چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
این روزها در پیونگ یانگ چه می گذرد
مقامات بلندپایه کره شمالی هنوز اصرار میکنند که حال <رهبر عزیز> خوب است اما نمیتوان شایعات را نادیده گرفت. کیم جونگ ایل، که برای اولینبار در جشنهای شصتمین سالگرد تولد کشورش شرکت نکرد، حدود ۵ هفته است که در جایی دیده نشده است و رسانههای غربی از سکته مغزی او خبر میدهند. در حال حاضر در پیونگیانگ چه میگذرد؟ چه کسی کشور گرسنه اتمی را رهبری میکند. مجله فارن پالسی در گفتوگویی با کنایگاوس به این سوالات پاسخ میدهد. این محقق آمریکایی دو دهه است که درباره کره شمالی پژوهش میکند. فکر میکنید در حال حاضر در کره شمالی چه میگذرد؟
هنوز نمیتوانیم جدی بودن بیماری کیم را کاملا تایید کنیم، اما من اعتقاد دارم که اتفاقاتی در حال رخ دادن است و منطقه به زودی با وضعیت جدیدی روبهرو خواهد شد. البته قبلا هم کره شمالی منطقه را تکان داده است اما اینبار لرزش شدیدتر خواهد بود.
▪ وظیفه شما به عنوان محقق بسیار دشوار است؛ روی موضوعی کار میکنید که باید اطلاعات اندکی را که گاهبهگاه منتشر میشود در هوا بقاپید تا حدس بزنید در پیونگیانگ چه میگذرد. میتوانید حدسهایی بزنید؟
ـ ما باید به سیگنالهایی دقت کنیم که نهفقط در طول روزها و هفتههای اخیر که در طول یک سال گذشته از کره شمالی دریافت کردهایم. اولین سرنخ مهم این است که کیم پیونگ ایل، برادر ناتنی کیم جونگ ایل، که سفیر کره شمالی در لهستان است، از سال گذشته با فرزندانش در مجامع عمومی حاضر میشود. این مساله در مقایسه با سالهای گذشته کاملا غیرطبیعی است. یک سیگنال مهم دیگر همین رژه کذایی جشنهای سالگرد تولد کره شمالی بود. اگر خوب دقت میکردید میدیدید که چهرههای جالبی در جایگاه رهبران پیونگیانگ حضور داشتند. چو میونگ نوک، که در واقع شخص شماره دو حکومت به حساب میآید و رئیس دفتر سیاسی رژیم است، در این جشن شرکت داشت. او از آوریل سال گذشته در هیچ مراسم عمومیای دیده نشده بود. رسانهها شایع کرده بودند که میونگ نوک بهشدت بیمار است. به نظرم او در مراسم شرکت کرده بود تا در غیاب کیم جونگ ایل اتحاد رهبران کشور را نشان دهد.
به علاوه بر اساس برخی گزارشها تعداد سربازان شرکتکننده در این رژه از سالهای قبل کمتر بوده است. اگر این گزارشها درست باشند، نشانه این مساله است که رهبران کره نمیخواهند در این دوره حساس به دنیا نشان دهند که نظامیان زیادی در پایتخت حضور دارند. هیچ تحرک غیرعادی سربازان کرهای در طول هفتههای اخیر دیده نشده است. در سال ۱۹۹۴ هم که خبر پدر کیم جونگ ایل، رهبر کره شمالی، منتشر شد هیچ اتفاق عجیب و غریبی مشاهده نشد.
▪ یک استاد دانشگاه ژاپنی در کتاب تازهمنتشرشدهاش ادعا کرده که کیم جونگ ایل در سال ۲۰۰۳ مرده و حالا بدل او به جای وی در مجامع عمومی حاضر میشود. به نظرتان این یک ادعای چرند است؟
ـ آن را کاملا چرند نمیدانم. اگر یک رژیم در روی زمین باشد که بتواند چنین کاری بکند، بدون شک دولت کره شمالی است! البته به اعتقاد من او در سال ۲۰۰۳ نمرده است.
▪ اگر کیم در طول ماههای اخیر بمیرد، به نظرتان چه کسی جانشین او میشود؟
ـ سناریوهای مختلفی ممکن است رخ بدهد و یکی از آنها رهبری مشترک است. عدهای از تحلیلگران معتقدند که در حال حاضر یک نوع رهبری اشتراکی در این کشور وجود دارد و روز به روز اوضاع را سازمان میدهد. احتمالا چانگ سونگ تائک، سرپرست بخش دولتی حزب کارگران کرهای، یکی از این افراد است. این بخش حزب بهشدت قدرتمند است و بر چندین نهاد امنیتی و اطلاعاتی مهم نظارت میکند. یا مثلا او کوک یول که سرپرست بخش عملیاتی حزب کارگران کرهای است. یا یی چه کانگ، معاون اول سرپرست بخش رهبری حزب کارگران کرهای، که احتمالا قدرتمندترین نهاد در کره شمالی به حساب میآید. نباید کیم یونگ نام را فراموش کنیم که رهبر مجمع عالی مردم است (چیزی شبیه پارلمان.) به علاوه کیم اوک، همسر پنجم کیم جونگ ایل هم هست. او در پشت صحنه نقش بسیار مهمی بازی میکند.
▪ پسران کیم چطور؟ ممکن است آنها قدرت را در دست بگیرند؟
ـ نه! احتمالش کم است. آنها برای رهبری کشور تربیت نشدهاند.
▪ و ارتش؟
ـ تعداد اندکی در ارتش میتوانند نقش یک رهبر نظامی قدرتمند را بازی کنند.
یک سناریوی دیگر هم وجود دارد؛ بدون رهبری مرکزی کشور در هرج و مرج فرومیرود.
بحران جانشینی در کره شمالی ممکن است به نتایج گوناگونی ختم شود و یکی از آنها سقوط رژیم است. ممکن است این یک سقوط خیلی آهسته باشد. ممکن است بحران اقتصادی باعث اعتراض مردم شود. یک دولت بدون کیم جونگ ایل بدون شک دولت ضعیفی خواهد بود.
ترجمه: کاوه شجاعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست