چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نوزادان را از شیر مادر محروم نکنید
تغذیه با شیر مادر، از جمله رفتارهایی است که برخی مادران آن را به فراموشی سپرده و اصرار دارند که به بهانه های واهی، فرزندان خود را با غذاهای مصنوعی سیر کنند. در حالی که محروم کردن فرزند از تغذیه با شیر مادر، علاوه بر اینکه می تواند با بروز بیماریهایی همراه باشد، موجب کمرنگ شدن احساسات مادری نیز می شود.
براساس گزارش های رسمی وزارت بهداشت، حدود ۷۵درصد مادران کشور، تغذیه انحصاری با شیر مادر را تا شش ماهگی برای فرزندان خود رعایت نمی کنند. این در حالی است که شیرخوارانی که از شیر مادر تغذیه می کنند کمتر به عفونت ادراری مبتلا می شوند.
این بیماری (عفونت ادراری) در دختران شایع تر از پسران است و علائم آن در سنین مختلف متفاوت است. به طوری که در دوران نوزادی این علائم می تواند به صورت شیر نخوردن، زردی و بی قراری بروز کند و از یک ماهگی تا پایان سه سالگی این علائم به صورت دردهای شکمی، یبوست و استفراغ ظاهر می شود. این بیماری بعد از دوران شیرخوارگی بیشتر به صورت سوزش ادرار، تکرر ادرار، عدم کنترل ادرار و ادرار اورژانسی است.
به گفته دکتر غلامرضا خاتمی، رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران، برای تکامل رشد طبیعی کودکان، لازم است تا پایان دوسالگی از شیر مادر استفاده شود.
این فوق تخصص گوارش اطفال می افزاید: در صورت تمایل کودک به ادامه دادن تغذیه با شیر مادر در سنین بیشتر از دو سال، خوردن شیر مادر جای نگرانی ندارد.
خاتمی با اشاره به اینکه در صورت تمایل کودک به خوردن شیر مادر، نباید اصرار در گرفتن کودک از شیر مادر داشت، می گوید: بین کودکانی که از شیر مادر استفاده می کنند و کودکانی که از شیر خشک استفاده می کنند، از نظر قد و اندازه دور سر هیچ تفاوتی ندارند، تنها تفاوت در این است که کودکانی که شیر خشک می خورند بعد از سه ماهگی بیشتر چاق می شوند.
وی تأکید کرد: تا زیر شش ماهگی تمام کودکان چه کودکان لاغر و چه چاق فقط باید از شیر مادر تغذیه کنند و هیچ نوع غذای کمکی به کودک نباید داده شود.
از سوی دیگر، دکتر محمدرضا سعادت (فوق تخصص گوارش کودکان)، ضمن هشدار نسبت به بالا بودن خطر ابتلا به اسهال در کودکانی که از تغذیه با شیر مادر محروم می شوند، تغذیه نشدن کودکان با شیر مادر را با افزایش خطر بقاء و سلامت کودکان مرتبط می داند و می افزاید: کودکانی که با تغذیه ای غیر از شیر مادر رشد می کنند، از ضریب هوشی پایین تری در مقایسه با کودکانی که از شیر مادر تغذیه کرده اند، برخوردارند.
به گفته این فوق تخصص گوارش کودکان، بررسی ها نشان می دهد خطر ابتلا به اسهال در نوزادانی که در شش ماه اول تولد از تغذیه با شیرمادر محروم می شوند، ۱۵برابر بیشتر از کودکانی است که از شیر مادر تغذیه می کنند.
گفتنی است در حال حاضر تغذیه با شیر مادر، سالانه از مرگ بیش از ۷میلیون کودک در جهان پیشگیری می کند. ضمن اینکه تغذیه با شیر مادر، امکان ابتلا به عفونتهای تنفسی را تا ۵برابر و احتمال مرگ و میر ناشی از این بیماریها را تا چهار برابر کاهش می دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست