یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
پروانهای روی گونه
در سالهای اخیر بیماریهای سیستم ایمنی بدن، نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشورهای دنیا شیوع وسیعی یافته است. یکی از این بیماریها که چندان هم بین مردم شناخته شده نیست بیماری لوپوس است. لوپوس یک بیماری مزمن خودایمن است که در آن فعالیت سیستم ایمنی بدن به علل ناشناخته زیاد شده و علیه اجزای سلولهای خودی آنتیبادی ساخته میشود و باعث ایجاد التهاب و به وجود آمدن علائم بیماری میشود. این بیماری قسمتهای مختلف بدن از جمله پوست، کلیهها، چشم، مغز، مفاصل، قلب و ریهها را درگیر میکند.
علائم بیماری
علائم بیماری لوپوس بسیار متنوع است و در افراد مختلف به یک شکل نیست. در واقع هر بیمار میتواند نوعی از بیماری را بروز دهد.علائم پوستی به شکل ضایعه قرمزرنگ پروانهایشکل روی گونهها و بینی مشخصه انحصاری این بیماری است. خستگی، حساسیت به نور آفتاب، زخمهای دهانی، ریزش مو، تغییر رنگ انگشتان در هوای سرد، درد و تورم مفاصل، درد قفسه سینه، کمخونی، انعقاد غیرطبیعی خون، ورم دور پلکها، ورم اندامها، فشار خون و دفع خون و پروتئین در ادرار از شایعترین علائم دیگری است که در لوپوس دیده میشود.
درمان
درمان در این بیماری، بسیار متنوع است و براساس علائم موجود بیماران انجام میشود. معمولا اگر بیمار دچار مشکلات مفصلی یا پوستی باشد، کورتون (پردنیزولون) با میزان پایین توصیه میشود. برای بیمارانی که اختلالات سیستمهایی مانند مغز و کلیه را به حالت شدید داشته باشند، از داروهای سایکوتوکسیک یا داروهای قویتر که سیستم ایمنی را ضعیف میکند، استفاده شود.در درمان این بیماری، پیگیری از اهمیت خاصی برخوردار است و با توجه به اینکه برای این بیماران درمان قطعی و اساسی وجود ندارد و فقط بیماری کنترل میشود، بنابراین نیاز به پیگیریهای مجدد وجود دارد.
۵ نکته
۱) بیماران مبتلا به لوپوس نباید زیاد در معرض نور آفتاب قرار بگیرند، به خصوص در ساعتهایی که تابش نور آفتاب شدید است.
۲) این بیماران میتوانند ازدواج کنند، ولی حامله شدن آنها خطرناک است و حتما سیر حاملگی باید تحت نظر متخصص باشد.
۳) بیماری لوپوس در هر سن و جنسی اتفاق میافتد ولی شایعترین سن ابتلا به بیماری بین ۱۵ تا ۲۵ سالگی در خانمهاست، به طوری که در این محدوده سنی از هر ۱۰ بیمار مبتلا به لوپوس ۹ نفر زن هستند.
۴) تغذیه مناسب بخش مهمی از درمان بیماری لوپوس را تشکیل میدهد. رژیم غذایی فرد باید براساس علائم بیماری تنظیم شود.
۵) داروهای مورد استفاده در درمان لوپوس گاهی عوارض جانبی برای فرد ایجاد میکنند. بسیاری از این عوارض بستگی به چگونگی مصرف دارو و زمان آن دارد و با تغییر مقدار دارو یا زمان مصرف آن میتوان این عوارض جانبی را کاهش داد یا حتی از بین برد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست