چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خواص درمانی گوجه سبز
گوجه سبز یا آلوچه به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNUS از خانواده Rosaceae هستند، اطلاق می شود. بر پایه نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان برده شده است. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوه گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود.این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران به خصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت می شود.گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود از رونق زیادی برخوردار است.
ترکیبات شیمیایی
گوجه سبز دارای مقادیر زیادی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، فیبر خام ،ویتامین A،ویتامینB۱ویتامین B۲، نیاسین،ویتامین C،کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است.
خواص درمانی
مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، مفید است و همچنین بیماری های نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین با خوردن گوجه سبز بهبود می یابد.خشک شده آن برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.همچنین مدر است و اعمال کلیه ها را تنظیم می کند. برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است.از خواص دیگر این میوه،خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و چربی خون،حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده ای - روده ای است. گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها موثر باشد، همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث )، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.
مضرات
افراد مبتلا به ناراحتی های کبد و معده باید در مصرف گوجه سبز احتیاط کنند. همچنین زیاده روی در مصرف گوجه سبز موجب نفخ،دل پیچه و ناراحتیهای کیسه صفرا می شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست