شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
پرتقال، میوه پرخاصیت
هنگامی که پاییز فرا می رسد یکی از میوه های مفید و مقوی که بازار فروش بالایی دارد پرتقال است. این میوه نارنجی رنگ گرد خواص زیادی برای جلوگیری از سرماخوردگی دارد. بیشتر خانم های باسلیقه خانه دار از پوست آن برای تزئین پلوهایی مثل شیرین پلو یا بعضی خورشت ها استفاده می کنند که علاوه بر خوش طعم بودن، باعث زیبایی غذا نیز می شود.از نظر شیمیایی پرتقال را منبع غنی ویتامینC می دانند و جالب آنکه پوست آن در بسیاری موارد حتی مغذی تر از پرتقال است. کارشناسان موسسه ملی سرطان آمریکا معتقدند موارد سرطان معده در آمریکا تقریبا کم است، زیرا در تمام ماه های سال پرتقال و مرکبات در دسترس همه قرار دارد و بیشتر مردم آنها را مصرف می کنند.
ویتامینC یکی از عوامل مهم مهارکننده سرطان است به طوری که این ویتامین را دشمن نیرومندی علیه یکی از عوامل شناخته شده سرطان زا یعنی نیتروزامین ها می شناسند. مصرف زیاد پرتقال علاوه بر پیشگیری از سرطان معده، در پیشگیری از انواع دیگر سرطان ها نیز موثر است. از جمله سرطان مری در اشخاصی که زیاد پرتقال می خورند، ۵۰ درصد کمتر از اشخاصی است که آن را کمتر مصرف می کنند یا اصلا نمی خورند. همچنین میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده در مصرف کنندگان پرتقال در پایین ترین حد قرار دارد.
محققان دریافته اند که پرتقال و سایر مرکبات در پایین آوردن کلسترول خون نیز موثرند و این خاصیت مدیون وجود پکتین یا ماده الیافی پوست و ورقه های نازک مابین پره های پرتقال است. در مواردی که هدف کاهش کلسترول و تامین سلامت شریان ها باشد، برای استفاده از حداکثر نیروی درمانی پرتقال، توصیه می شود که پرتقال را با لایه سفید رنگ زیر پوست و لایه های نازک داخل پرتقال که حاوی پکتین هستند، مصرف کنید. پیشگیری از عفونت های ویروسی از خواص دیگر پرتقال است که در عصاره آن وجود دارد.
دانشمندان این خاصیت را فقط به دلیل ویتامینC موجود در آن نمی دانند، بلکه معتقدند که ممکن است یک ترکیب ناشناخته ضد ویروسی نیز در عصاره پرتقال موجود باشد. لازم است بدانید که یک لیوان آب پرتقال دارای ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C یعنی دوبرابر مقدار توصیه شده در روز است و علاوه برآن دارای مقادیری کلسیم، پتاسیم، نیاسین و اسید فولیک است. آب پرتقال سرشار از الیاف (فیبر) است، به ویژه اگر با (Pulpe) یا گوشت میوه مصرف شود. آب پرتقال هر اندازه که سردتر باشد و در یخچال نگهداری شود ویتامین C آن بیشتر حفظ خواهد شد.
افرادی که فشار خونشان بالاست و برای کنترل آن دارو مصرف می کنند، به احتمال زیاد به دلیل استفاده از داروهای ضد فشار خون یا به دلیل بالابودن سدیم در بدنشان، پتاسیم آنها از حد طبیعی(۵-۵/۳) پایین تر آمده و مشکلاتی در وضع سلامت آن به وجود می آورد. آب پرتقال سرشار از پتاسیم است و در یک لیوان بزرگ آب پرتقال حدود ۳۵۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد. میوه های زرد مانند موز، انواع مرکبات، زردآلو، هلو، انگور، خرما و طالبی نیز دارای پتاسیم فراوان هستند، ولی چون آب پرتقال کالری کمتری دارد مناسب تر است، زیرا مواد خوراکی که کالری زیاد تولید می کنند برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
ویزای تضمینی ایتالیا کانادا
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 شورای نگهبان دولت دولت سیزدهم ریاست جمهوری شورای حکام رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم فرانسه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
فضای مجازی هواشناسی تالاب انزلی تهران ترافیک زلزله قتل شهرداری تهران هلال احمر سازمان هواشناسی سلامت پلیس راهور
همستر کامبت هوش مصنوعی چین قیمت خودرو حقوق بازنشستگان نات کوین قیمت طلا قیمت دلار دلار بانک مرکزی بازار خودرو قیمت سکه
بیمارستان مهران غفوریان رضا رشیدپور مجید قناد عمو قناد سریال سینمای ایران رسانه ملی موسیقی تلویزیون سینما نقاشی
اینترنت فضا
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه روسیه آمریکا فلسطین اوکراین سازمان ملل لبنان ترکیه حماس
فوتبال ایران حسن یزدانی استقلال پرسپولیس والیبال تیم ملی فوتبال ایران تیم ملی والیبال ایران تیم ملی ایران لیگ برتر رئال مادرید باشگاه استقلال
همستر سامسونگ همستر کمبات اپل مایکروسافت اینستاگرام بازی تلگرامی ایلان ماسک
بازنشستگی فشار خون ویتامین زوال عقل دیابت سازمان غذا و دارو گرمازدگی چای