دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
عوارض بلند مدت قرصهای ضد بارداری را جدی بگیرید
قرصهای ضد بارداری حاوی هورمونهایی هستند که مانع آزاد شدن تخمکها از تخمدانها میشود.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، پروسه آزاد شدن تخمکها «فرایند تخمک گذاری» نامیده میشود. مطالعات نشان میدهد که در بسیاری از زنان مصرف این قرصها عوارض جانبی را در پی دارد که اغلب این عوارض ظرف دو تا سه ماه پس از مصرف دارو کاهش یافته و از بین میروند.
انستیتو آمریکایی به نام « والدینی برنامه ریزی شده» فهرستی را درباره شایعترین عوارض جانبی مصرف قرصهای ضد بارداری منتشر کرده است که بر اساس آن این عوارض عبارتند از: خونریزی بین دورههای عادت ماهانه، بروز زخمهای روی سینه، تهوع و استفراع و تغییر در میل جنسی، پژوهشگران این انستیتو تاکید میکنند که در صورت بروز این عوارض و ادامه آن به مدت بیش از سه ماه حتما باید با پزشک متخصص موضوع را در میان گذاشت.
بر اساس این گزارش، وجود هورمون استروژن در قرص سبب افزایش مختصر فشار خون میشود که البته در سنین پایین خطر عمدهای نیست اما به همین خاطر تجویز دارو از سن ۳۵ سالگی به بعد باید با احتیاط انجام شود. هم چنین این قرص تاثیر برخی از داروها مانند داروهای ضد افسردگی و آرام بخشها را تشدید میکند. برخی علائم مانند تهوع، استفراغ و سردرد دو تا سه ماه پس از مصرف قرص به تدریج کم میشود اما ادامه آن خطرناک است. مصرف این قرص در زنان مبتلا به بیماری قند میتواند موجب تشدید بیماری شود.
بعلاوه محققان میگویند؛ قرصهای ترکیبی حجم شیر مادر را کم میکند و بنابراین زنان شیرده در ۶ ماهه اول پس از زایمان نباید از این داروها استفاده کنند. از سوی دیگر تازه ترین بررسیها نشان میدهد زنانی که از قرصهای ضد بارداری استفاده میکنند ۵/۱ برابر بیشتر از سایر زنان به بیماری روده مبتلا میشوند.
در مقالهای که به تازگی در مجله آمریکایی گاسترو انترولوژی منتشر شده آمده است که این قرص در بروز عفونتهای رودهای نقش دارند.
بر اساس این گزارش، خطر نسبی ابتلا به بروز عفونت روده با افزایش طول دوره مصرف قرص، تشدید میشود. به طوری که اگر قرص ضد بارداری بیش از سه سال پی در پی مصرف شود احتمال بروز عفونتهای رودهای تا ۵/۳ برابر افزایش پیدا میکند.
گفتنی است، گروهی از پژوهشگران در تلاش هستند که با بهره گیری از نوعی «نقص ژنتیکی» قرص ضد باروری سازی برای مردان تولید کنند.
محققان دانشگاه یووا در آمریکا نوعی «نقص ژنتیکی» را شناسایی کردهاند که مردان مبتلا به آن بچه دار نمیشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست