شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
سیاهدانه، آنتی بیوتیک گیاهی
سیاهدانه گیاهی است با گلهای آبیرنگ و دانههایی سهگوش که بوی خیلی تندی دارد. این گیاه اگرچه بومی هند است ولی در بسیاری مناطق دیگر نیز قابلیت رویش داشته و در تهیه انواع غذاها به عنوان ادویه کاربرد دارد.
سیاهدانه ارزش غذایی زیادی داشته و جوانه تهیه شده از آن نیز، ریزمغذیهایی بیش از خود دانه به بدن میرساند.
برای تهیه جوانه لازم است چند قاشق از دانه را همراه یک قاشق آب درون شیشه مربا ریخته و پس از بستن در ظرف با پارچهای نخی، منتظر رویش جوانهها شد.
تأمین درصد زیادی از ریزمغذیهای مورد نیاز بدن از طریق جوانه سیاهدانه تأثیر بهسزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
اسیدهای چرب موجود در این ماده غذایی علاوه بر کمک به پیشگیری از بسیاری بیماریها، احتمال ابتلای بدن را به عفونتها کاهش داده و تأثیر زیادی در کنترل آسم دارد.
بهبود عملکرد غده پانکراس و پیشگیری از التهاب آن از دیگر خواصی است که به جوانه سیاهدانه نسبت داده شده است، ضمن اینکه در پیشگیری از بدخیم شدن سلولهای آن نیز مؤثر بوده و احتمال سرطانی شدن این غده را کاهش میدهد.
کمک به حفظ سلامت کبد، کاهش فشار خون و تنظیم میزان کلسترول ال.دی.ال خون نیز از دیگر فواید جوانه سیاهدانه بوده که در نتیجه موجب حفظ سلامت قلب و عروق میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست