چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رعایت ایمنی در خرید و نگهداری مواد غذایی
برای جلوگیری از بروز مسمومیت های غذایی که به وسیله باکتری های مضر ایجاد می شود، باید مواد غذایی به طور صحیح نگهداری و محافظت شوند.
به علاوه به منظور حفظ ایمنی مواد غذایی باید قوانینی برای نظارت بر فعالیت کارخانه های مواد غذایی، فروشگاهها و رستوران ها وضع شود و موارد زیر مورد توجه قرار گیرد:
- سرد نگهداشتن اجباری بسیاری از مواد غذایی(مانند گوشت، ماهی و لبنیات) برای کاهش سرعت تکثیر باکتری ها
-اعمال فشار بر کارخانه های مواد غذائی فروشگاهها و رستورانهایی که مواد غذایی را به اندازه کافی خنک یا پاکیزه نگهداری نمیکنند.
- ذکر تاریخ مصرف برای مواد غذایی فاسد شدنی.
- پس از خرید مواد غذایی باید مراقب باشید تا مسمومیت غذایی رخ ندهد. از هنگام انتخاب مواد غذایی در فروشگاه تا نگهداری و پخت آن کارهای زیادی باید انجام شود.
خرید مواد غذایی
تاریخ مصرف را کنترل کنید. تاریخ مصرف روی بسته مواد غذایی فاسدشدنی ذکر میشود و مدت زمانی را که ماده غذایی قابل خوردن است، مشخص میکند.
شما نمی توانید از ظاهر یا بوی غذا از سالم ماندن آن مطمئن شوید.
اگر ماده غذایی قبل از انقضای تاریخ مصرف، خورده و یا منجمد نشود (در صورتی که قابل انجماد باشد) آن را دور بریزید.
برچسب روی بستهبندی بعضی از مواد غذایی حاوی دستوراتی است که اگر به آنها عمل نشود، مواد غذایی را نمی توان حتی تا زمان تاریخ مصرف هم به خوبی محافظت کرد. فروش مواد غذایی پس از انقضای تاریخ مصرف غیرقانونی است.
در مورد تخم مرغ باید عبارت "بهتر است تا قبل از تاریخ... مصرف شود" روی بسته بندی آن ذکر شود.
در خرید از فروشگاههایی که در آنها بهداشت به طور کامل رعایت نمیشود، بیشتر دقت کنید.
در مورد غذاهایی که در یخچال یا فریزر نگهداری میشوند، باید دقت کرد که بیش از حد انباشته نشوند تا سرمای کافی به تمام بستهها برسد.
از خرید بسته های آسیب دیده اجتناب کنید.
از فروشگاه هایی که گوشت خام و پخته را جدا از هم نگهداری نمیکنند، خرید نکنید. فروشنده باید پس از جابهجا کردن مواد غذایی خام، دستهای خود را کاملاً بشوید سپس به غذاهای پخته دست بزند.
سعی کنید غذاهای سرد یا منجمد شده را آخر از همه خریداری کنید.
حمل مواد غذایی به خانه
- تکه های مرغ و گوشت خام را به طور کامل و جداگانه بستهبندی کنید به ترتیبی که نتوانند با مواد غذایی دیگر تماس داشته باشند.
- مواد غذایی خام را جدا از غذاهای آماده بسته بندی کنید.
مواد غذایی سرد یا منجمد شده را با هم ترجیحا در یک محفظه خنک قرار دهید و هرچه سریعتر آنها را به یخچال یا فریزر منتقل کنید. قرار دادن چنین مواردی در محل کار یا اتومبیل گرم و یا حتی حمل آنها به مدت یک ساعت طی خرید میتواند، دمای آنها را افزایش داده و باعث ازدیاد باکتریها شود.
اگر مواد غذایی سردشده را نمیتوانید به سرعت به خانه منتقل کنید، یک محفظه عایق (یخدان) به شما کمک میکند تا آنها را در دمای مناسب نگهداری کنید. اگر با اتومبیل خرید میکنید، کشیدن یک پتوی تمیز روی بستههای موادغذایی سرد یا منجمد شده به طور موقت به عایق کردن آنها کمک میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست