یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

آرام ، آرام تا آرامش


آرام ، آرام تا آرامش

قدم های کوچک و عملی بسیاری وجود دارد که شما می توانید به فرزندتان در جهت کنترل اضطراب و افزایش نشاط کمک کنید. نکته هایی که در ذیل می آید راه های کاربردی در همین زمینه است.
۱) سعی …

قدم های کوچک و عملی بسیاری وجود دارد که شما می توانید به فرزندتان در جهت کنترل اضطراب و افزایش نشاط کمک کنید. نکته هایی که در ذیل می آید راه های کاربردی در همین زمینه است.

۱) سعی کنید آرامش را در محیط خانه حفظ کنید . یک وعده غذایی همراه با آرامش و یا تماشای سریال های شبانه به اتفاق خانواده از راه هایی هستند که شما می توانید محیط خانه را آرام و با صفا سازید.

۲) فرزندتان را به تمرینات ورزشی ، خوردن غذا و خواب کافی تشویق کنید . اینها قوانین اساسی برای کنترل اضطراب هستند . شرایط روحی و جسمی مناسب ، بدون خواب به موقع ، ورزش ، و غذای سالم ، تقریبا غیر ممکن است . همچنین به خاطر داشته باشید که استفاده زیاد از کافئین می تواند سبب افزایش اضطراب گردد .

۳) به فرزندتان در نظم بخشیدن به امور خود یاری کنید . فرزندتان را تشویق کنید تا نسبت به تکالیف مدرسه اش بیشتر مرتب باشد. تکالیف خود را در یک دفتر بنویسد . تکالیفش را در پایان هر روز چک کند تا مطمئن شود که کتاب مناسب را به خانه آورده است ،‌و برای برنامه های در طول ترم برنامه ریزی داشته باشد . فرزند شما می تواند از طرق دیگری نیز به امور خود نظم و ترتیب بخشد . به این ترتیب :‌

رویدادها و قرار ملاقات های خود را در یک برنامه و یا تقویم بنویسد .

لیستی از کارهای خود را یادداشت کند .

محیطی مناسب که تمام نیازهای او در آن محیط در دسترس باشد برای انجام تکالیف خود فراهم نماید .

کفش های مدرسه و یا ورزشی خود را یک روز در هفته تمیز کند .

قفسه و یا سبدی را در گوشه ای از خانه تعبیه نماید تا چیزهایی را که قرار است به مدرسه ببرد و یا به دوستانش تحویل دهد در آن قرار گیرد .

تمرینات ورزشی، تنفس های عمیق، تعمق و تفکر، دوش گرفتن، مطالعه، انجام یک فعالیت تفریحی و یا حضور در یک مراسم اجتماعی در مجموع از عوامل ایجاد آرامش و نشاط در نوجوانان است.

۴) فهرست برنامه های نوجوانتان را در نظر داشته باشید ، ممکن است ترتیبی وجود داشته باشد که به او کمک کند سنگینی بار مسئولیت را کمتر احساس کند. آیا می تواند تعداد ساعت هایی را که برای کارهای بعد از مدرسه اش صرف می کند کاهش دهد ؟ آیا کلاس های خاص مشکل را برای نیمسال تحصیلی بعدی موکول نماید ؟‌آیا می تواند تکالیف مدرسه اش را به جای اینکه در یک و یا دو روز تکمیل کند ، در طول ایام هفته تدریجا انجام دهد ؟‌همچنین مطمئن باشید که نوجوان شما در برنامه ریزی اش اوقات فراغت کافی داشته باشد .

۵) به نوجوان خود کمک کنید تا زمانی که روحیه مناسبی دارد بهترین استفاده و سود را ببرد و ساعات پر بازدهی در طول روز داشته باشد . اگرچه ممکن است این مخالف برنامه زمانبندی شما باشد ، برخی نوجوانان صبح ها حال مناسبی ندارند بنابراین ، احتمالا این زمان بهترین زمان ممکن برای تکمیل تکالیف مدرسه نیست . اگر فرزند شما نزدیکی های غروب بی حال می شود و بعد از خوردن شام سرحال می آید، او را تشویق کنید که تکالیفش را در آن زمان انجام دهد . بسیاری از نوجوانان احساس هشیاری و انرژی بیشتری در ساعات عصر و در طول شب دارند .

به نوجوان خود کمک کنید تا زمانی که روحیه مناسبی دارد بهترین استفاده و سود را ببرد و ساعات پر بازدهی در طول روز داشته باشد .

۶) فرزندتان را تشویق کنید که فعالیت هایی را که علاقه مند است بیابد و بر روی آنها تمرین کند . وقت گذاشتن بر انجام فعالیت هایی که باعث شادی افراد می شود ، یکی از بهترین راه های موجود در تسکین اضطراب است . اگر فرزند شما موسیقی می نوازد و یا عضو یک تیم ورزشی است، اطمینان کسب کنید که او ساعاتی برای شرکت و انجام فعالیتی که دوست دارد در نظر می گیرد .

۷) هر روش مفیدی را که فرزندتان برای مقابله با اضطراب به کار می بندد، مهم بدانید. احترام گذاشتن به اینکه او این روش را راه موثری در مقابله با اضطراب می داند ، برای او ارزشمند است. همچنین مهم است که به نوجوان خود اجازه دهید که بنا به موقعیت خود تجدید روحیه نماید . اگر فرزندتان پس از بازگشت از مدرسه نیاز به تخلیه روحی و آرامش دارد سعی کنید این امکان را به او بدهید ، پیش از اینکه خود ضرورتی بیابید .

همه فنون جدید تسکین اضطراب را برای نوجوان خود آزمایش کنید . شما احتمالا پیاده روی ، تماشای فیلم های طنز ، تمرین های مربوط به آرامش ، یا هر چیز جذاب دیگری را امتحان می کنید . این موارد ممکن است بتواند شما و فرزندتان را یاری کند :‌

در دفتر خاطرات یادداشت بنویسد .

تمرینات ورزشی انجام دهد.

تنفس های عمیق را تمرین کند .

تعمق و تفکر نماید .

برای آرامش خود دوش بگیرد.

یک فنجان چای بنوشید و از مطالعه یک مجله جدید لذت ببرید .

به انجام یک فعالیت تفریحی و یا حضور در یک مراسم اجتماعی بپردازد .

بیشتر اضطراب هایی که نوجوانان تجربه می کنند یک بخش معمول ازدوره های حساس زندگی است . سعی کنید بدون اینکه آن را به یک مشکل حاد تبدیل نمایید، در آرامسازی به آان ها کمک کنید.

حضرت علی می فرمایند: بر تو باد به نوجوانان که این گروه در پذیرش هر نوع خوبی شتاب بیشتری نشان می دهند.*

پی نوشت:

قرب الاسناد، ص ۱۲۸

ترجمه: کهتری، کارشناس اجتماعی تبیان