یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

رهایی قدس با اتحاد و همبستگی


رهایی قدس با اتحاد و همبستگی

تجلی وحدت مسلمانان در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان

ای قدس، ای شهر پرطراوت زیتون، ای سرزمین مقدس، ای نور چشم ادیان، ای کوتاهترین راه بین زمین و آسمان، ای خواهر مکه و مدینه، ای زادگاه شیرزنان از تبار مریم مقدس، هنگامه ظفر نزدیک است.

آن روز که خواهران و برادران فلسطینی بر داغ گلهای پرپر، اشک را بر سجاده نماز با صبر نقاشی کردند، مسلمانان ایران و سایر کشورهای جهان، استقامت و پایمردی فلسطینیان را ستودند و بر ادامه انتفاضه تاکید نمودند.

با این حال اینک فلسطین به عنوان کعبه آمال مسلمانان در خط مقدم نبرد با استکبار جهانی و رژیم غاصب صهیونیسم قرار دارد و هر روز قیام خونین مردم سرزمینهای اشغالی شکلی جدی تر به خود می گیرد و مقاومت تا پیروزی و آزادسازی قدس شریف از چنگال ددمنشانه رژیم اشغالگر ادامه دارد.

وقت آن رسیده است که دولتهای اسلامی به صورت یکپارچه به اقدام عملی علیه رژیم اشغالگر قدس اقدام کنند. مسلمانان باید فریادهایشان را متوجه دولتهای خود کنند و از آنها بخواهند که در اتحاد با سایر دولتهای اسلامی به مبارزه عملی با صهیونیستهای غاصب بپردازند، و اما روز قدس بهترین زمان برای این خیزش اسلامی در کشورهای مسلمان است. روز قدس روز فریاد زدن مسلمانان بر سر دولتهای اسلامی برای این منظور است. تأثیر راهپیمایی روز جهانی قدس در بیداری مسلمین، فراموش نکردن مسئله فلسطین و وحدت مسلمانان، مواضع جریانهای غربگرا مثل جنبش فتح نسبت به روز قدس و نگرش مردم فلسطین و اعراب در مورد این روز بزرگ در ایران و کشورهای اسلامی، و حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جوانان بی گناه که هر روز به خاک و خون کشیده می شوند، محورهای مورد بحث ما در گزارش امروز و فردای کیهان است.

به کدامین گناه کودک فلسطینی

کشته می شود؟!

به چه گناهی کودک مظلوم فلسطینی کشته شده؟ به کدامین گناه جوان رعنای سرزمین قدس به خاک و خون کشیده شده؟ جنایت، اشغال، نامردمی، خون و آتش چرا سهم فلسطینی ها از زندگی است؟ «ابراهیم علیان نژاد» دبیری که در سالهای اخیر به گفته خودش در همه راهپیمایی های روز قدس حضوری فعال داشته، نظرش را در مورد سوژه گزارش این طور بیان می کند: «هر روز از خودم می پرسم گناه این فرزندان پاک و معصوم چیست؟ گناه زنانی که خانه هایشان بر سرشان آوار می شود چیست؟ از خودم می پرسم اگر ما جای آنها بودیم... من فکر می کنم دولتمردان و سران کشورهای عربی نباید دست روی دست بگذارند و به این رژیم غاصب اجازه دهند هر روز، هر طور که دلشان می خواهد با این مردم بی گناه رفتار کنند. ما در روز قدس با مشتهای گره کرده و یکپارچه، یکصدا آزادی قدس را فریاد می زنیم.»

