی ۷۰ کاهش یافته است. اگر دارای فشارخون بالا هستید بدانید که ورزش کردن و کاستن وزن میتواند در کاهش آن نقش مهمی داشته باشد.
● آزمایشی نجاتبخش به نام PSA
آزمایش پروستات
بررسی پروستات از لحاظ ابتلا به سرطان به تازگی بسیار مورد بحث بوده، برخی متخصصان میگویند انجام آزمایش خون برای یافتن مارکر (نشانه) ابتلای سرطان پروستات خیلی دقیق نیست و گاه برای افرادی که مبتلا به این سرطان نیستند تشخیص پروستات داده و درمان برای آنها شروع میشود که کار اشتباهی است اما بیشتر متخصصان هنوز معتقدند که آزمایشهای یافتن نشانههای سرطان در پروستات باید به طور دائمی در همه مردان میانسال انجام شود. میزان اندکس معروف به PSA باید کمتر از ۴ نانوگرم در میلیلیتر باشد. دکتر هازیل اورلاند از مرکز جراحی میشیگان میگوید: از زمان انجام آزمایشهای PSA، ۴درصد از آمار سرطانهای بدخیم پروستات کاهش یافته است. برای همین باید این آزمایش را مهم ارزیابی کنید. درست است که گاه برخی حالات دیگر ممکن است میزان PSA را بالا ببرند و تشخیص اشتباه صورت گیرد اما در کل مشخص است که انجام آزمایش PSA به صورت منظم بهتر از عدم انجام آن است. به طور معمول در سن زیر ۵۰ سال هر ۵ سال یکبار و بالای ۵۰ سال هر ۲ سال و بالای ۶۰ سال هر سال باید این آزمایش انجام شود.
● میدانید چقدر چربی دارید؟
آزمایش اندازهگیری چربیهای خون
اندازهگیری میزان چربیهای خون کار سختی نیست، یک آزمایش خون ساده میتواند میزان کلسترول و تریگلیسرید خون شما را نشان دهد. بر اساس توصیهها، مردان بین ۱۶ تا ۶۰ سال باید هر ۵ سال یکبار این آزمایشها را انجام دهند اما در صورت بالا بودن هر یک از اندکسهای چربی، باید هرساله تا زمان طبیعی شدن این آزمایش را تکرار کرد، در صورتی که میزان چربی بسیار بالا باشد پزشک ممکن است هر ۳ ماه یکبار آزمایش را تکرار کند. بهتر است کلسترول خون شما زیر ۲۰۰ باشد اما بدانید که بهترین نشانه مناسب بودن چربی خون شما، نسبت چربی بد (LDL) به چربی خوب (HDL) است. دکتر لاندا میگوید: اگر میزان کلی کلسترول بالا باشد، حتی اگر میزان کلسترول خوب شما هم بالا باشد، باید بدانید که این حالت هم مناسب نیست، شما باید سطح کلسترول خون بدنتان را در حد پایین نگه دارید.
● دومین قاتل مردان
بررسی برای تشخیص سرطان کولون
سرطانهای انتهای روده بزرگ دومین علت مرگ و میر در ایالاتمتحده است. طی هر سال بیش از ۱۰۰هزار مورد از این بیماری کشف میشود که بیشتر آنها در مردان است. برای همین باید به تشخیص زودهنگام این سرطان توجه ویژهای داشت. انجمن ملی سرطانشناسی ایالاتمتحده به تمام مردان بالای ۵۰ سال توصیه میکند این تستهای تشخیصی را انجام دهند. چند راه برای تشخیص زودرس سرطانهای این ناحیه وجود دارد. برای مثال کولونوسکوپی یکی از این امکانات است که امکان دیدن داخل روده با دوربین را به پزشک میدهد. سیتی کولونوگرافی کمتر از کولونوسکوپی تهاجمی است و میتواند دقت نسبتا بالایی داشته باشد. سیتی اسکن هم در مواردی میتواند کمککننده باشد. دکتر رابرت تیگرانت، جراح دستگاه گوارش در بیمارستان پرسبیلترین نیویورک میگوید: پس از ۵۰ سالگی هر مرد باید حداقل هر ۵ سال یکبار آزمایش کولونوسکوپی را انجام دهد. بد نیست که در فواصل هر ۵ سال کولونوسکوپی با فواصل ۵ ساله عکسبرداری با باریم از انتهای دستگاه گوارش انجام شود.
● پوستتان را بررسی کنید
بررسی برای تشخیص سرطان پوست
دکتر هاروارد تیلور از مرکز جراحیهای سر و گردن مونامان در کالیفرنیا در مورد شیوع سرطانهای پوست در مردان میگوید: مردان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از زنان به سرطانهای پوست، از نوع سرطان سلولهای پایهای غیر از ملانوما و سرطان سلولهای سنگفرشی سطح پوست دچار میشوند این احتمال ابتلا با در معرض نور خورشید قرار گرفتن نسبت مستقیم دارد و برای همین اگر فردی به دلیل کارش همیشه در هوای آزاد و در معرض نور قرار میگیرد، باید بیشتر از بقیه مراقب باشد. توصیه من این است که مردان هر ۳ ماه یکبار، یک روز به طور دقیق سر و صورت و پوست خود را از لحاظ هرگونه نشانه مشکوک ابتلا به این نوع سرطانها، مثل وجود خالهای مشکوک یا تغییر شکل و رنگ آنها یا ایجاد زخمهای خوبنشدنی مورد بررسی قرار دهند و هر سال هم به پزشک مراجعه کنند.
● نترسید، تنبلی هم نکنید، آزمایش خون بدهید
آزمایش ابتلا به دیابت
حداقل یکسوم افراد مبتلا به دیابت، از این بیماری خود مطلع نیستند. باید این را هم بدانید که عدم کنترل قند خون و بیماری دیابت میتواند زمینهساز بیماریهایی مثل سکته مغزی و مشکلات قلبی-عروقی باشد. در ضمن مشکلات کلیوی و نارسایی کلیه و حتی کوری هم میتواند ناشی از این بیماری باشد.
دکتر لاندا میگوید: اگر در خانوادهتان سابقه ابتلا به بیماری دیابت وجود دارد، حتما با یک متخصص غدد یا داخلی مشورت کنید و تحت نظر او قرار بگیرید، این پزشک به شما خواهد گفت که لازم است به چه فواصلی آزمایش قند خون بدهید.
اگر علائم دیابت را داشته باشید پزشک شما آزمایش قندخون ؟ برای شما درخواست خواهد کرد که در صورت بالا بودن آن ممکن است آزمایشهای تکمیلی هم برای شما تشخیص داده شود. یادتان باشد که هرقدر زودتر بیماری قند کشف شود، درمان بهتر و عوارض بیماری کمتر خواهد بود. در این مورد نه تنبلی کنید و نه بترسید، خیلی راحت برای انجام آزمایش قندخون اقدام کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست