شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

اگر بخواهند قانون را زیر پا بگذارند


اگر بخواهند قانون را زیر پا بگذارند

«فتنه» عبارت است از وسیله آزمایش و امتحان مراد از قرار دادن مومنان به عنوان وسیله برای آزمایش کفار, مسلط کردن کافران بر ایشان است, تا بدین وسیله خداوند آنان را در بوته آزمایش گذارد تا هر تباهی و فسادی که در خود دارند بیرون بریزند

«فتنه» عبارت است از وسیله آزمایش و امتحان. مراد از قرار دادن مومنان به عنوان وسیله برای آزمایش کفار، مسلط کردن کافران بر ایشان است، تا بدین وسیله خداوند آنان را در بوته آزمایش گذارد تا هر تباهی و فسادی که در خود دارند بیرون بریزند.

آنان مومنان را به سبب اینکه ایمان آورده بودند، آزارهای فراوان و گونه گون می داند. در قرآن کریم می خوانیم:« ربنا لا تجعلنا فتنه للقوم الظالمین؛۱ پروردگارا، ما را وسیله آزمایش برای مردم ستمگر قرار مده». آنچه قدرتمندان ستمگر را بر مردمان ناتوان و مظلوم گستاخ می کرد ناتوانی وضعفی بود که در ایشان مشاهده می کردند. از این رو با سوء استفاده از این نقطه ضعف، «آنان را مورد ستم قرار می دادند.۲

امام علی (ع) در خطبه ای که در نهروان ایراد کرده فرمود: « ای مردم ، پس از حمد و ثنای الهی، این من بودم که چشم فتنه را در آوردم و جز من کسی جرات این کار را نداشت...» مردی دیگر برخاست و عرض کرد: ای امیرالمومنان، از فتنه ها برایمان بگو، آن حضرت فرمود:« همانا فتنه ها هر گاه روی آورند، شبهه انگیزند و چون ازمیان بروند، آگاه و هشیار کنند. وقتی می آیند، حق و باطل را مشتبه می سازند و وقتی می روند، شناخته می شوند. فتنه ها همچون گردبادها حرکت می کنند و(در سر راه خود) به شهری بر می خورند و از شهری نمی گذرند...»۳

نیز امام علی (ع) فرموده است:« اعلموا انه من یتق الله یجعل له مخرجا من الفتن و نورا من الظلم؛۴ بدانید که هر کس تقوای الهی در پیش گیرد، خداوند برای او راه خروجی از فتنه ها قرار دهد و نوری در تاریکی ها». در سخن دیگری از امام آمده است:« ایها الناس شقوا امواج الفتن بسفن النجاه؛۵ ای مردم، امواج فتنه را با کشتیهای نجات بشکافید».سر انجام آنکه امام فرموده است:« من شب نار الفتنه کان وقوداً لها؛۶ با هر کس آتش فتنه را بر افروزد، خود آتشگیره آن شود».

حقیقت آن است که هنگام بروز فتنه ها ، نخست باید عوامل آن را شناخت و سپس به دنبال راه چاره بود. در حوادث اخیر در شهر تهران، عوامل فراوانی دخالت داشتند. عامل اصلی دشمنان قسم خورده انقلاب ، امریکا و اسرائیل و انگلیس بودند و این برنامه را همان طور که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در اول فروردین ماه ۱۳۸۸ در مشهد مقدس فرموده بودند از ماهها طراحی کرده بودند. نیز مع الاسف قانون گریزی و رفتار نا شایست برخی کاندیداها دشمن را در رسیدن به اهدافش یاری کرد. رهبر معظم انقلاب در سخنان خود در نماز جمع تهران نخست کاندیداهای محترم ار به سعه صدر و خویشتن داری دعوت کردند و فرمودند:« من به همه آقایان و دوستان قدیمی و این برادران توصیه می کنم که برخودتان مسلط باشید و سعه صدر داشته باشید و دست های دشمن را ببینید.

گرگهای گرسنه کمین کرده را که امروز دیگر نقاب های دیپلماسی را از چهره بر می دارند و چهره حقیقی خودشان را نشان می دهند ببینند. از اینها غفلت نکنید. امروز دیپلماتهای برجسته چند کشور غربی که تا به حال با تعارف دیپلماتیک با ما حرف می زدند، این چند روز نقاب از چهره بر داشتند و چهره حقیقی خود شان را نشان می دهند. از همه خبیث تر دولت انگلیس است».

سپس همگان را به آخرین وصایای امام راحل در فصل الخطاب قرار دادن قانون دعوت کردند و فرمودند:«آخرین وصایای امام را به یاد بیاورید. قانون فصل الخطاب است. انتخابات اصلا برای چیست؟ برای این است که همه اختلافات ، سر صندوق رای حل و فصل شود. باید در صندوق های رای معلوم بشود که مردم چه می خواهند و نه درکف خیابانها!

اگر قرار باشد بعد از هر انتخاباتی، آنهایی که رای نیاوردند، اردو کشی خیابانی بکنند، طرفدارانشان را بکشانند به خیابان، بعد کسانی هم که رای آورده اند، در جواب آنها اردوکشی کنند و مردم را بکشانند به خیابان، پس چرا انتخابات انجام گرفت؟ تقصیر مردم چیس؟! این مردمی که خیابان محل کسب و کار آنهاست، محل رفت و آمد آنهاست محل زندگی آنهاست، اینها چه گناهی کرده اند که ما می خواهیم طرفداران خودمان را به رخ آنها بکشیم و آن طرف یک جور و این طرف یک جور؟! برای نفوذ تروریست، آن کسی که می خواهد ضربه تروریستی بزند، مسئله او، مسئله سیاسی نیست، برای او چه چیزی بهتر از پنهان شدن در میان همین مردمی که می خواهند راهپیمایی یا تجمع کنند؟»

سر انجام آنکه کاندیداهای اصلاح طلب باید توجه داشته باشند که اگر به واقع ـ آن طور که در ایام تبلیغات انتخاباتی اعلام می کردند ـ به دنبال خدمت به مردم و شیفته خدمت رسانی اند، توسل به زور و بی قانونی‌های مکرر و دامن زدن بر خشونت ها و خون ریزیها و قتل ها بی معناست. نیز باید بدانند همان گونه که رهبر انقلاب فرمودند:« اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، یا برای اصلاح ابرو، چشم را کور کنند، چه بخواهند وچه نخواهند، مسئول خون ها و خشونت ها و هرج و مرج ها آنهایند.

پی نوشت ها

۱. یونس/۸۵

۲. علامه طباطبایی، المیزان، ج۱۹،ص۲۳۳وج۱۰،ص۱۱۴

۳. الغارات، ج۱،ص۶؛ نهج البلاغه، خطبه ۹۳

۴. نهج البلاغه ، خطبه ۱۸۳ و۵

۵. همان

۶. آمدی،غرر الحکم، ش ۹۱۶۳