فرشید پورکیانی دانشجوی سال سوم رشته حقوق است که با تعدادی از دوستانش در فرهنگسرای اندیشه که در منطقه غرب میدان صادقیه واقع شده است مشغول بحث و تبادل نظر در مورد مسائل روز جامعه هستند. با مطرح نمودن موضوع گزارش، نظر وی را در مورد ضرورت حضور مسلمانان و جوانان در راهپیمایی روز جهانی قدس می پرسم که پس از مکثی کوتاه می گوید: «وقتی می بینم جوانان رعنای فلسطینی بی گناه کشته می شوند و به شهادت می رسند، وقتی هر روز شاهد جنایتی وحشیانه از سوی رژیم اشغالگر صهیونیستی در فلسطین هستیم، وقتی در خبرها می شنویم و می بینیم که چطور فرزندان فلسطینی و برادران دینی مان توسط اسراییلی ها مورد حمله قرار می گیرند و اعضای بدنشان را قاچاق می کنند و جسدهای پر از پنبه را به خانواده هایشان تحویل می دهند، چگونه می توانیم ساکت بنشینیم و بی تفاوت باشیم. وظیفه خودم و همه مردم مسلمان جهان می دانم که در راهپیمایی عظیم روز جهانی قدس شرکت کرده و آزادی فلسطین را فریاد کنیم.»

«حسین زرین پور» دانشجوی دیگری است که در ادامه حرفهای دوستش با شور و هیجانی که در لابه لای صحبتهایش موج می زند، با اعلام اینکه در راهپیمایی روز جهانی قدس شرکت خواهدکرد، می گوید: «حضرت امام خمینی با نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس، مسئولیت مسلمانان جهان، برای آزادی این مکان مقدس را که از وظایف همه مسلمانان و نمادی برای شکست اسراییل است، جاودانه و تاریخی کردند و اینکه ما هرساله شاهد تظاهرات میلیونی مسلمانان جهان دراین روز بزرگ هستیم، نتیجه این اقدام انقلابی و تاریخی حضرت امام خمینی(ره) است.»

وی در ادامه می گوید: «باید یاد و نام قدس به تمام نسلهای آینده مسلمانان و آزادگان جهان منتقل شود تا آنان بدانند آزادی قدس و سرزمین های اشغالی وظیفه و رسالتی مستمر ودائمی است.»

روز قدس و بیداری مسلمانان

دکتر «ابواسامه» نماینده جنبش حماس در ایران در گفت وگو با سرویس گزارش کیهان با اشاره بر تاثیر راهپیمایی عظیم روز قدس در بیداری مسلمین در جهان اسلام می گوید: «با توجه به تهدیداتی که از جانب صهیونیست ها متوجه قدس و مسجدالاقصی می شود و نظر به اقدامات بی وقفه و حفاری هایی که رژیم صهیونیستی در زیر و پیرامون مسجدالاقصی به عمل می آورد تا دراین مکان برای خود حضوری دائمی فراهم آورده روز جهانی قدس امسال از اهمیت دوچندانی برخوردار است.»

وی در ادامه می گوید: «امروزه قدس در سایه حکومت نتانیاهو با سرعت وشتاب فزاینده ای به سمت یهودی سازی پیش می رود و این اتفاق به واسطه انهدام منازل و املاک مقدسی ها و ابطال اقامتشان در قدس به عنوان شهروند و نیز ازطریق ساخت دیوار حایل که تاکنون ۱۶۵ هزار مقدسی را از حق شهروندی شهر قدس، محروم ساخته، در حال شکل گیری است.

وی می گوید: «جلب و جذب هزاران شهرک نشین و تشویق و ترغیب آنان به سکونت در شهر مقدس قدس یکی دیگر از شیوه های صهیونیست ها برای یهودی سازی این شهر به شمار می رود.»

دکتر ابواسامه در ادامه تصریح می کند:

اما مسجدالاقصی که با تهدیدهای گوناگونی احاطه شده است، این مکان مقدس همواره صحنه آماج تعرضات مکرر صهیونیست ها بوده و هست که گاه در قالب ساخت کنیسه (معبد یهودی) در اطراف مسجد و گاه به صورت تلاش یهودیان افراطی برای ایجاد جای پایی برای خود در داخل مسجدالاقصی و یا به شکل بازداشتن مسلمانان از اقامه نماز در آن اتفاق افتاده و می افتد.

هدف نتانیاهو از این اقدامات و البته با بهره گیری از دیدگاه اوباما مبنی بر بین المللی کردن اداره اماکن مقدس در شهر بیت المقدس از جمله مسجدالاقصی وضعیتی را تحمیل کرد و بوجود آورد تاسرانجام قدس را پایتخت ابدی و یکپارچه رژیم صهیونیستی بگرداند و نظارت بر مسجدالاقصی را از دست مسلمانان درآورد و آن را بین المللی سازد.

وی اضافه می کند: «بنابراین امت اسلامی بایستی هشیارانه با تهدیدهایی که این شهر و مقدساتش را دربرگرفته، مقابله کند و بی شک راهپیمایی های روز جهانی قدس از یکسو موجب بیداری و هشیاری مسلمانان جهان می شود و ازسوی دیگر حامل پیامی محکم برای رژیم صهیونیستی است که چنانچه (این رژیم) به تجاوزات وتعدی خود علیه قدس بطور اعم و علیه مسجدالاقصی بطور اخص ادامه دهد، با خروش جهان اسلام مواجه خواهدشد.» دکتر ابواسامه با اشاره به اینکه بیشترین تاثیر راهپیمایی روز جهانی قدس فراموش نکردن مسئله فلسطین و حفظ وحدت مسلمین است، خاطرنشان می کند: «راهپیمایی ها در این روز یا هر روز دیگری، اهداف بزرگ و سازنده ای را تحقق می بخشد و به سود آرمان فلسطین است و باعث آن می شود که مسئله فلسطین در اذهان مسلمانان زنده و پویا بماند و در واقع گامی در جهت وحدت مسلمانان تلقی می شود، خاصه اینکه قدس و پاسداری از آن از فاکتورها و عوامل اصلی وحدت به شمار می رود و قدس قبله گاه نخست و خواستگاه همه مسلمانان از هر قوم، نژاد و مذهبی می باشد.»

نماینده جنبش حماس در ادامه به فعالیت گروه های وابسته به غرب از جمله جنبش فتح در مورد فلسطین اشاره می کند و می گوید: «متاسفانه برخی از سران فتح، اخیرا موافقت خود را با دیدگاه اوباما در مورد حل و فصل مسئله قدس که قائل به بین المللی کردن اداره اماکن مقدس در شهر بیت المقدس می باشد، اعلام داشتند، براساس طرح اوباما این اماکن مقدسه پیش روی یهودیان گشوده خواهد بود و به تعبیری آنان در اداره این اماکن مشارکت خواهند جست و امکان اقامه مناسک برایشان فراهم می شود و دیگر آن گونه نخواهد بود که مدیریت آن مختص و در ید قدرت مسلمانان باشد و این مسئله ای است که ما به شدت آن را رد و نکوهش می کنیم و از سران فتح می خواهیم از موافقت و مشارکت در هر توطئه ای که علیه شهر قدس تدارک دیده می شود، خودداری ورزند.»

آزادسازی قدس و وحدت کشورهای اسلامی

نامگذاری روز قدس بر دو محور اساسی یعنی وحدت مسلمانان و محور بودن موضوع فلسطین در جهان اسلام تکیه دارد و موضوع فلسطین به هویت و تمامیت جهان اسلام و امت اسلامی برمی گردد و هریک از این دو عامل همدیگر را تقویت می کنند، زیرا برای حفظ وحدت جهان اسلام به یک محور مشترک یعنی قدس نیاز داریم و برای آزادسازی قدس نیز به وحدت کشورهای اسلامی نیازمندیم.

«حسن رستمی» کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت وگو با گزارشگر کیهان می گوید: «کشورهای اسلامی با حمایت های مادی و معنوی خود درواقع می توانند از انتفاضه ملت فلسطین حمایت و پشتیبانی کنند. یکی از این حمایتهای معنوی شرکت در راهپیمایی روز قدس و اعلام پشتیبانی از این ملت مظلوم و تحت محاصره نوار غزه است. با این حمایت هاست که ملت مظلوم فلسطین احساس دلگرمی می کند و مقابل این رژیم که به مدرن ترین تجهیزات نظامی مجهز است می ایستد و هر سال که می گذرد مسلمانان جهان شاهد آشکارتر شدن ضعف و شکست اشغالگران قدس هستند که آخرین آن درتهاجم سال گذشته این رژیم به غزه روی داد که به هیچ یک از اهداف موردنظر و از پیش تعیین شده خود دست نیافت.»

