یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
رقبای مترجم گوگل
مترجم گوگل اولین سیستم ترجمه ماشینی در دنیا نبود و پیش از آن نیز پروژههای مشابهی وجود داشت. اهمیت ترجمه در دنیای امروز سبب شده برخی از پیشتازان ترجمه ماشینی همچنان به کار خود ادامه دهند و برخی دیگر نیز در این میان به میدان بیایند. هر کدام از این رقبا میکوشد با بهینهسازی الگوریتمها و رویکردهای ترجمهای خود از دیگری پیشی بگیرد.
● مایکروسافت، رقیب همیشگی گوگل
سرویس مترجم آنلاین مایکروسافت با نام مترجم بینگ (Bing Translator) در دسترس کاربرانی است که می خواهند متنی را از یکی از ۴۳ زبان پشتیبانی شده آن به زبانی دیگر تبدیل کنند. این سرویس پیش از این با عناوینی همچون Live Search Translator و Windows Live Translator در اینترنت حضور داشت.
شرکت مایکروسافت، سرویس مترجم خود را در بسیاری از محصولات خود جای داده است. برای نمونه در مجموعه آفیس ۲۰۱۰، امکان ترجمه با این سرویس گنجانده شده است. همچنین کاربران آفیس ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷ نیز می توانند با نصب افزونه ویژه، از این توانایی بهره ببرند. نرم افزار پیام رسان مایکروسافت (Windows Live Messenger) و مرورگر اینترنت اکسپلورر ۸ (و نسخه های بالاتر) نیز از این توانایی بهره مندند.
خوشبختانه زبان فارسی جزو زبان های پشتیبانی شده در مترجم بینگ است. کیفیت ترجمه ارائه شده توسط مترجم بینگ اندکی با ترجمه گوگل متفاوت است، با این حال شاید نتوان یکی از آنها را برتر از دیگری دانست. در هر صورت مایکروسافت مانند گوگل به شدت می کوشد کیفیت ترجمه خود را بهبود بخشد.
● آسیایی ها به تکاپو می افتند
سال ۲۰۰۷ شرکتی با نام آسیاآنلاین (Asia Online) در سنگاپور تاسیس شد. هدف اصلی این شرکت که مراکز پژوهشی آن در شهرهای مختلف آسیای شرقی پراکنده است، جمع آوری بزرگ ترین گنجینه متنی دنیاست. قرار است این کار با ترجمه بسیاری از آثار مهم مکتوب بشر از انگلیسی به زبان های آسیایی به انجام برسد. البته دایره زبان های این پروژه به زبان های آسیایی محدود نمی شود و ۲۳ زبان اصلی اتحادیه اروپا نیز در فرهست زبان های پشتیبانی شده آن قرار دارد.
این سیستم مترجم ساختاری شبیه به گوگل دارد و از ترجمه های موجود برای ترجمه اسناد استفاده می کند. خدمات ترجمه این شرکت رایگان نیست و به همین دلیل، همکاری آن بیشتر با صاحبان کسب وکار است. متاسفانه زبان فارسی جزو زبان های پشتبانی شده آسیاآنلاین نیست.
● از تشخیص صدا تا ترجمه ماشینی
شرکت اکتاکو (Ectaco) نیز از دیگر شرکت های فعال در زمینه ارائه خدمات ترجمه ماشینی است. سرویس مترجم این شرکت از ۴۹ زبان زنده (از جمله فارسی) پشتیبانی می کند. اما نکته جالب در مورد این شرکت، حوزه گسترده فعالیت های آن است. شرکت اکتاکو در زمینه طراحی و ساخت انواع نرم افزارها و سخت افزارهای تشخیص صدا فعالیت زیادی دارد. دستگاه های مترجم جیبی تولیدی این شرکت از محصولاتی است که قابلیت های ترجمه ماشینی در آن گنجانده شده است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست