شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

آشپزی با آرام پز


آشپزی با آرام پز

یک آرام پز در هر زمان از سال می تواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند.
هنگامی که به خانه برمی گردید و با باز کردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرام پز منتظر شماست، استشمام …

یک آرام پز در هر زمان از سال می تواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند.

هنگامی که به خانه برمی گردید و با باز کردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرام پز منتظر شماست، استشمام می کنید خستگی شما برطرف می شود. ناگفته نماند که یک آرام پز تنها در فصول سرد به کار نمی آید. در تابستان با استفاده از این وسیله می توان ایجاد حرارت از اجاق خوراک پزی را بسیار کاهش داد.

آیا آرام پز وسیله مطمئنی است؟

بله، آرام پز که جزو وسایل دم دست پخت و پز است، موادغذایی را به آهستگی و در حرارت کم- معمولاً بین ۱۷۰ و ۲۸۰ درجه فارنهایت میپزد. حرارت کم موجب می شود که قطعات گوشت حتی اگر گوشت بسیار عالی هم نباشد، نرم و خوش خوراک شده و آب کمتر بدهند.

مجموعه عواملی چون حرارتی که مستقیماً در ظرف تولید می شود، زمان طولانی پخت و بخار محبوس شده در ظرف دربسته، باکتریها را از بین برد. به وسیله ای ایمن برای تهیه غذا تبدیل می کنند.

پخت و پز آهسته و مطمئن

برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرام پز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند برای اطمینان از اینکه درجه حرارت برای غذایی که تهیه می کنید از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر بار آرام پز را با روش زیر امتحان کنید.

آرام پز را با حدود ۲لیتر آب نیم گرم پر کنید.

به مدت ۸ ساعت آن را روی درجه پائین قرار دهید.

با استفاده از یک دماسنج مناسب دمای آب را اندازه بگیرید. این کار را باید سریع انجام دهید، چون به محض برداشتن در ظرف، دما به سرعت کاهش می یابد.

دمای آب باید ۱۸۵ درجه فارنهایت یا ۸۵ درجه سانتیگراد باشد. اگر دما از این حد بیشتر شود، به این معنا است که اگر غذایی را به مدت ۸ ساعت و بدون بهم زدن در آن بپزیم، غذا بیش از حد پخته یا آب خود را از دست می دهد اگر حرارت آن کمتر از ۱۸۵ درجه باشد، به این معنا است که آرام پز شما به دمای مناسب نمی رسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.

آرام پزهایی که دارای ظرف سرامیک هستند نه تنها راحت تمیز می شوند، بلکه شما می توانید موادغذایی را در هر وقت روز که می توانستید آماده کرده و ظرف را در یخچال بگذارید و در زمان مناسب آن را روی پایه قرار داده و روشن کنید.

چند راهنمایی مفید

همواره از گوشت تازه یا آب شده استفاده کنید و گوشتی را که یخ آن هنوز آب نشده است را بکار نبرید.

در صورت امکان، گوشت را در ساعت اول با درجه بالا طبخ کنید و سپس برای باقی مدت، درجه حرارت را کم کنید. به این ترتیب، آرام پز سریع داغ شده و به تدریج حرارت آن به اندازه مناسب پائین می آید.

بهتر است غذاهایی که در آرام پز تهیه می کنید شامل مایعات و به قولی آب دار باشند. غذاهایی چون سوپ، خوراک لوبیا، تاس کباب یا سس ماکارونی انتخابهای مناسبی هستند.

در ظرف را بسته نگهدارید. باز کردن در برای اینکه نگاهی به محتویات آن بیاندازید، زمان با ارزش را به هدر داده و غذا برای رسیدن درجه حرارت به اندازه قبلی، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان می خواهد. و این تاخیر با هر بار برداشتن در ظرف تکرار می شود.

مقدار موادغذایی

ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بیشتر از دو سوم گنجایش پر نکنید. در آرام پز، سبزیجات کندتر از گوشت و مرغ می پزند. بنابراین اول سبزیجات را در ته و دور ظرف قرار داده و سپس گوشت را اضافه کرده و مواد را با مایعی نظیر آب، آب گوشت یا مرغ یا سس بپوشانید. در ظرف را محکم کنید و تنها در زمانی که باید غذا را بهم بزنید یا از پخته شدن آن مطمئن شوید، در را بردارید.

قطع برق

اگر در زمان غیبت شما و در حین تهیه غذا با آرام پز، برق قطع شده باشد، حتی اگر غذا به نظر سالم باشد، آن را دور بریزید.

اگر در منزل هستید، پس از قطع برق، بلافاصله موادغذایی را به داخل قابلمه منتقل کرده و باقی مراحل تهیه را روی اجاق گاز یا فر به پایان برسانید.

اگر در خانه بودید و هنگام قطع برق از پخته بودن غذا اطمینان داشتید، می توانید مطمئن باشید که غذا تا ۲ ساعت در داخل آرام پز خاموش سالم باقی می ماند.

غذای باقیمانده

غذای باقیمانده را دو ساعت پس از پخته شدن در ظروف کم عمق دردار قرار داده و در یخچال بگذارید. گرم کردن مجدد غذا در آرام پز به هیچ وجه توصیه نمی شود. البته شما می توانید غذا را روی اجاق و یا در ماکروفر داغ کنید و سپس در آرام پزی که از قبل گرم شده باشد ریخته و تازمان سرو گرم نگهدارید.

انتخاب آرام پز مناسب

به دنبال ظرفی باشید که گنجایش مناسب نیاز شما داشته باشد.

حتماً از مدلی استفاده کنید که ظرف سرامیک جداگانه داشته باشد. زیرا در این مدل نه تنها شست وشوی ظرف آسان تر است بلکه هر وقت لازم دانستید، می توانید ظرف لعاب دار را از یخچال خارج کرده و آن را روی پایه گاز قرار داده و غذا را گرم کنید.