وی در ادامه می گوید: «به برکت روز قدس و مقاومت ملت فلسطین بود که رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۵ از غزه مجبور به فرار شد هر چند «آریل شارون» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی خروج از غزه را اقدامی «تاکتیکی و سیاسی» توصیف کرد. همچنین کشورهای اسلامی با حمایت های مادی خود می توانند به طور غیرمستقیم به انتفاضه ملت فلسطین کمک کنند و این کشور را روز به روز به پیروزی نهایی و کشور مستقل فلسطینی به پایتخت قدس شریف نزدیک کنند و این میسر نیست جز با کمک و پشتیبانی کشورهای مسلمان که از موقعیت و جایگاه مهمی در عرصه بین الملل برخوردارند. این کشورها علاوه بر حمایت های مادی از طریق حمایت های سیاسی خود می توانند به یاری ملت فلسطین بشتابند. با اتخاذ موضعگیری قوی در مجامع بین المللی و نیز با اعمال فشار بر این کشورها و نیز استفاده از سلاح نفت و انرژی که کشورهای اسلامی در اختیار دارند می توانند به این کشورها فشار بیاورند تا به خواسته های ملت فلسطین تن بدهند.»

روز قدس، روز اسلام است

اعلام روز جمعه آخرماه رمضان از سوی امام راحل به عنوان روز جهانی قدس استراتژی مقابله با روند به فراموشی سپردن فلسطین و رها کردن سرنوشت این سرزمین خونبار اسلامی از چنگال سیاستهای ددمنشانه رژیم غاصب صهیونیسم است.

«سعدالله زارعی» کارشناس مسائل خاورمیانه در گفت و گو با سرویس گزارش روز کیهان با بیان این مقدمه می گوید: «از منظر حضرت امام مسئله قدس و بیت المقدس یک علامت و نشانه ای از عزم ملتهای اسلامی برای حفظ تمامیت ارضی کلیه کشورهای اسلامی است. همچنین روز قدس استراتژیی برای مقابله سنگین با توطئه هایی که دشمنان اسلام برای بلعیدن سرزمینهای اسلامی دنبال می کردند، اعلام شد و لذا حضرت امام فرمودند روز قدس روز اسلام است.زارعی در ادامه با استناد به فرمایشات حضرت امام خمینی در مورد روز قدس که فرمودند این روز، روز وحدت مسلمانان حول یک محور مشخص یعنی نجات و آزادی فلسطین است، می گوید: «حمایت از انتفاضه برای آزادی فلسطین، آزاد کردن یک قطعه از سرزمین اسلامی نیست، بلکه نشانه و علامتی برای عزم جهان اسلام به منظور دفاع از سرزمینهای اسلامی است. به همین دلیل شاهدیم به همان میزان که انقلاب اسلامی نسبت به تمامیت ارضی فلسطین احساس مسئولیت می کند، نسبت به تمامیت ارضی دیگر سرزمینهای مسلمانان، مثلا در بالکان هم احساس مسئولیت دارد ومسلمانان را دعوت به مشارکت می نماید.»

زارعی می گوید: «باید به راهپیمایی روز قدس به مثابه یک فرصت برای پیشبرد آرمان فلسطین نگاه کرد اما در عین حال برخی جریانات فلسطینی که اساسا مایل نیستند با عنوان اسلام شناخته شوند، وارد اردوگاه غرب شده و سر در دربارهای سلاطین عرب می کنند و طبعا از جلوداری حضرت امام و رهبران انقلاب اسلامی ایران و حمایت مسلمانان در مسئله فلسطین استقبال نمی کنند و این یک دید خیانتکارانه نسبت به آرمان فلسطین است.»

