شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

مزایا و معایب غذاهای آبکی


مزایا و معایب غذاهای آبکی

یکی از عادت‌های غذایی ایرلندی‌ها، خوردن سوپ و غذاهای آبکی به میزان فراوان است. مصرف زیاد غذاهای آبکی برای افرادی که معده سالمی دارند، اشکالی ندارد و حتی به دلیل اینکه کم‌کالری‌تر …

یکی از عادت‌های غذایی ایرلندی‌ها، خوردن سوپ و غذاهای آبکی به میزان فراوان است. مصرف زیاد غذاهای آبکی برای افرادی که معده سالمی دارند، اشکالی ندارد و حتی به دلیل اینکه کم‌کالری‌تر از غذاهای جامد و حجیم هستند...

می‌توانند بدون آنکه کالری بالایی به بدن برسانند، باعث پر شدن معده شوند، اما برای کسانی که معده سالمی ندارند و دچار ریفلاکس یا برگشت اسید به معده‌اند، مصرف زیاد این غذاها باعث ترش کردن می‌شود. در افراد مبتلا به نشانگان روده تحریک‌پذیر، هم تحمل این نوع غذاها راحت نیست.

به طور کلی، مصرف غذاهای آبکی مربوط می‌شود به افرادی که می‌خواهند غذای کم‌کالری مصرف و وزن کم کنند و یا می‌خواهند این نوع غذاها را به مقدار زیاد برای پر کردن شکم بخورند.

مصرف غذاهای آبکی برای برخی گروه‌ها مثل کودکان که گنجایش معده‌شان کم است، مناسب نیست. درواقع، سوپ‌ها، آش‌ها یا غذاهای آبکی که غلیظ نیستند، این دسته از افراد را سیر نمی‌کنند و تامین‌کننده نیاز آنها نیست. البته افزودن روغن مایع و جامد به غذاهای آبکی باعث افزایش کالری‌شان می‌شود اما باز هم تامین‌کننده انرژی مورد نیاز کودکان، ورزشکاران یا کارگران نخواهد بود. البته خوردن نان به همراه این نوع غذاها باعث تکمیل وعده غذایی می‌شود.

نکته دیگر در مورد غذای آبکی این است که بیشتر افرادی که غذای آبکی می‌خورند، آن را نمی‌جوند بنابراین لثه‌ها استحکام لازم را پیدا نخواهند کرد. در حالی که جویدن مکانیسم خوبی برای استحکام لثه است و فواید بسیاری برای دندان‌ها دارد.

پس مصرف هر روزه غذاهای آبکی اگر کنار غذای اصلی باشد (مثل سوپ به عنوان پیش‌غذا)، ایرادی ندارد اما مصرفشان به عنوان غذای اصلی به همراه نان بیش از ۳-۲ مرتبه در هفته، توصیه نمی‌شود.

دکتر مسعود کیمیاگر

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی، استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی