سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

۱ نوامبر ـ نمایشگاه بین المللی "انار" در کابل - سه برابر شدن تولید انار جهان در پی کشف خواص بهداشتی آن - منافع درمانی انار


نمایشگاه بین المللی انار (پامه گرانتPomegranate) از اواخر نوامبر امسال در شهر کابل - شهری که انفجار انتحاری و تیراندازی در آن ادامه دارد - دایر شده است. طبق اسناد تاریخی و دائرهٔ المعارف …

نمایشگاه بین المللی انار (پامه گرانتPomegranate) از اواخر نوامبر امسال در شهر کابل - شهری که انفجار انتحاری و تیراندازی در آن ادامه دارد - دایر شده است. طبق اسناد تاریخی و دائرهٔ المعارف گیاهشناسی، انار میوه بومی پرشیا (ایرانزمین ـ محصور میان رودهای فرات، سند، خلیج فارس، سیردریا در شمال فرارود تا شمال داغستان) بوده است که بعدا به منطقه مدیترانه، منطقه هیمالایا و اخیرا آمریکای لاتین و کالیفرنیای آمریکا منتقل شده است. در پی کشف منافع بهداشتی ـ درمانی این میوه، مصرف و در نتیجه پرورش درخت آن که تنها به صورت نهال و پیوند امکانپذیر است رواج یافته بگونه ای که طبق گزارش شاخه ویژه امور غذا و کشاورزی سازمان ملل، تولید جهانی انار از سال ۱۹۹۰ تا کنون سه برابر شده است. قبلا آمریکاییان و اروپاییان به علت پرهسته بودنش، از مصرف آن اکراه داشتند. تولید انار کالیفرنیا عمدتا در دست ایرانیان مهاجر است که بتازگی آن را در ایالت نیومکزیکو هم پرورش می دهند. مصرف آن بقدری افزایش یافته است که امسال در آمریکا هر دانه انار یک دلار بفروش می رسید. صادرات آب انار و رب آن اینک تجارتی پردرآمد بشمار می آید. هنوز پرورش نهال انار شیرین که در کرمان فراوان است در نقاط دیگر وسیعا رایج نشده است. سازمان جهانی بهداشت و همچنین آژانس آمریکایی «اف. دی. ای» انار را برای بیماری های سرطان پروستات، بزرگ شدن غده پروستات، بیماری قند، انواع سرماخوردگی، استرس، بیماری های عروق (رگها)، برخی عفونت های ویروسی، لنفوما، آتروزکلروسیس و ... نافع دانسته اند. این میوه حیات بخش علاوه بر مواد غذایی متعارف دارای ویتامین های ب ـ ۱، ب ـ ۲، ب ـ ۳، ب ـ ۵، ب ـ ۹، ویتامین ث، کلسیم، آهن، منیزیوم، فسفر، زینک (روی) و پتاسیم است. فسفر موجود در انار از بهترین نوع آن برای مغز و تقویت حافظه تشخیص داده شده است.