دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
فرنی ، دسر سفره افطار
در ماه رمضان امسال ساعات روزهداری طولانی و فاصله میان افطار تا سحر کوتاه است. این امر موجب شده که اکثر افراد فرصت کافی برای مصرف تمامی گروههای غذایی خصوصا شیر و فرآوردههای آن را نداشته باشند.
متاسفانه عدم مصرف مواد مغذی در این ماه موجب میشودکه در طول ساعات روزهداری فرد ضعف زیادی را متحمل شود، بنابراین بهتر آن است که در وعده افطار به جای ناخنک زدن به زولبیا و بامیه و دیگر شیرینیجات غیرمفید، از غذاهایی غنی مانند فرنی و شیربرنج که سرشار از مواد مغذی هستند، استفاده کرد.
بهترین دسر افطار
فرنی غذایی است که از مخلوط شیر و نشاسته به همراه شکر و کمی گلاب و برخی مغزها تهیه میشود.
معمولا در فرنی از آرد برنج استفاده میشود. آرد برنج به خاطر نشاستهای بودنش سرشار از انرژی و کالری بوده و در ۳ قاشق غذاخوری آن ۸۰ کیلوکالری انرژی نهفته است. این غله اغلب پس از آرد شدن در حدود زیادی مواد مغذی خود را از دست میدهد.
بنابراین بهتر است هنگام استفاده از آرد برنج مقداری سبوس آرد شده به آن اضافه شود. همچنین در این غذا اگر از شیر کمچرب استفاده کنید لطف بزرگی در حق خود و افراد خانواده کردهاید. چراکه چربی شیر منشاء حیوانی داشته و میتواند زمینهساز چاقی، چربی خون و بیماریهای قلبی ـ عروقی شود.
بد نیست بدانید پروتئین، کلسیم و دیگر مواد مغذی شیرهای کمچرب بهتر و آسانتر جذب بدن شده و میزان این مواد نسبت به شیرهای پرچرب قابل توجهتر است.
پروتئینهای شیر در اثر حرارت در حین تهیه فرنی همچون تخممرغ منعقد شده و به دیواره یا کف ظرف میچسبند. این پروتئینها از ارزش غذایی بالایی برخوردارند اما در صورتی که به ظرف چسبیده و استفاده نشوند، ۲۰ تا ۲۵ درصد از ارزش پروتئینی شیر کاسته میشود.
بنابراین لازم است هنگام پخت، فرنی را خوب هم بزنید تا پروتئینهای منعقد شده در آن معلق شود و به کف یا دیوارههای ظرف نچسبد. به این ترتیب ارزش پروتئینی شیر تا حدودی حفظ خواهد شد.
همچنین توصیه میشود به جای شکر از عسل یا شیره خرما در این غذا استفاده شود.
البته به یاد داشته باشید که منظور از مصرف شیرینیهای طبیعی بهره بردن از خواص مغذی آنهاست و شیرینیها چه طبیعی باشند و چه تصفیه شده به یک میزان کالری به بدن میرسانند.
توصیه
مصرف فرنی به دلیل کالری بسیار بالا در صورتی در ماه رمضان توصیه میشود که شیرینی آن کنترل شده و در حجم کم مصرف شود.
این غذا بهتر است برای روزهدارانی که نیاز به کالری بیشتری دارند مانند کودکان و نوجوانان و همچنین افرادی که در روزهای گرم تابستان دچار افت قند خون و به دنبال آن عصبانیت و سرگیجه میشوند، تهیه شود.
توصیه میشود در این غذا از گلاب استفاده کنید چراکه گلاب مقوی معده، قلب، کبد و اعصاب بوده و یک آرامبخش قوی است.
فاخره بهبهانی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
سید ابراهیم رئیسی سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور ابراهیم رئیسی سقوط بالگرد رئیسی رئیسی ایران سقوط بالگرد بالگرد شهادت شهادت ابراهیم رئیسی حسین امیرعبداللهیان
تهران هواشناسی امتحانات نهایی هلال احمر پلیس سانحه بالگرد رئیسی سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش مشهد سیل مشهد بارش باران
یارانه قیمت خودرو قیمت دلار بورس خودرو یارانه نقدی دلار بازار خودرو قیمت طلا حقوق بازنشستگان بازنشستگان ایران خودرو
هنرمندان سینما تلویزیون سینمای ایران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی لیلا حاتمی رسانه ملی سریال شعر زری خوشکام نمایشگاه کتاب علی حاتمی
قرآن تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی سوریه لبنان روسیه ولادیمیر پوتین چین غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه آمریکا حماس
فوتبال پرسپولیس ابراهیم رییسی استقلال رییس جمهور لیگ برتر ایران لیگ برتر لیگ برتر انگلیس فدراسیون فوتبال باشگاه پرسپولیس تراکتور بازی
سامسونگ هوش مصنوعی تبلیغات اپل موبایل اینترنت نمایشگاه ایران هلث هواپیما
سرطان رژیم غذایی استرس آلزایمر سازمان غذا و دارو کاهش وزن افسردگی مغز انسان