شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
به غذاهایتان ادویه کاری بزنید
![به غذاهایتان ادویه کاری بزنید](/web/imgs/16/22/c3n3d1.jpeg)
یکی از عادات برجسته مردم پاکستان مصرف غذاهای پرادویه و تند است و از آنجا که از کودکی مردم آن به خوردن این غذاها عادت میکنند، مشکلی برایشان پیش نمیآید. غیر از فلفل، ادویهای که بسیار مورد علاقه پاکستانیهاست، کاری است.
ادویه کاری جزو ادویههایی است که در شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان به مقدار بسیار زیاد در وعدههای غذایی مصرف میشود. کاری ادویهای است که در آن ۲۰ نوع گیاه معطر از جمله زیره، رازیانه، گشنیز و... وجود دارد و هر گیاه خواص بسیار عالی دارد. در فرمولاسیون کاری فلفل و زردچوبه پایه اصلی است پس کاری هم به عنوان ادویهای خوشمزه و تندکننده و هم به دلیل داشتن ۲۰ نوع گیاه معطر بسیار قابل توجه است. از جمله خواص کاری میتوان به محافظ کبد، ضدمیکروب، ضدنفخ، محرک معده، مقوی معده، معرق، دارنده ویتامین C، ضدسرطان و خنثیکننده رادیکالهای آزاد اشاره کرد. از سوی دیگر ادویه کاری بوی مواد ناخوشایند مانند گوشت را هم پوشش میدهد و به طور کلی مصرف متعادل آن برای سلامت فرد بسیار مفید است. مطالعهای که روی غذاهای غربی و شرقی انجام شده نشان داده در قسمت شرق دنیا ادویه بیشتری مصرف میشود و سلامت بدن به ویژه در قبال امراضی مانند سرطان و مشکلات کبدی بیشتر تامین میشود. کاری نیز ادویه بسیار کاملی است و عادت به خوردنش به تمامی خانوادهها توصیه میشود.
یکی دیگر از ادویههایی که پاکستانیها زیاد مصرف میکنند، هل است. دانه هل میوه گیاهی به نام هل است. از مغز دانههای هل که بوی نافذی دارد به عنوان معطرکننده استفاده میشود. غیر از ویژگی معطرکنندگی، هل ضدنفخ، ضددرد، ضداسپاسم، ضدمیکروب و مقوی معده به حساب میآید.
پاکستانیها انواع ادویه و گیاهان معطر را همراه با هم به مقدار زیاد در تمامی وعدههای غذایی مصرف میکنند. ادویه و گیاهانی که پاکستانیها همزمان استفاده میکنند خوراکی هستند و اثر سمدهی ندارند و خوشبوکننده غذاها هستند و در ضمن خواصی که نامبرده شد را هم دارند و چون تداخلی با هم ندارند حتما میتوانند اثر هم را قویتر کنند و حتی بو و مزه بهتری را به غذا بدهند. در ضمن چون اکثرا خوراکی هستند و صرفا دارویی نیستند مصرف مداوم آنها مشکلی را به وجود نمیآورد. به عنوان نمونه استفاده هر روزه سبزیهایی مانند تره، پیازچه، تربچه، شوید، ترخان، ریحان و... بلامانع است. البته عرض میکنم در محدوده خوراکی مصرف همزمان و مداوم آنها اشکالی ندارد در صورتی که در خوردنشان زیادهروی شود، میتوانند مضر باشند. به عنوان نمونه جوزهندی دانه گیاهی خوشبو است اما مصرف زیاد آن سبب تشدید ضربان قلب، سرخی صورت و سردرد میشود.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، متخصص فارماکوگنوزی و استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران
مسعود پزشکیان انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم سعید جلیلی ایران پزشکیان ستاد انتخابات کشور انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ جلیلی سیاست
تهران هواشناسی پلیس راهور سازمان هواشناسی پلیس شهرداری تهران اربعین ترافیک قتل حوادث قوه قضاییه محیط زیست
خودرو قیمت خودرو بورس قیمت طلا حقوق بازنشستگان قیمت دلار دولت سیزدهم بانک مرکزی دلار مسکن قیمت سکه بازار خودرو
ماه محرم بهاره رهنما هنرمندان سینما محرم تلویزیون بازیگر سینمای ایران تئاتر کتاب
ربات
جو بایدن اسرائیل انگلیس جنگ غزه فلسطین رژیم صهیونیستی غزه آمریکا روسیه دونالد ترامپ ولادیمیر پوتین حماس
یورو 2024 فوتبال پرسپولیس استقلال تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا علیرضا بیرانوند باشگاه پرسپولیس ترکیه کریستیانو رونالدو لیگ برتر سپاهان
هوش مصنوعی سامسونگ ایلان ماسک گوگل اپل ناسا
سرطان تب دنگی کاهش وزن چاقی زیتون