جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

اول فضا, بعدا غذا


اول فضا, بعدا غذا

یک رستوران سالم چه ویژگی هایی دارد

چند روز پیش می‌خواستم با یکی از دوستانم برای صرف ناهار به رستوران بروم. از آنجا که من میزبان بودم و او مهمان، وظیفه انتخاب رستوران به دوش من افتاده بود. به همین خاطر هم کلی پرس‌وجو کردم تا رستوران مناسبی پیدا کنم...

در میان پرس‌وجوهایم به نکته جالبی برخوردم؛ خیلی از افراد فقط می‌گفتند فلان رستوران غذاهایش عالی است و فلان رستوران دسرهای فوق‌العاده‌ای دارد اما هیچ کدامشان توجه چندانی به سالم بودن فضا و غذای رستوران نداشتند و نمی‌دانستند با چه ملاک‌هایی باید یک رستوران و منوی غذایی آن را مناسب محسوب کرد یا گفت که از سلامت و کیفیت چندانی برخوردار نیست.

● ۱۰ نکته درباره فضای رستوران

یک رستوران مناسب باید از نظر ظاهری ویژگی‌هایی داشته باشد تا علاوه بر جلب نظر مشتری و تحریک اشتهای او، بتواند تا حدی او را از سالم بودن غذاهایش هم مطمئن کند. برای این منظور توجه به ۱۰ ویژگی زیر توصیه می‌شود:

۱. جلوی در ورودی و شیشه‌های رستوران باید همیشه تمیز و عاری از هرگونه آلودگی یا گرد و خاک باشد.

۲. سطل زباله رستوران نباید درست جلوی در ورودی (در خیابان) و در معرض دید مشتری‌ها قرار داشته باشد.

۳. دیوارها، میزها، صندلی‌ها، بسته دستمال‌ کاغذی و وسایل روی میز مانند نمکدان، فلفل‌پاش یا ظرف سس باید کاملا تمیز باشند و حالت چسبنده یا ظاهر چرک نداشته باشند.

۴. رستوران‌ها باید با توجه به فضایی که دارند، میز و صندلی بچینند و آنقدر میز و صندلی در یک فضای کوچک قرار ندهند که مشتری‌های مختلف از سر و صدای یکدیگر یا حتی شنیدن بوی غذای هم، از غذایی که می‌خورند، لذت نبرند.

۵. یک رستوران خوب نباید اجازه دهد همزمان تا وقتی که چند مشتری داخل رستوران نشسته‌اند، مشتری‌های دیگری هم وارد شوند و به انتظار خالی شدن میز و صندلی، بالای سر کسانی که مشغول خوردن غذا هستند، بایستند. این کار هم باعث عصبی شدن افرادی که در حال غذا خوردن هستند، می‌شود و هم به شما نشان می‌دهد که مسوولان آن رستوران به علت کمبود جا و برای راه انداختن تعداد بیشتری از مشتری‌ها، امکان رسیدگی مناسب به شما از نظر نظافت میز غذا یا حتی تهیه و سرو غذا را نخواهند داشت.

۶. نور و دمای یک رستوران خوب باید کاملا متعادل باشد تا مشتری با آرامش کامل غذای خود را میل کند، نورهایی که ترکیبی از آفتاب و مهتاب هستند‌ از نورهای مخفی و ملایم قرمز و آبی برخی از رستوران‌ها مناسب‌ترند. ضمن اینکه برای پیشگیری از ورود هوای سرد یا گرم و آلودگی صوتی به داخل محیط رستوران باید در آن همیشه بسته و دمای داخلی حدود ۲۱-۱۸ درجه سانتی‌گراد باشد.

۷. اگر فرزندتان زیر ۵ سال است و می‌خواهید با او به رستوران بروید، حواستان باشد رستوران‌هایی که صندلی بچه و وسایل کافی برای سرگرم کردن او دارند انتخاب کنید.

۸. یک رستوران سالم و مناسب، رستورانی است که مشتری‌ها بتوانند مواد اولیه و نحوه پخت‌وپز در آشپزخانه آن را ببینند. البته برخی از رستوران‌ها برای این منظور، فضای نشستن مشتری و قرار گرفتن آشپرخانه را طوری طراحی می‌کنند که علاوه بر قابل دید بودن آشپزخانه، بوی انواع غذاها هم در فضای رستوران می‌پیچد. این کار، اصلا برای مشتری مطلوب نیست. در یک رستوران مناسب بهتر است آشپزخانه در فضایی بسته قرار گیرد و مشتری به وسیله مانیتورهایی که فیلم زنده فعالیت داخل آشپزخانه را پخش می‌کنند با نحوه پخت‌وپز، سرو غذا و مواد اولیه غذایی که قرار است بخورند، آشنا شود.

۹. رستوران‌های سالم علاوه بر نظافت ظاهری باید کارمندان پاکیزه‌ای هم داشته باشند. لباس، کفش، دست‌ها و ظاهر تمام کارمندان یک رستوران از مسوول سرو غذا گرفته تا مسوول دریافت سفارش باید از ابتدای ساعت شروع کار تا انتهای آن، کاملا پاکیزه باشد. بهتر است لباس‌های تمامی کارمندان یک رستوران به رنگ سفید یا رنگ‌های روشن باشد.

۱۰. رستوران‌های سالم باید فضایی برای قرار دادن دستشویی و توالت در مکانی خارج از دید مشتری‌ها هم در نظر بگیرند.

● ۷ نکته درباره غذای رستوران

از بحث سلامت ظاهری رستوران‌ها که بگذریم به ویژگی‌های خاص و البته سالم منوی یک رستوران خوب می‌رسیم که در موارد بسیاری همین منوی خاص می‌تواند باعث موفقیت چشمگیر یک رستوران شود. منوی خوب و سالم، منویی است که این ویژگی‌ها را داشته باشد:

۱. منو‌های سالم‌تر، منوهایی هستند که حداقل ۳ مدل یا بیشتر سالاد سبزیجات در آنها قرار داشته باشد.

۲. در رستوران‌های فست‌فود،‌ منوهایی که کمتر از سوسیس و کالباس در تهیه غذاهای آنها استفاده شده و گوشت قرمز، ماهی، میگو، مرغ یا سبزیجات، حجم بیشتری از مواد غذایی‌شان را تشکیل می‌دهند، منوهای سالم‌تری هستند.

۳. یک منوی خوب و سالم باید علاوه بر درج قیمت تمام خوراکی‌ها،‌ آشامیدنی‌ها، دسرها و پیش‌غذاها، ترکیب تک‌تک مواد غذایی به کار رفته در آنها را هم بنویسد.

۴. رستوران‌های برتر و سالم‌تر، غذاها و منوهای غذایی خود را در ۳ حجم و مدل مختلف ارائه می‌دهند. یعنی حجم و منوی غذایی آقایان، خانم‌ها و بچه‌ها در این رستوران‌ها متفاوت است. به همین دلیل، هم اسراف کمتری در چنین رستوران‌هایی پیش می‌آید و هم انتخاب حجم مناسب غذایی برای گروه‌های جنسی و سنی مختلف باعث پرخوری آنها نمی‌شود.

۵. یک منوی سالم باید علاوه بر آب، دوغ و ماء‌الشعیر، انواع آبمیوه‌های طبیعی را هم در خود جای دهد.

۶. هرچه تعداد غذاهای سوخاری در یک منو کمتر و تعداد غذاهای گریل‌شده ( گریل‌شده با هوای داغ فر، نه با آتش مستقیم یا دود ذغال) در آن بیشتر باشد،‌ آن منو سالم‌تر خواهد بود.

۷. یک منوی سالم‌تر باید در کنار انواع سوخاری به جای سیب‌زمینی سرخ‌شده و نوشابه، حداقل ۲ مدل سبزی بخارپز همراه یک عدد لیموی تازه و یک لیوان آب یا آب مرکبات تازه ارائه دهد.

منبع: Healthland

ترجمه: ندا احمدلو