سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
چرا بادام، تلخ میشود؟
![چرا بادام، تلخ میشود؟](/web/imgs/16/18/cew201.jpeg)
از جمله مواردی که این روزها زیاد در مورد آن میشنویم این است که بادام بخوریم چون کلسیم بالایی دارد. حقیقت این است که منبع خوب کلسیم لبنیات است و گرچه بادام درصدی کلسیم دارد ولی کلا کمیت آن آنقدر بالا نیست که بخواهیم مصرف آن را به عنوان منبع کلسیم توصیه کنیم مگر به گیاهخواران که اصلا شیر و لبنیات نمیخورند.
آجیلهای برزیلی از نظر محتوای سلنیوم معروف هستند اما آجیلهای ایرانی چندان مینرال بالایی ندارند و بیشتر دانههای روغنی محسوب میشوند.
از آنجا که بادام درختی روغن خوبی دارد و میزان چربی اشباع آن بالا نیست و آنتیاکسیدان و مقداری ویتامین D دارد، مصرف آن برای بیماران قلبی البته در حد متعادل خوب است. در ضمن، بادام، HDL یا کلسترول خوب خون را بالا میبرد و ترکیباتی دارد که سبب طراوت و شادابی پوست میشود البته مصرف بادام برای کسانی که حساسیت دارند مناسب نیست. این دانه روغنی به سرعت حساسیت ایجاد میکند پس اگر آلرژی دارید نباید آن را مصرف کنید. در خارج از این حوزه بحث محدودیت چربی پیش میآید. زیرا یک روغن خوب هم محدودیت مصرف دارد و مصرف بیش از حد آن میتواند مضر باشد و سبب اضافه وزن و چاقی شود.
شاید شنیده باشید که میگویند بادام سنگین است و سردل میماند. این به آن خاطر است که بادام دانه روغنی است و وقتی چربی میخوریم، هضم آن نسبت به کربوهیدرات دیرتر صورت میگیرد و زمان طولانیتری در معده میماند. اصولا غذاهای پرچرب در مقایسه با کربوهیدراتها ماندگاری بیشتری در معده دارند. به علاوه، مصرف بادام همراه غذاهای دیگر سبب میشود معده دیرتر تخلیه شود و کل محتوای غذای خوردهشده همراه بادام دیرتر تخلیه شود و در نتیجه احساس سنگینی و سردل ماندن ایجاد کند. البته این موضوع زمانی پیش میآید که بدون توجه مقدار زیادی بادام بخوریم.
نکته دیگری که باید حتما مدنظر داشته باشیم نحوه انتخاب و نگهداری بادام است. اگر بادام در شرایط نامناسبی نگهداری شود به مرور تلخ میشود. تلخی بادام به دلیل اکسیدشدن اسیدهای چرب موجود در آن است. نباید فراموش کرد که اسیدهای چرب طی اکسید شدن ممکن است به مولکولهای سرطانزا تبدیل شوند. وقتی توصیه میکنیم انواع مغز بخورید، به این نکته هم اشاره داریم که مغزها حتما تازه باشند و بو داده نباشند. برای اینکه مغزها اکسید نشوند معمولا آنها را خشک میکنند. بسیاری از افراد بعد از خرید مغزها آنها را در یخچال نگه میدارند. نگهداشتن بادام در یخچال به ویژه آنهایی که تهویه ندارند سبب میشود رطوبت وارد بادام شود. ورود رطوبت به داخل این مغز میتواند سبب خرابی آن شود. پس در درجه اول باید بادام را تازه و به اندازه مصرف کرد اما اگر میخواهید آن را برای مدتی نگهداری کنید ترجیحا باید آن را با پوست در محیط خشک بگذارید.
دکتر هاتف شجاعی
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه
سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 پزشکیان ایران جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مناظره مناظره انتخاباتی دولت
وزارت بهداشت تهران قتل هواشناسی آتش سوزی قوه قضاییه شهرداری تهران آموزش و پرورش خانواده سازمان هواشناسی سلامت پلیس
قیمت دلار قیمت طلا خودرو دولت سیزدهم بازار خودرو قیمت خودرو هوش مصنوعی بازار سرمایه دلار حقوق بازنشستگان قیمت سکه بورس
علیرضا قربانی تخت جمشید سینما تئاتر تلویزیون سینمای ایران رسانه ملی کتاب دفاع مقدس شهید
دانشگاه تهران دانش بنیان وزیر علوم دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم ماهواره
آمریکا رژیم صهیونیستی اسرائیل روسیه غزه فلسطین جنگ غزه فرانسه ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ چین
فوتبال استقلال یورو 2024 پرسپولیس کریستیانو رونالدو تیم ملی پرتغال لیگ برتر باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات بازی
نمایشگاه الکامپ سامسونگ خودروهای وارداتی اپل ایرانسل ربات نخبگان وزیر ارتباطات عیسی زارع پور
ورزش سرطان موبایل مغز تب دانگ لاغری ویتامین چاقی آلزایمر