چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۰راهکار برای رهایی از تماشای تمام وقت تلویزیون


۱۰راهکار برای رهایی از تماشای تمام وقت تلویزیون

به گفته تمامی کارشناسان، تماشای بیش از حد تلویزیون به سلامت جسمی و روحی آسیب می رساند اما گویی هرچه این هشدارها بیشتر می شود، بر جذابیت و گیرایی جعبه جادو نیز افزوده می شود. …

به گفته تمامی کارشناسان، تماشای بیش از حد تلویزیون به سلامت جسمی و روحی آسیب می رساند اما گویی هرچه این هشدارها بیشتر می شود، بر جذابیت و گیرایی جعبه جادو نیز افزوده می شود. بزرگسالان و کودکان هریک به نوبه خود فیلم ها و برنامه های موردنظرشان را در تلویزیون تماشا می کنند و جوامع پیشرفته کنونی بیش از گذشته اسیر تلویزیون شده است. جای تعجب نیست که مهارت های ارتباطی بین اعضای خانواده کمتر از هر زمان دیگری شده است زیرا هریک بیشتر وقتشان را به تماشای تلویزیون می گذرانند. در این مطلب به نقل از یاهونیوز ۱۰پیشنهاد برای خاموش کردن تلویزیون در منزل داریم که در صورت اجرای آن می توان از تبعات تماشای بی حد تلویزیون تا حدی کاست.

۱) مراقب یکدیگر باشید؛

اوقات فراغت خود را باهم بگذرانید و سعی کنید فعالیت های جسمی را در اولویت قرار دهید. وقتی بچه ها ساعاتی از روز بیکار هستند آن ها را با تلویزیون تنها نگذارید و در عوض آن ها را تشویق کنید تا باهم بازی کنند.

۲) با یکدیگر صحبت کنید؛

در گفت وگو با بچه ها بی گمان از این که آن ها هم مثل دیگران عقاید، نظرها، رویاها و آرزوهای منحصر به خود را دارند، شگفت زده خواهید شد. با آن ها همراه شوید.

۳) با بچه ها بازی کنید؛

؛نکته ای استثنایی در بازی بچه ها وجود دارد که به راستی حیرت انگیز است در نقاشی با انگشت و ساختمان سازی می توان دست به ابتکار و خلاقیت زد که این امر حتی بزرگسالان را به شوق می آورد. دنیای بازی های کودکانه بچه ها بی گمان از هر برنامه تلویزیونی جذاب تر است.

۴) مطالعه کنید. مطالعه کنید. مطالعه کنید؛

بزرگ ترین داستان های تاریخ ادبیات دنیا همان هایی است که به فیلم و سریال تبدیل شده است. خواندن داستان برای بچه ها کار بسیار مفیدی است زیرا قوه تخیل آن ها را به کار می اندازد و لذت فراوانی نصیب آن ها می کند.

۵) به فعالیت های خارج از منزل بپردازید؛

سعی کنید بازی ها و فعالیت های دسته جمعی را به صورت گروهی یا خانوادگی انجام دهید. هر نوع بازی یا فعالیتی هر قدر هم ساده اما به صورت دسته جمعی لطف خاصی دارد.

۶) بچه ها را به آشپزخانه ببرید؛

سعی کنید به همراه بچه ها کیک بپزید. آشپزی کنید. سالاد درست کنید.مطمئن باشید که فضای آشپزخانه با حضور بچه ها گرم تر خواهد شد.

۷) موسیقی گوش کنید؛

گوش کردن به رادیو و موسیقی می تواند بسیار مفید باشد. تلاش کنید آن ها را به صدا حساس کنید. ذهن خلاق آن ها برای صداها تصویر می سازد.

۸ ) وقت بیشتری برای یکدیگر بگذارید؛

برای انجام تکالیف، برای ورزش، برای گذراندن اوقات فراغت و برای همه امور برای اعضای خانواده وقت بگذارید. تنهایی باعث پناه بردن فرد به تلویزیون می شود.

۹) اگر قرار است تلویزیون تماشا کنید باهم تماشا کنید؛

درباره فیلم و سریال نظر دهید، از آن برای ساکت کردن بچه ها یا به عنوان آرام کردن محیط استفاده کنید.

۱۰) خودتان تئاتر و برنامه بسازید؛

به جای این که پای هر برنامه ای بنشینید، از بچه ها بخواهید یک برنامه عروسکی اجرا کنند، نمایش دهند، ساز بزنند و غیره.