یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
از ماست که بر ماست
تکتم علوی از قدیم می گفتند باید چوب بالای سر بعضی ها باشد تا رفتار و کردار درستی داشته باشند. با متمدن شدن جامعه، دیگر این اصطلاح کم کم رخت بر بست و به جرگه ضرب المثل های قدیمی پیوست. دیگر همه افراد در خانه هایشان از امکانات مختلفی مانند تلویزیون، اینترنت و ... بهره مندند و از برنامه های آموزشی مختلفی استفاده می کنند. انیمیشن های گوناگونی که در لا به لای برنامه های تلویزیون به نمایش در می آید، پیام های آموزشی نهادهای مختلف سطح آگاهی افراد را در زمینه های مختلف ارتقاء بخشیده است. جالب تر این جاست که هر برنامه آموزشی که با صرف وقت و هزینه بالا تدارک دیده می شود صرفا برای داشتن زندگی بهتر افراد اجتماع است. به عنوان مثال همه ساله شرکت گاز انیمیشن هایی با محتوای هشدارهای ایمنی به نمایش در می آورد تا افراد نسبت به سالم بودن وسایل گازسوز منازل خود اطمینان حاصل کنند یا پلیس راهنمایی و رانندگی اقدام به پخش تیزرهایی می کند تا رانندگی صحیح در جاده ها، بزرگراه ها، رعایت حق تقدم عابران پیاده و ... در جامعه نهادینه شود.
پس از پخش مداوم این گونه برنامه ها و سایر اطلاع رسانی هایی که در جامعه در زمینه های مختلف انجام می شود، انتظار می رود تا درصد زیادی از مردم نسبت به آن چه از آن آگاهی یافته اند، موارد مطرح شده را به کار بندند تا هم خود و هم دیگران سالم تر زندگی کنند. اما با رفتارهای هنجارشکنی که بعضی از افراد جامعه با وجود فرهنگ سازی های مختلف، بروز می دهند، به نظر می رسد اطلاع رسانی برای بعضی از اقشار جامعه مانند سنگ در آهن کوفتن است. هنوز هم در جامعه دیده می شود افرادی که خود را اصطلاحا کلاس بالا می پندارند (البته فقط به زعم خودشان) به راحتی حق دیگران را پایمال می کنند و در اوج شلوغی خیابان زمانی که چراغ راهنمایی قرمز است و عابران پیاده با کمی اطمینان از عرض خیابان عبور می کنند، پا را به پدال گاز می فشارند و از چراغ قرمز عبور می کنند، این افراد نه تنها این کار را نوعی قانون شکنی و بی حرمتی به سایر افراد نمی دانند بلکه از آن به عنوان نوعی جسارت نیز یاد می کنند.با ازدیاد روزافزون خودروها در سطح شهر لازم است رانندگان به حق یکدیگر و عابران پیاده احترام بگذارند تا از بروز تصادف یا سنگین شدن ترافیک بکاهند. اما ظاهرا هر چه بیشتر در این خصوص اطلاع رسانی می شود، کمتر گوش شنوایی آن را می شنود یا اصلا نمی خواهند که بشنوند. به راحتی قوانین را زیر پا می گذارند، در خیابان های کم عرض که عابران پیاده در حال عبور و مرور هستند از سمت راست سبقت می گیرند، و حق تقدم سایر رانندگان را زیر پا می گذارند. تمامی این ناهنجاری ها سبب گره خوردن ترافیک، بروز تصادف، ناراحتی های افراد مختلف و ... می شود. برای جلوگیری از این تخلفات پلیس راهنمایی و رانندگی ناچار به اتخاذ جریمه های سنگین می شود جالب تر آن که این امر اعتراض شدید رانندگان متخلف را در پی دارد.
بسیاری از اعتراض های رانندگان در مواجهه با برگه های جریمه پلیس بی پایه و اساس است و این امر فقط برای وادار کردن آن ها به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی انجام می شود. اگر هر فرد یا راننده خود را ملزم به رعایت قوانین کند دیگر نیازی به چماق بالای سر هم نخواهد بود!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست