شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
رنگ های ضد جلبک افزایش مقاومت بدنه کشتی در برابر آسیب ها
در سال ۱۹۹۶ میلادی، کارخانه رنگسازی اینتراسلیک (Intersleek)، نوعی رنگ با خاصیت ضد جلبکی، با نام تجارتی، اینتراسلیک ۴۲۵ را به بازار جهانی معرفی کرد. این رنگ یکی از اولین پوششدهندههای مناسب جهت انواع وسیله نقلیه آبی در جهان، بهشمار میرفت. چند سال بعد در سال ۱۹۹۹ میلادی، این شرکت محصول جدید دیگری به نام اینتراسلیک ۷۰۰ را به بازار عرضه کرد که مناسب کشتیهائی بود که سطح ارتفاع زیادی از آنها در آب دریا قرار میگرفت.
در پی تحقیقات و آزمایشهای فراوان محققان و متخصصان کارخانه رنگسازی اینتراسلیک، بار دیگر محصول جدیدتری با خاصیت متفاوت به نام اینتراسلیک ۹۰۰ به بازار عرضه کرد. محصولی که بهعلت وجود ترکیبات پلیمری خاص و سطح صاف و استثنائی و حداقل ناصافی، بهطور چشمگیری از چسبیدن موجودات ریز دریائی (جلبک و نظایر آن) به کشتی جلوگیری میکند. نکته قابل توجه در مورد این محصول، مقاومت بسیار بالای سطح پوشیده شده از رنگ در برابر برخورد و خراشیدگی است. به سبب این مزایا و برتریهای دیگری که این رنگ نسبت به انواع گذشته خود دارد، میتوان از آن برای پوششدهی در بخشهای مختلف کشتی در انواع آن از قبیل نفتکش، فلهبر، حمل کالای عمومی و کانتینربر استفاده کرد.
این کارخانه دو رنگ عرضه شده خود، یعنی اینتراسلیک ۷۰۰ و اینتراسلیک ۹۰۰ را با هم مقایسه کرده و چنین اظهار نموده است که رنگ اینتراسلیک ۹۰۰ نسبت به اینتراسلیک ۲۵،۷۰۰ درصد نرمتر و ۳۸ درصد ضریب اصطکاک آن با آب دریا کمتر است. همچنین ۴۰ درصد بیشتر از چسبندگی جلبکها به سطح خارجی بدنه کشتی جلوگیری میکند و میزان براق بودن آن ۳۵ درصد بیشتر است و نکته قابل توجه آن، میزان پوششدهی و مقاومت در برابر خراشیدگی است که در مقایسه با اینتراسلیک ۷۰۰ حدود ۶۰ درصد بیشتر میباشد و با استفاده از رنگ اینتراسلیک ۹۰۰ در مقایسه با اینتراسلیک ۷۰۰ حدود ۲ درصد کاهش سوخت وجود خواهد داشت. بنابراین در طول ۵ سال، بیش از ۴۵۰۰ تن مواد سوختی را جهت کشتیها، ذخیره میشود. همچنین از انتشار بیش از ۱۴ هزار تن دیاکسیدکربن جلوگیری بهعمل میآید. بدین ترتیب از ۲/۱ میلیون دلار صرفهجوئی ارزی عاید میگردد.
جدیدترین کشتی که با رنگ جدیدی بهنام رنگ اکوسپید (Ecospeed) پوشیده شده است، کشتی کورچویل نام دارد که در مالیکت شرکت Exmar وابسته به کشور بلژیک است. علت استفاده از این رنگ مقایسه برتری مزیت آن نسبت به سایر پوشش دهندههای عادی است. بنابراین برای این منظور، در یک زمان واحد، کشتی کورچویل با رنگ اکوسپید پوشیده شد و همتای مشابه این کشتی به نام کشتی چاکونیا با رنگ متداول و همیشگی ضد جلبکی پوشیده شد. در حال حاضر هر دوی این کشتیها بهطور کامل و دقیق تحت بررسی هستند و همه اطلاعات مورد نیاز درباره آنها، از قبیل میزان مصرف سوخت، سرعت، میزان ماندگاری رنگ اکوسپید و رنگ جلبکی، مقاومت و غیره مرتباً در حال بازنگری است.
دستاندرکاران صنایع وابسته دریائی معتقدند: رنگ اکوسپید پوششی محافظ است که علاوه بر خاصیت محافظتی در برابر آسیب و ضربه، خاصیت ضد جلبکی هم دارد. درون این رنگ گردههائی از شیشه بهصورت معلق (سوسپانسیون) قرار دارد و از آنجا که گردههای شیشه مانع طبیعی برای نفوذ آب هستند، این رنگ نسبت به نفوذ آب بسیار مقاوم است. از سوی دیگر وجود گردههای شیشه باعث میشود که رنگ بهصورت لایهای محکم و ضخیم (همانند چرم) سطح مورد نظر را فرا گیرد و میزان خوردگی آن را به حداقل برساند واز طرفی میزان مقاومت بدنه را نیز بالا ببرد. با وجود این مزایا، از رنگ اکوسپید برای بدنه کشتی، عرشه، مخازن، آب توازن، سکان و پروانه کشتیها استفاده میکنند.
شرکت همپل پوشش جدیدی بهنام همپادور ۴۷۶۰ را به بازار عرضه کرده است. این محصول گواهینامه B۱ از سازمان جهانی دریانوردی دریافت کرد. B۱ بالاترین درجه گواهینامه استاندارد مورد نیاز دریائی، جهت پوششهای مخازن آبتوازن کشتیها است.
با اجراء استانداردسازی که از طرف سازمان جهانی دریانوردی، از ابتدای جولای سال ۲۰۰۸ میلادی جهت بازرسی پوششهای مخازن آبتوازن کشتی، اجراء خواهد شد، این سازمان تعداد ابزارهای مورد نیاز و همچنین کارشناسان خود را جهت بازرسی از مخازن آبتوازن، افزایش خواهد داد.
بهطور کلی میتوان گفت نوع انتخاب پوششها در استحکام بخشهای مختلف کشتی بسیار مهم است. پوششهای مورد استفاده، باید دارای بالاترین حد مقاومت در برابر آسیبدیدگی و خراشیدگی باشند، تجربه نشان داده است که استفاده صحیح از هر یک از پوشش دهندهها، میتواند از بروز خسارتهای فراوانی که ممکن است به کشتی وارد شود جلوگیری کند که نتیجه آن بهطور غیر مستقیم حفظ محیط زیست دریا خواهد بود که این موضوع اهمیت توجه به این پوششها را هرچه بیشتر خواهد کرد.
مترجم: سپیده جواهری
منبع: Solutions Magazine
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست