سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آشنایی با دیوار چین
ساخت دیوار چین یا دیوار بزرگ چین از قرن دوم قبل از میلاد تا قرن هفدهم طول کشید.
این دیوار به منظور مقابله با هجوم اقوام مهاجر عشایر، همچون مغولها، ترکها و هونها ساخته شده بود.
دیوار چین متعلق به سلسله مینگ (سال ۱۳۶۸ - سال ۱۶۴۴) است که از غرب به دروازه جایو گوان در استان گان سو چین و از شر ق به ساحل رود یالو جیان در استان لیائو نینگ در شمال شرقی چین منتهی میشود و در میان آن ۹ استان، شهر و ناحیه خودمختار به طول ۷۳۰۰ کیلومتر وجود دارد.
دیوار چین یکی از ۷ اعجاز جهان است و در جهان به لحاظ زمان ساخت طولانیترین و بزرگترین مهندسی تدافعی نظامی در قدیم است.
این دیوار در نقشه جغرافیایی چین ۷۰۰۰ کیلومتر امتداد دارد. این اثر سال ۱۹۸۷ در فهرست میراث جهانی ثبت شد.
حکومت وقت چین برای جلوگیری از حملات ملیتهای شمالی، برجهای آتش برای خبررسانی و یا قلعههای مرزی برای حصول اطلاعات دشمن را در ارتباط با دیوار و روی آن ایجاد کرد. در قسمتهای مختلف دیوار تفاوت نژادها و قومهای مختلف به نحو بسیار چشمگیر و باورنکردنی، قابل مشاهده است.
قسمت اعظم این دیوار، در زمان امپراطوری مینگ ساخته شده و از گذرگاه shanhaiguan در شرق چین شروع شده و تا گذرگاه jiayuguan در غرب ادامه دارد که در این میان از استانهایLiaoning ،Hebei ،Beijing ،Tianjin ،Shanxi ،Inner Mongolia ،Ningxia ، Shaanxi و Gansu عبور میکند.
این دیوار نمادی قابل توجه از فرهنگ مردم چین به شمار میرود. در این دیوار ترکیبی از سمبلهای مردمی و اسطورههای چین به چشم میخورد.
اما زیباترین و درعین حال غم انگیزترین افساتهای که در این باره نقل شده است، درباره فروریختن قسمتی از دیوار به خاطر منگ چیانگنو است.
وی پس از کشته شدن شوهرش در حین ساخت این دیوار، در غم او بسیار گریست و پس از آن سرگذشت تلخ و غم انگیزی پیدا کرد. این داستان در کتابها و ترانههای عامیانه و اپراهای قدیمی نقل شده است و در میان مردم چین، بسیار مشهور است.
در ساختن این دیوار، از مصالح و نیروهای انسانی بیشماری از جمله سربازان، زندانیان و مردم بومی استفاده شده است. دیوار چین سمبل و نشانه بارزی از خرد، پشتکار و سرسختی مردم چین است.
در ساخت این دیوار، از آرد برنج در ساختار آجرهای آن استفاده شده است. به این شکل که معماران و طراحان دیوار چین برای آنکه به آجرهای دیوار استحکام بیشتری ببخشند، به ترکیبات سازنده آن، آرد برنج نیز افزودند تا دوام و قدرت دیوار را افزایش دهند. دیوار چین تجسم درایت و رنج و زحمت میلیونها چینی در دوره باستان چین است. این اثر پس از هزاران سال از بین نرفته و دارای دلربایی فناناپذیر و سمبل روحیه ملیت چین است.
این بنا با ۶۳۵۲ کیلومتر طول، از لحاظ جرم و حجم بزرگترین ساختمان جهان میباشد و تنها شیء ساخته دست انسان است که برای فضانوردان از فضا قابل مشاهده میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست