چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
چگونه پرخاشگر نشود؟
بعضی والدین دائماً در حال شروع، توقف و تغییر برنامههای تربیتی کودک خود هستند. این عدم هماهنگی در برنامهها به مرور باعث وخیمتر شدن مشکلات رفتاری کودک میشود. اگر قوانین خانه، هماهنگ و ثابت نباشد، کودک متوجه میشود که گاهی اوقات میتواند قوانین را زیر پا بگذارد به عبارت دیگر، عدم فرمانبری وی گاهگاهی تقویت میشود و رفتارهایی که تقویت یا تشویق نامرتب دریافت میکنند، سرانجام نسبت به هر گونه تغییری مقاومت خواهند کرد.
حضرت رسول (ص) : فرزندانتان را بر سه خصلت تربیت کنید : دوستی پیامبرتان و دوستی اهلبیتش و تلاوت قرآن .
هر زمان که تصمیم بگیرید، قواعد و تشویقها و جریمههایی را که در خانه مشخص کردهاید، نادیده بگیرید، در حقیقت برخی از رفتارهای مقابله جویانه کودک خود را تقویت کردهاید. بنابراین برای داشتن تربیت صحیح باید قاطع ، یکنواخت و هماهنگ باشید. حتی شیوه های تربیتی را با همسر خود هماهنگ کنید تا در مقابل کودکتان به بحث و تضاد در این زمینه نپردازید. کودکان با سرشتهای متفاوت به دنیا میآیند.
بعضی از آنها تغییرپذیر، همکار و مهربان متولد میشوند و بعضی دیگر پرخاشگر، پرتوقع، ناسازگار و انعطافناپذیر. سرشت فرزند شما نقش مهمی در چگونگی رفتار وی یا اطاعت او از قوانین خواهد داشت. اگر فرزند شما دارای سرشت ناسازگار و مشکل است سعی کنید تواناییها و هر گونه تلاش وی برای همراهی با شما را تشویق کنید و باید به خاطر داشته باشید که هر کودکی حتی یک کودک مشکل ساز، یک انسان با افکار، علائق و عقاید و احساسات خاصی است که احتیاج به حمایت و توجه والدین خود دارد.
کودکان نسبت به فشارهای روانی شدیداً آسیبپذیر هستند. اگرچه خود آنها این موضوع را قبول ندارند. نکات استرسآور برای کودکان عبارتند از: داد و فریاد در خانه، مشاجره پدر و مادر، سپری کردن ساعتهای طولانی در مدرسه، مشاجره دائمی با خواهر و برادر، نداشتن اوقات فراغت خوش و سرگرم کننده در کنار والدین، تکالیف آموزشی فراوان و از همه سادهتر گرسنگی و خستگی. کودکان تحت چنین شرایطی تحریکپذیر و ناسازگار میشوند. با پیدا کردن نکات استرسآور در زندگی فرزند و کاستن یا از بین بردن آنها، تدریجاً پیشرفتی در خلق و روحیه و تمایل وی به همکاری و اطاعت از قوانین خانه حاصل خواهد شد.
فشار روانی بر والدین نیز میتواند به طور غیرمستقیم در تداوم یافتن مشکلات رفتاری فرزندتان نقش داشته باشد. هنگامی که دچار فشار روحی شدید میشوید، بی حوصله شده وقت کافی برای گذراندن با وی را ندارید، پاسخگوی مناسب سئوالاتش نیستید، استرس را به او منتقل کرده و به او آموزش می دهید، نمیتوانید برنامه تربیتی مورد نظر خود را پیگیری کنید و در نتیجه گاهگاهی رفتار نامناسب کودک خود را تقویت خواهید کرد که این روش باعث پایدار شدن رفتارهای مقابله جویانه کودک خواهد شد.
اگر فرزند شما دارای سرشت ناسازگار و مشکل است سعی کنید تواناییها و هر گونه تلاش وی برای همراهی با شما را تشویق کنید .
تمام کودکان مقابلهجو، پرخاشگر و نافرمان، نگرشهای غیرمنطقی دارند و نمیتوانند مشکلات را حل کنند. این خصوصیات فردی و ناتوانی در حل مشکلات روزمره، خود را به شکل کم تحمل بودن در مقابل ناکامی، پرتوقعی، پرخاشگری، از کوره در رفتن، انجام رفتارهای تکانشی، ناتوانی در مهارتهای کلامی و لجبازی نشان میدهند. این علائم، بازتابی از تلاشهای کودک برای مقابله یا ناکامی و حل کردن مشکلات هستند.
پی نوشت: أدبوا اولادکم علی ثلاث خصال : حب نبیکم وحب أهل بیته وقراءهٔ القرآن . ینابیع الموده ، ص ۲۷۱
تهیه کننده: کهتری
منبع: بانوی شرقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست