چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
دانستنیهای خیار شور
وقتی هوا سرد میشود میل به مصرف غذاهای گرم به همراه انواع شورها و ترشیجات افزایش مییابد. خیار شور یکی از این نوع محصولات است که با عطر و طعم ویژه خود ذائقه هر فرد کم اشتها و پر اشتهایی را تحریک و با افزایش میل به خوردن موجب اضافه وزن و چاقی نیز میشود.
این محصول به صورت صنعتی و خانگی تهیه و از نظر بهداشتی منع مصرف ندارد، اما نکته قابل توجه انواع باز و فلهای این محصول است که در اکثر مغازهها به صورت غیر بهداشتی نگهداری و عرضه میشود. خیار شورهای فلهای اغلب در کارگاههای زیر پلهای توسط کارگران غیر مجاز به همراه گل و لای خیار تهیه و در ظروفی که قبلا حاوی مواد شیمیایی و خطرناک بوده یا از مواد بازیافتی تهیه شده، نگهداری میشوند.
شورهم فاسد میشود
شور مانند همه مواد غذایی دیگر طول عمری دارد و بعد از اتمام تاریخ مصرف، تغییرات نامطلوبی در آن آغاز و در نهایت، بافت، طعم، رنگ و بوی آن تغییر یافته و غیرقابل مصرف میشود. خیار شورهایی که لزج، نرم، چروکیده و شناور میشوند حاوی کپک و باکتریهای مضری بوده و مصرف آن توصیه نمیشود.
خیارگلخانهای را شور نیندازید
خیارهای گلخانهای اغلب در فصول پاییز و زمستان در محیط بستهای چون گلخانه کشت میشوند. بوته این خیارها در مقایسه با خیار مزرعهای پربارتر بوده، ولی حساسیت بیشتری به آفات دارند. بنابراین تولیدکننده مجبور به استفاده از قویترین سموم، جهت جلوگیری از آفت زدگی است. این سموم ابتدا وارد شیره وسپس گوشت گیاه شده و حدود ۳ هفته تا یک ماه طول میکشد تا اثر سوء مسمومیتزایی آن خنثی شود. متاسفانه در کشور ما این مدت زمان کمتر مورد توجه بوده و محصول ۱۰ تا ۱۲ روز پس از سمپاشی وارد بازار عرضه میشود. این سموم به مرور در بدن مصرف کننده ذخیره و پس از مدت زمانی موجب مسمومیت زایی و بروز انواع واکنشهای آلرژیک میشود.
توصیهها
ـ شورها و ترشیجات سرشار از نمک بوده و مصرف زیاد و مداوم آنها برای همه افراد خصوصا مبتلایان به فشار خون بالا و بیماران کلیوی محدودیت مصرف دارد.
ـ سطح آب نمک شورهای باز و فلهای به دلیل قرار گرفتن در مجاورت هوای آلوده اغلب کدر و شیری رنگ و حاوی کپک و باکتریهای نامطلوبی است که میتواند موجب فساد زود هنگام محصول و انتقال میکروبهای بیماریزا شود.
ـ برای دوری از ابتلا به بیماریهای همهگیری چون وبا از مصرف خیارشور داخل ساندویچهای آماده یا شورهایی که برای تزیین غذاهای رستورانی استفاده میشود، بپرهیزید.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست