چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

خواص درمانی گوجه سبز


خواص درمانی گوجه سبز

گوجه سبز یا آلوچه به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNUS از خانواده Rosaceae هستند، اطلاق می شود. بر پایه نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند …

گوجه سبز یا آلوچه به میوه درختان مختلفی که متعلق به نژاد PRUNUS از خانواده Rosaceae هستند، اطلاق می شود. بر پایه نوشته های قدیمی، نژاد این گیاه قدمت ۲۰۰۰ ساله دارد و چینی ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند. گفته می شود که این گیاه از طریق سوریه یا ایران به یونان برده شده است. درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ های ارغوانی، قرمز، نارنجی، زرد و سبز روشن در می آیند. آب و هوای سرد باعث ایجاد رنگ قهوه ای و ظاهر نامطلوب میوه گوجه سبز می شود. این میوه به سرعت می رسد و مدت نگهداری آن در یخچال ۴ روز است. گوجه سبز به صورت تازه و پخته در خورش ها مصرف می شود.این میوه طعمی ترش دارد و سفت و ترد است و در میان ایرانیان اغلب با نمک به عنوان تنقلات مصرف می شود. درخت این میوه در بیشتر نواحی ایران به خصوص شمال غربی ایران تکثیر و برداشت می شود.گوجه سبز اصلاح شده از نوع بادامی در شهر سردرود از رونق زیادی برخوردار است.

ترکیبات شیمیایی

گوجه سبز دارای مقادیر زیادی کربوهیدرات، چربی، پروتئین، فیبر خام ،ویتامین A،ویتامینB۱ویتامین B۲، نیاسین،ویتامین C،کلسیم، فسفر، آهن و پتاسیم است.

خواص درمانی

مصرف گوجه سبز برای درمان شب کوری، مفید است و همچنین بیماری های نقرس، رماتیسم و تصلب شرایین با خوردن گوجه سبز بهبود می یابد.خشک شده آن برای درمان اعصاب و کم خونی مفید است.همچنین مدر است و اعمال کلیه ها را تنظیم می کند. برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه سبز برای بهبود طعم دهان مفید است.از خواص دیگر این میوه،خاصیت مسهلی آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و چربی خون،حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده ای - روده ای است. گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می شود، از این رو می تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می دهد که این میوه می تواند در درمان تومورها موثر باشد، همچنین به دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث )، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می شود.

مضرات

افراد مبتلا به ناراحتی های کبد و معده باید در مصرف گوجه سبز احتیاط کنند. همچنین زیاده روی در مصرف گوجه سبز موجب نفخ،دل پیچه و ناراحتیهای کیسه صفرا می شود.