وی در ادامه با اشاره به این مسئله که هنوز برخی کشورهای عربی برای برقراری صلح با رژیم صهیونیستی با یکدیگر به رقابت می پردازند، می گوید: «برخی از کشورهای عربی و اسلامی به مسئله فلسطین به صورت ایدئولوژیکی نگاه نمی کنند و صرفا یک نگاه سیاسی دارند، آنها خود را در اردوگاه غرب و امریکا قرار داده اند و در تضاد با چارچوب سیاستهای عمومی این اردوگاه عمل می کنند و در سیاست خارجی انطباق کاملی با اروپا و امریکا دارند و در موضع فلسطین هم، مواضعی جدا از غرب ندارند.»

فردا روز مقاومت و همبستگی، روز مردم فلسطین، روز مبارزه با صهیونیسم و روز جهانی قدس است. فردا در امتداد خورشید بر فراز قله ای که بربام جهان ایستاده است، آزادی و رهایی تو را، ای سرزمین مقدس فریاد خواهیم کرد. فردا با پاهای پرتوان، با قلبهایی آکنده از عشق و ایمان به خیابان های شهر خواهیم آمد و یکصدا سرود پیوستن به اقیانوس عظیم مسلمانان جهان را زمزمه می کنیم.

فردا یکپارچه و یکصدا هم آزادی قدس را فریاد می زنیم و هم چشم فتنه داخلی را کور خواهیم کرد و لبیک گویان به ندای نایب امام عصر(عج) نقشه های تفرقه افکنانی که می خواهند بر پیکر عظیم روز قدس خدشه وارد کنند را نقش بر آب خواهیم کرد.

فردا از یک طرف استکبار جهانی اقتدار بی چون و چرای مسلمانان جهان را به تماشا می نشیند و از طرف دیگر هم سردمداران فتنه و آشوب در ایران اسلامی سیلی محکمی از سیل مواج حضور گسترده مردم خواهند خورد، همان رهبران آشوب و اغتشاشی که پیروزی ملی ایرانیان در انتخابات اخیر را ندیدند و بر طبل دروغ و فریب و نیرنگ کوبیدند و اینک چشم طمع به روز جهانی قدس دوخته اند و به خیال باطل خود می پندارند که مردم با آنان همراه خواهند شد.

روز قدس روزی است که با رویای سبز نوجوان فلسطینی دوباره متولد خواهیم شد و شاخسارهای پرطراوت ایثار، در خیابان های بالندگی به درخواهند آمد تا بر خاک بیت المقدس هزاران نهال آزادی جوانه بزند. در روز قدس با پرچم های مبارزه قدم به میدان نبرد می نهیم. فردا با فریادهایی که آکنده از رهایی، ایمان و آزادگی است، از مرز خواستن های فردی عبور می کنیم تا از راه باوری ایثارگونه به مراتب والای اعتقاد، حرکت و جنبش علیه ستمکاران جهانی دست یابیم.

● فراگیری دفاع از آرمان های اسلام

سعدالله زارعی کارشناس مسائل خاورمیانه درگفت وگو با گزارشگر کیهان با اشاره به گذشت ۳۰ سال از نامگذاری روز جمعه آخرماه رمضان به عنوان روز قدس و تأثیر آن در وحدت بین مسلمین می گوید: «عده ای در سالهای اولیه گمان می کردند که این اقدام و راهپیمایی ها مفید فایده نیست و تأثیری در سیاست های اسرائیل و سرنوشت فلسین ندارد، اما امروز می بینیم که این اقدام حضرت امام خمینی، هم بسیاری از توطئه های دشمنان را خنثی کرده و هم باعث وحدت و همگرایی وسیعی در جهان اسلام شده است.»

وی می گوید: «اعلام روز قدس و راهپیمایی هرساله مانع از این شده که پرچم فلسطین به دست نامحرمان و نااهلانی بیفتد که آنها اساسا خواهان حذف فلسطین در سیاست های منطقه ای آمریکا هستند. فلسطین امروز در شرایط بهتری قرار دارد و امید به پیروزی و آزادسازی این سرزمین مقدس بیشتر شده و اسرائیل در موضع ضعیف تری قرار گرفته است و امید به ادامه حیات این رژیم جنایتکار نیز کاهش یافته است.»

زارعی در ادامه به تنها راه حذف اسرائیل از منطقه اشاره می کند و می گوید: «احساس مسئولیت مسلمانان در قبال مردم فلسطین و سرنوشت آنها و حضور گسترده، در راهپیمایی فردا تنها راهی است که سرنوشت مردم فلسطین را تغییر می دهد و چنانچه مسلمانان کالاهای کشورهای حامی صهیونیست ها را تحریم کنند هرگز صهیونیستها از حمایت قدرت های غربی برخوردار نمی شوند. همچنین مسلمانان باید هرگونه ارتباط خود را با رژیم صهیونیستی نفی نمایند و برعدم مشروعیت صهیونیست ها تاکید ورزند، این مسئله اسرائیل را با بحران و چالش روبرو می کند.»

وی می گوید: «ما می بینیم رژیم غاصب اسرائیل ۶ دهه پس از اعلام موجودیت هنوز یک رژیم موقت است و دنیا به عنوان یک رژیم نوپا و دارای مدت زمان و عمر کوتاه به او نگاه می کند، این درحالی است که اگر دفاع از آرمان های اسلام فراگیر شود، به طور قطع اسرائیل از بین می رود و نیاز به هیچ جنگی نیست.»

● قدس سمبل عزت و سربلندی

اعلام روز جهانی قدس، بهترین راه اتحاد مسلمانان در سراسر جهان است. دکتر ابواسامه نماینده جنبش حماس در ایران نیز با اشاره به اینکه تنها راه نجات و آزادی مردم فلسطین مقاومت و اتحاد در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی می باشد، خاطرنشان می کند: با توجه به اینکه ۴۲ سال از اشغال قدس عزیز توسط رژیم صهیونیستی می گذرد، و طی این مدت اشغالگران در دو آزمون مذاکره و تعهد به الزامات نتوانستند موفق باشند، برای ما ثابت شد. که یگانه راه رهایی قدس عزیز از چنگال این رژیم خون آشام گزینه مقاومت و پایداری است و این به معنای آن است که ما باید یک جنگ سرنوشت ساز بااین رژیم داشته باشیم و بالطبع چنین جنگ و مقاومتی را ملت فلسطین به تنهایی نباید اداره کند. چرا که رژیم صهیونیستی کاملا از سوی آمریکا و جهان عرب حمایت می شود و به همین خاطر ما در جنبش حماس، جهان اسلام را به وحدت و بسیج نیروهای امت اسلامی جهت رویارویی با اسرائیل غاصب فرامی خوانیم.»

دکتر ابواسامه ادامه می دهد: «ملت های مسلمان باید در کنار و همراه ما باشند تا با همان شیوه ای که قدس عزیز در صدر اسلام برای اولین بار از دست رومیان رهایی یافت و در دوره صلیبی ها در عهد مغول پیروز شد، ان شاءالله از چنگال صهیونیست ها هم رهایی یابد و این مسئله به معنای ضرورت وحدت، همیاری و همدلی امت اسلامی است. چراکه قدس متعلق به تک تک مسلمانان است و سمبل عزت و سربلندی آنها می باشد.» وی در پاسخ به این سؤالم که آیا رهبران جنبش های فلسطینی توانستند تاکنون از تظاهرات روز قدس در راستای آزادسازی قدس و فلسطین به صورت تاکتیکی یا استراتژی به نحواحسن استفاده کنند، چنین می گوید: «پیش از قرارداد اسلو جنبش های فلسطینی درخصوص بهره گیری ازهر رخدادی که در راستای رهایی قدس و فلسطین باشد، اتفاق نظر داشتند لیکن متأسفانه پس از قرارداد اسلو گروه سازش این قبیل راهپیمایی ها را برای منافع خویش زیانبار می بیند که مسلما این نگرش حاصل مشارکت این گروه در قرارداد مذکور است ولی گروه های (فلسطینی) و در صدر آنها جنبش حماس در خط مقاومت ماندند که به این گونه راهپیمایی ها در روز جهانی قدس نگاه مثبت دارند و آن را گامی مهم در بسیج امت اسلام برای حرکت به سمت رهایی قدس و فلسطین می دانند.»

● ایمان و اراده قوی تنها سلاح مبارزه

روز قدس در داخل جامعه صهیونیست یک شکاف و چنددستگی ایجاد کرده است، زیرا آنها نیز از این موج بیداری و حقایق آگاهی پیدا کردند به همین دلیل اسرائیل همه ساله قبل از برگزاری مراسم روز قدس، تدابیر شدید امنیتی را درنظر می گیرد و ازحضور مردم در صحنه بسیار هراس دارد.

«مهدی شکیبایی» عضو کمیسیون سیاسی و بین الملل جمعیت دفاع از مردم فلسطین هم در گفت وگو با سرویس گزارش روزنامه کیهان می گوید: «هر ساله در آستانه روز قدس اسرائیل در دو حوزه، توانایی های خود را برای مقابله با تأثیرات احتمالی این روز به کار می گیرد.

یکی در عرصه بین المللی و دیگری در عرصه تحولات فلسطین. در داخل سرزمین های فلسطینی این رژیم با اعمال محدودیت هایی علیه فلسطینی ها برای حضور در مسجدالاقصی به عنوان حلقه وصل مسلمانان جهان سعی در کم رنگ جلوه دادن این روز دارد. تعیین سقف سنی برای نمازگزاران فلسطینی نه فقط در جمعه آخر ماه رمضان بلکه سراسر این ماه، نصب و استقرار پست های ایست و بازرسی در نقاط مختلف منتهی به شهر قدس همگی با هدف کم اثر کردن این روز صورت می گیرد. طبیعی است برای جلوگیری از ورود دست کم ۳۰۰هزار فلسطینی به مسجدالاقصی در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان اسرائیل نیاز به اتخاذ تدابیر شدید امنیتی دارد تا هجوم کم سابقه نمازگزاران فلسطینی بر امنیت شکننده این رژیم تأثیری نگذارند و در حوزه برون مرزی نیز پیش از آغاز ماه رمضان اسراییل با اعزام سفرایی به نقاط مختلف جهان و رایزنی با مقامات ارشد این کشورها از آنان می خواهد تا نخست، نسبت به درخواستها برای برگزاری تظاهرات وقعی نگذارند و دوم؛ در صورت برگزاری نسبت به پوشش رسانه ای راهپیمایی های این روز اهتمام نکنند.

● ایستادگی در برابر زیاده خواهی ها

تردیدی نیست که راهپیمایی روز قدس تنها موضع گیری در یک روز نیست، روز قدس روز یادآوری برای برنامه ریزی یک ساله است و اینکه مسلمانان احساس تکلیف کنند که آزادسازی قبله نخست مسلمانان و کمک و همیاری به هم کیشان خود در فلسطین برای آنها یک اولویت است.

احمدرضا روح الله زاد دبیر کمیسیون سیاسی و امور بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین با بیان این مقدمه می گوید: «حضور گسترده مردم همزمان و در یک روز در عرصه حمایت از جامعه فلسطینی و آرمان آزادسازی مسجدالاقصی، پیام دیگری هم برای ملت فلسطین دارد و آن حمایت جهان اسلام از این ملت آواره در رویارویی با رژیم صهیونیستی است.»

وی می گوید: «خطر واقعی برای امت اسلامی و جامعه بشری، از ناحیه رژیم صهیونیستی صورت می گیرد چرا که به عنوان یک پایگاه کاملاً عملیاتی از سوی اسکتبار جهانی، منافع و امنیت امت اسلام و تمدن بشری را هدف قرار داده است و باتوجه به اینکه این خطر قومیت و ملیت نمی شناسد، و هدفش ایستادگی در برابر تمام نهادهایی است که برای مقابله با زیاده خواهی های این تفکر آماده شده اند، بنابراین مقابله با این رژیم و زیاده خواهی های آن و حامیان آنها می تواند به عنوان یک محور اصلی برای اتحاد در جهان اسلام مطرح شود، لذا به روز قدس باید به عنوان یک طرح همگانی در جهان اسلام برای نجات از این خطر روزافزون صهیونیستی نگاه کرد.»

