چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

کوری چشم با استفاده بیش از دو سال از یک عینک آفتابی


وقتی عینک آفتابی چشم را کور میکند

استفاده از عینک آفتابی به عنوان یک ضرورت و حفظ سلامت چشم ها مطرح شده است . محافظت چشم در مقابل نور شدید آفتاب و اشعه فرابنفش موجود در آن بسیار مهم است. استفاده از عینک آفتابی مناسب در شرایطی که نور آفتاب شدید است، باعث بهتر شدن دید و پیشگیری از صدمه به عدسی و شبکیه چشم می شود. اما استفاده از عینکهای تقلبی نه تنها این خاصیت را ندارند بلکه سبب بسیاری از عوارض چشمی می شوند که از آن جمله می توان، کاهش بینایی، آب مروارید و بیماری شبکیه را نام برد.

بسیار دیده شده که افراد از عینک آفتابی استفاده می کنند و فکر می کنند مفید است در حالی که اگر این عینک فیلتر ضد اشعه نداشته باشد، نه تنها مفید نیست بلکه مضر و خطرناک نیز هست. به دلیل آنکه رنگ عینک آفتابی دودی و تاریک است بر اثر استفاده از آن مردمک چشم باز شده و گشاد می شود و بدین ترتیب اشعه به طور ناخواسته و به راحتی وارد چشم شده و باعث تخریب لنز و عدسی چشمی می شود و عوارض مختلفی ایجاد می کند از جمله باعث آب مروارید می شوند.

با استفاده ازعینک آفتابی فکر می کنید از بینایی تان در برابر اشعه های مضر نور آفتاب محافظت می کنید در صورتی که سخت در اشتباهید ،عینک هایی که بیشتر از دوسال در حال استفاده هستند به مرور زمان فرسوده می شوند و نمی توانند کارایی سابق را داشته باشند و در برابر اشعه های مضر آفتاب ناتوان هستند.

دانشمندان هشدار دادند که استفاده از یک عینک آفتابی به مدت بیش از دو سال، ممکن است به کوری چشم منجر شود.


کوری چشم با استفاده بیش از دو سال از یک عینک آفتابی

عینک آفتابی خود را بعد از شش ماه تعویض کنید

شیشه های عینک آفتابی، به مرور زمان، زیر تابش اشعۀ خورشید فرسوده می شوند و این مسالۀ سبب می شود شیشه های عینک قادر به جلوگیری از نفوذ اشعۀ ماورای بنفش نباشد و این اشعه، به چشم نفوذ کند.
با توجه به این که اشعۀ ماورای بنفش می تواند آسیب هایی جبران ناپذیر به چشم بزند، استفاده نکردن از عینک آفتابیِ سالم می تواند شخص را در معرض کوری قرار دهد.
پژوهشگران برزیلی در تلاش هستند از طریق برخی آزمایش ها به معیارهای لازم برای عینک آفتابی باکیفیت برسند.
بر اساس اعلام کارشناسان، استفاده نکردن از عینک آفتابی سالم، می تواند موجب ابتلای چشم به “اودیما” شود و آن، نوعی از تجمع مایع در چشم است که با ایجاد تورم، سبب لرزش دید می شود.
علاوه بر آن، امکان دارد که چشم بسته شود و شخص به تاری دید دچار شود یا بخشی از سفیدی چشم، زرد و بقیه بافت چشم قرمز شود و به دیدِ شخص، آسیب برساند یا شبکیۀ چشم را که بخش اعظم دیدن به عهدۀ آن است، آسیب ببیند.

“لیلیان ونتورا” استاد دانشگاه سائوپائولو در این خصوص گفت:سلامتی چشم، به ویژه در کشورهای واقع بر روی خط استوا مایۀ نگرانی همگانی است، زیرا به ویژه در فصل گرما، میزان اشعه ماورای بنفش در این کشورها به شدت زیاد می شود و عینک های آفتابی که در کشورهای واقع در جنوب خط استوا استفاده می شوند، از کیفیت لازم برخوردار نیستند.
در حال حاضر، برای تعیین کیفیت عینک های آفتابی، در کشورهای اروپایی، استرالیا، نیوزیلند و بخش هایی از آمریکای جنوبی، آزمایشی یکسان در دستور کار قرار گرفته است.
در این آزمایش، نور خورشید شبیه سازی می شود و لامپی 450 واتی به مدت 50 ساعت از فاصله 30 سانتیمتری به عینک ها تابانده می شود.
با این حال، لیلیان بر این باور است که این آزمایش فاقد کارایی لازم است و نمی تواند کیفیت عینک ها را به صورتی دقیق ارزیابی کند.

کوری چشم با استفاده بیش از دو سال از یک عینک آفتابی