● حساسیت روز قدس

در یک بعدازظهر گرم از روزهای ماه مبارک رمضان برای مصاحبه با «ناصر ابوشریف» نماینده دفتر جهاد اسلامی در ایران به اتفاق مهرداد آزاده مترجم و قدیر چین جو عکاس روزنامه به دفتر ایشان رفتیم تا با فرصت کمی که در اختیار داشتیم نظرات وی را در مورد سوژه گزارش جویا شویم. وی با تأکید بر این که مسئله قدس در راستای مسئله فلسطین قرار دارد و اهمیت دادن و تشویق مردم به این قضایا، یک موضوع مشترک دینی می باشد، خاطرنشان می کند: «قدس یک شهر مقدس برای پیروان تمام ادیان آسمانی است، لذا اهمیت روز قدس از آن جهت است که همه مسلمانان و طوایف و گروهها را به سمت فلسطین و بیداری اسلامی سوق می دهد و امروز موضوع قدس یک مسئله حساس و خطیر است.»

وی با اشاره به اینکه جهان اسلام باید با استفاده از راهکارهای بهتر و متفاوت تری در کمک رسانی به فلسطین اهتمام ورزد، می گوید: «ما باید درحال حاضر خطر واقعی که قدس را تهدید می کند درک کنیم، اسرائیل ممکن است تا سال ۲۰۱۱ طرح یهودی سازی را به پایان برساند و بسیاری از ساکنان فلسطینی قدس را از این شهر خارج سازد. حفاری هایی که در قدس شرقی انجام می شود حفاری حدود ۲۷تونل در زیر مسجدالاقصی و تأسیس ۶۷کنیست (معبد یهودیان) در قدس از جمله طرحهایی است که اسرائیل به سرعت درحال انجام آن می باشد، بنابراین لازم است که مسلمانان بیش از پیش به مسئله قدس توجه داشته باشند. به بیان دیگر باید گفت روز جهانی قدس فرصتی است که بتوان فلسطین را در اذهان همه ملتهای مسلمان زنده کرد.»

وی می گوید: «فلسطینیان نیازمند کمکهای مادی هم هستند، خانه و کاشانه آنها توسط اسرائیلی ها ویران می شود، آنها مردم قدس را وادار می کنند که خانه هایشان را تخریب کنند در غیر این صورت ۱۰۰۰دلار جریمه می شوند لذا مردم فلسطین برای پایداری در شهر قدس نیازمند حمایتهای مادی و معنوی هستند.»

ناصر ابوشریف در ادامه می گوید: «اسرائیل می داند هر اقدام کوچکی از سوی ملت فلسطین حتی در حد پرتاب سنگی به طرف آنها، نتیجه خواهد داد و به یک کار بزرگ تبدیل می شود، در آغاز مبارزات مسلحانه، فلسطینیان بسیار ساده و ضعیف بودند، اما وقتی همه با هم متحد شدند، این مبارزه مسلحانه تقویت شد.»

وی می گوید: «اسرائیل از موضوع مهمی چون روز قدس هراس دارد، اسرائیل بین اقیانوسی از مسلمانان قرار گرفته که اگر این اقیانوس به خروش آید طوفانی می شود که می تواند این جزیره کوچک را نابود کند. لذا از اختلافات و تفرقه های جهان اسلام سوءاستفاده می کند و بر این اختلافات هم دامن می زند.»

ابوشریف تأکید می کند: «اسرائیل چندان قدرت بزرگی نیست که نتوان آن را از بین برد، چنانکه شاهد بودیم علی رغم داشتن ماشین نظامی قوی و مستحکم نتوانست در برابر مردم بی سلاح غزه کاری از پیش ببرد، و درحال حاضر نکته ای که بیش از همه باید به آن توجه داشت وحدت و همیاری مسلمین جهان است.»

صدیقه توانا