جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
روسیه امروزی چیست و چگونه اداره می شود
● فدراسیون روسیه: مشخصات کلی
فدراسیون روسیه کشوری گسترده و بزرگ در اروپای شرقی و آسیای شمالی است. روسیه با مساحت ۱۷٬۰۷۵٬۴۰۰ کیلومتر مربع پهناورترین کشور جهان است. مساحت روسیه تقریبا دو برابر مساحت کشور ایالات متحده آمریکاست. از دید جمعیتی، روسیه پس از چین، هندوستان، آمریکا، اندونزی، برزیل، پاکستان و بنگلادش در رده هشتم جهان قرار دارد. روسیه تا قبل از فروپاشی اصلی ترین جمهوری اتحاد جماهیر شوروی بود.
پایتخت روسیه شهر مسکو و واحد پول آن روبل است. زبان رسمی فدراسیون روسیه، روسی است. نوع حکومت در فدراسیون روسیه جمهوری فدرال است. روسیه در سال ۸۶۲ میلادی پایه گذاری شده است. بر اساس آمار سال ۲۰۰۶ جمعیت فدراسیون روسیه در حدود ۱۴۲,۵ میلیون نفر و تولید ناخالص داخلی روسیه در حدود ۱,۷۲۷ تریلیون دلار بوده است.
● تقسیمات کشوری روسیه
▪ جمهوری ها: آدیغیه، آلتای، باشقیرستان، بوریاتیا، چچن، چواشیا، داغستان، اینگوشتیا، کاباردینو-بالکاریا، کارلیا، جمهوری ساخا (یاکوتیا)، کومی، کالمیکیا، کاراچایووا-چرکیسیا، ماری اِل، ماردوویا، اوستیای شمالی-آلانیا، تاتارستان، تیوا، اودمورتیا.
▪ کرانه ها: آلتای، خاباروفسک، کراسنودار، کراسنویارسک، پرمسکی، پریمورسکی، استاوروپول.
▪ استان ها: آمور، آرخانگلسک، آستراخان، بلگوراد، بریانسک، چلیابنسک، چیتا، ایرکوتسک، ایوانووا، کالنینگراد، کالوگا، کامچاتکا، کمرووا، کیروف، کاستراما، کورگان، کورسک، لنینگراد، لیپتسک، ماگادان، مسکو، مورمانسک، نیژنی نووگوراد، نوگوراد، نوواسیبرسک، اُمسک، آرنبورگ، آریول، پنزا، پسکوف، راستوف، ریازان، ساخالین، سامارا، ساراتوف، اسمولنسک، اسویردلوفسک، تامبوف، تومسک، تِویر، تولا، تیومن، اولیانوفسک، ولادیمیر، ولگاگراد، وارونژ، یاروسلاول.
▪ شهرهای فدرالی: مسکو و سنت پترزبورگ
▪ استان خودمختار: استان یهودی
▪ نواحی خودمختار: آگینسکی بوریاتسکی، چوکوتکا، اِوینکیا، خانتی- مانسیسک، کوریاکیا، ننتسیا، تایمیریا، اوست اوردا، یامالو ننتسکی
▪ مناطق فدرالی روسیه:
ـ منطقه شمال غربی (مرکز- سنتپترزبورگ )
ـ منطقه مرکزی (مرکز- مسکو)
ـ منطقه رود ولگا (مرکز- نیژنینووگورود)
ـ منطقه شمال قفقاز (مرکز- راستوف بر دُن)
ـ منطقه خاور دور (مرکز- خاباروفسک)
ـ منطقه اورال (مرکز- یکاترینبورگ)
ـ منطقه سیبری (مرکز- نوواسیبیرسک)
● موقعیت کنونی روسیه
روسیه با ۱۷۰۷۵۴۰۰ کیلومتر مربع وسعت به تنهایی بیش از ۷۶ درصد خاک اتحاد جماهیر شوروی سابق را تشکیل میدهد. در حال حاضر هم با اشغال حدود ۵/۱۱ درصد خشکی های کره زمین بزرگترین کشور جهان محسوب میشود. اگرچه ۶۵ درصد خاک این کشور در بخش آسیایی قرار دارد، تنها بیست و هشت درصد مردم روسیه در این نواحی زندگی میکنند. این سرزمین بیش از ۱۶۰ درجه طول جغرافیایی و ۱۰ منطقه زمانی را در برگرفته و اختلاف ساعت در منطقه مسکو با شرقیترین نقطه روسیه در شبهجزیره ساخالین ۹ ساعت است.
سرزمین پهناور روسیه را دریاهای متعددی در برگرفته که عمدهترین آنها عبارتند از: دریای بالتیک و خلیج فنلاند در غرب، دریای سفید، خلیج پچورا، دریای کارا، دریای بارنتس، دریای لاپتف، دریای سیبری شرقی، دریای چوکچی و اقیانوس منجمد شمالی در شمال، دریای برینگ، دریای آخُتسک، دریای ژاپن و اقیانوس آرام در شرق، دریای سیاه و دریای خزر در جنوب. با وجود آنکه طول سواحل این کشور به ۶۵۳،۳۷ کیلومتر میرسد، اما به لحاظ اینکه بیشتر سواحل آن در منطقه منجمد شمالی واقع است و یا دریاهای مرتبط با آن از طریق تنگههای تحت کنترل کشورهای دیگر به آبراههای مهم متصل است، روسیه از وضعیت مطلوبی در برقراری ارتباط دریایی آزادانه با سایر کشورهای جهان برخوردار نیست. مرزهای این کشور بالغ بر ۱۳۹،۲۰ کیلومتر است.
بخش اروپایی روسیه عمدتاً جلگهای و هموار است. بلندترین نقطه روسیه، قله البروس (البرز) با ۶۴۲،۵ متر ارتفاع در شمال قفقاز در جمهوری اوستیای شمالی و نزدیکی مرز گرجستان است که در عین حال بلندترین نقطه اروپا نیز محسوب میشود. کوه های اورال که در امتداد شمالی - جنوبی واقع شده است حد میان اروپا و آسیا را تعیین میکند و بلندترین نقطه آن قله نارودا تنها ۸۸۵،۱ متر ارتفاع دارد. تمامی قسمت آسیایی روسیه را سرزمین پهناور سیبری در برگرفته است. شبکه گستردهای از رودهای پر آب در روسیه وجود دارد که علاوه بر تأمین آب آشامیدنی، سدهای تولید برق آبی فراوانی بر روی آنها احداث شده است.
رودهای عمده بخش اروپایی روسیه عبارتند از: ولگا با ۶۹۰،۳ کیلومتر طویلترین رود اروپا که به دریای خزر میریزد، دُن که با نام قزاقهای دُن جاودان شده است، دنپر، نمان، نیوا، لینا، پچورا. بلندترین رود روسیه ینسی در بخش آسیایی این کشور جریان دارد. دریای خزر که بزرگترین دریاچه جهان محسوب میشود در مرزهای جنوبی این کشور قرار دارد. دریاچه بایکال با ۱۴۰،۳۴ کیلومتر مربع وسعت بزرگترین دریاچه روسیه، عمیقترین دریاچه جهان (با ۱۷۴۰ متر عمق) و بزرگترین دریاچه آب شیرین آن است و ۲۰ درصد آب شیرین دریاچههای جهان در این دریاچه ذخیره شده است. پوشش گیاهی روسیه را در شمالیترین مناطق توندرا و در جنوب تایگا تشکیل میدهد که یک سوم جنگلهای جهان در این نواحی قرار دارد. آب و هوای روسیه عمدتاً قارهای خشک همراه با زمستانهای سرد است. میزان درجه حرارت در نواحی شمال شرقی سیبری در زمستانها تا ۷۰ درجه زیر صفر نیز میرسد. میانگین دمای تابستان از ۶ درجه تا ۲۰ درجه بالای صفر است. میزان بارندگی از متوسط تا کم در تغییر است و بویژه در نواحی داخلی چندان قابل پیشبینی نیست. روسها که در حال حاضر حدود ۸۳ درصد جمعیت روسیه را تشکیل میدهند از گروه اسلاوهای شرقی بشمار میروند که خود از خانواده هند و اروپایی محسوب میشوند. در روسیه بیش از ۱۰۰ ملیت و قوم زندگی میکنند. زبان روسی زبان رسمی است و به خط سیریلیک نوشته میشود. اکثریت مردم روسیه تابع کلیسای ارتدوکس روسیه میباشند. دین مسیح و به تبع آن کلیسای ارتدوکس از اوایل قرن دهم در روسیه گسترش یافت. بعلاوه پیروان مذاهب کاتولیک و پروتستان در شمار محدودی در این کشور حضور داد و در نواحی شمال قفقاز و شمال دریای خزر مسلمانان از اکثریت برخوردارند.
روسیه دارای دو شهر خودمختار مسکو و سنتپترزبورگ است. علت اینکه این دو شهر خودمختار هستند این است که از نظر مساحت و جمعیت با سایر مناطق قابل مقایسه نبوده و همچنین هر دو طی دوران مختلف پایتخت بودند و از این رو این دو شهر دولت های خود و وزرای خود را دارند. شورای فدراسیون (مجلس سنا) و مجلس دوما در شهر مسکو مستقر شده اند. در ماه مه سال ۲۰۰۰ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور وقت کشور پیشنهاد کرد که روسیه به ۷ منطقه تقسیم شود که روز ۳۱ ماه مه سال ۲۰۰۰ این پیشنهاد به تصویب مجلس دومای فدراسیون روسیه رسید.
پس از فروپاشی اتحاد شوروی کشور روسیه به عنوان بزرگترین کشور تشکیلدهنده شوروی، در بیشتر موارد حقوقی و سیاسی جایگزین آن گردید. قانون اساسی روسیه در رفراندوم ۱۲ دسامبر سال ۱۹۹۳ با ۵۸ درصد آرا به تأیید عمومی رسیده و طبق آن حکومت این کشور جمهوری فدرالی می باشد. قوه مقننه یا مجمع فدرال از ترکیب شورای فدراسیون (مجلس سنا) با ۱۷۸ عضو و مجلس دومای کشوری با ۴۵۰ عضو تشکیل میگردد. فدراسیون روسیه به عنوان یکی از چهار جمهوری اصلی بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ رأی به انحلال شوروی داد و سپس همراه با روسیه سفید (بلاروس) و اوکراین نقش اصلی را در تأسیس اتحادیه کشورهای مستقل مشترکالمنافع به عهده داشت. فرماندهی کل قوا بر عهده رییسجمهور است. تعداد نفرات ارتش در سال ۱۹۹۹ بالغ بر یک و نیم میلیون نفر بوده است. اقتصاد روسیه و به ویژه در بخش اروپایی آن تا اواخر قرن نوزدهم یعنی هنگامی که انقلاب صنعتی در اروپا آغاز گشت بر پایه کشاورزی قرار داشت. سپس روند تکاملی اقتصاد این کشور به واسطه جنگ جهانی اول و جنگهای داخلی متعاقب آن دچار وقفه گردید. یوسف استالین از رهبران شوروی پایههای پیشرفت صنعتی مدرن را بنیان نهاد. با اجرای بازار آزاد، اقتصاد روسیه با وضعیت بغرنجی روبرو گردید. از طرفی نهادها و روابط اقتصادی سابق از میان رفت و از طرف دیگر سیستم جدید نیز هنوز استقرار نیافته بود و در نتیجه افت تولید در بیشتر بخشهای اقتصاد حاکم گردید.
طی سال های اخیر اقتصاد روسیه پیشرفت چشمگیری داشت که از دلایل آن بالارفتن قیمت نفت و گاز و اجرای سیاست مالی کلان بود. روسیه اصلی ترین صادر کننده منابع طبیعی سوختی به اروپا می باشد. هم اکنون میزان ذخایر بین المللی (ذخایر ارز و طلا) روسیه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار است.
● اسلام در فدراسیون روسیه
اسلام در روسیه بیش از ۱۴۰۰ سال قدمت دارد. در منطقه "پاولژیه" (سواحل رودخانه ولگا) اسلام تقریبا صد سال جلو تر از گرایش روسیه به شاخه ارتدوکس مسیحیت بعنوان مذهب رسمی وجود داشته است. در حال حاضر اسلام از لحاظ تعداد پیروان، دومین مذهب رسمی روسیه بعد از ارتدوکس بشمار می آید.
در حال حاضر بنا به ارزیابی کارشناسان بین ۱۵ تا ۲۴ میلیون مسلمان در روسیه زندگی می کنند.
طبق آخرین سرشماری عمومی که در سال ۲۰۰۲ صورت گرفت تعداد پیروان اسلام در حدود ۱۴,۵ میلیون نفر می باشد. این رقم شامل تاتارها (۵,۵۵۸ هزار نفر)؛ باشقیرها (۱,۶۷۳,۸)؛ چچن ها (۱,۳۶۱,۰)؛ آواری ها(۷۵۷,۱) ؛ قزاق ها (۶۵۵,۱)؛ آذربایجانی ها (۶۲۱,۵)؛ کاباردین ها (۵۲۰,۱)؛ دارگین ها (۵۱۰,۲)؛ کومیک ها (۴۲۲,۵)؛ اینگوش ها (۴۱۱,۸)؛ لزگین و دیگر اقوام می شود. مجموعاً ۱۲,۴۹۱,۱ هزار نفر به اضافه نمایندگان دیگر اقوام که در بالا قید نشده اند.
این در حالیست که بنا به ارزیابی شورای مفتیان روسیه در کشور بیش از ۲۳ میلیون مسلمان از ۳۸ قوم مختلف وجود دارند.
مناطقی که به طور مرسوم اسلام در آنها رواج دارد، مناطق مرکزی و جنوبی "پریولژیه"، قفقاز شمالی و سیبری می باشند. علاوه بر این مسلمانان در مسکو، سن پطرزبورگ و دیگر شهر های بزرگ نیز سکونت دارند.
بنا به گزارش اداره دینی مسلمانان در بخش اروپایی روسیه، در استان مسکو بیش از ۳ میلیون مسلمان و در خود شهر مسکو در حدود یک و نیم تا دو میلیون نفر مسلمان سکونت دارند.
مسلمانان روسیه اکثرا از اهل تسنن ( شاخه های حنفی و شافعی) می باشد. در "پریولژیه" داخل روسیه و سیبری اکثر مسلمانان از شاخه حنفی و در قفقاز (به غیر از آذربایجانی ها) شافعی می باشند. پیروان شاخه های حنبلی بسیار کم و از شاخه مالکی تقریبا وجود ندارد.
اکثر شیعه های جعفری را آذربایجانی ها (در حدود دو میلیون نفر) تشکیل می دهند. به غیر از این در شمال قفقاز چندین مسلک صوفیه نیز وجود دارد.
اداره دینی مسلمانان روسیه که وظیفه رهبری امت مسلمان روسیه را بر عهده دارد، برای اولین بار در زمان امپراطوری کاترین دوم در قرن ۱۸ میلادی تاسیس شد. اولین آن توسط حکم عالی کاترین در تاریخ ۲۲ سپتامبر سال ۱۷۸۸ میلادی تحت عنوان "مجمع دینی قوانین محمدی شهر "اوفا" "، صادر شد. مراسم افتتاح این مجمع در تاریخ ۴ دسامبر سال ۱۷۸۹ انجام شد.
طی ده سال گذشته احیای اسلام در روسیه با احداث مساجدی (در سال ۲۰۰۱ تعداد آنها بیش از ۴ هزار مسجد بوده است) به صورت فعالی جریان داشته است. در شهر مسکو شش مسجد فعال هستند که طی سال های آینده قرار است ۱۱ مسجد دیگر نیز احداث شوند.
تعداد متقاضیان سفر حج نیز رو به افزایش است. دوسال قبل در حدود شش هزار نفر، سال گذشته در حدود ۱۰ هزار نفر و امسال در حدود ۱۳ هزار نفر به زیارت شهرهای مقدس مدینه منوره و مکه مکرمه نایل آمدند.
فروشگاه های ویژه، رستوران ها، مراکز مشاوره بانوان، بیمارستان ها، آرایشگاه ها، آژانس هایی ویژه جذب پرسنلی و بنگاه های امور برگزار آیین و مراسم جشن و سوگواری، دفاتر وکلا، بنیادهای خیره و آموزشی، نشریات و چاپخانه و سازمان های حقوقی ویژه مسلمانان در حال تاسیس می باشند.
در کنار هر مسجدی ساختاری جامع مشغول فعالیت می باشد، یعنی مجمعی که کمیسیونی متشکل از سه نفر را برای حل مسائل مختلفی از جمله مسائل مالی انتخاب می کند. امامان خطیب مساجد از سوی مفتی اداره دینی تعیین می شوند و به عنوان رهبر و جوابگوی فعالیت های مختلف و از جمله فعالیت های مالی مسجد می باشد. اداره دینی مسلمانان بنا به موقعیت نژادی و ملی هر منطقه تشکیل می شود.
همچنین شورایی با نام شورای مفتیان روسیه وجود دارد (در ماه ژوئن سال ۱۹۹۶تاسیس شده) که مجموعه ای از ادارات دینی مسلمانان را تحت پوشش خود جمع کرده و وظیفه هماهنگی فعالیت آنها را بر عهده دارد. در خاک روسیه در حدود ۴۰ اداره دینی مسلمانان فعالیت دارند که اداره دینی مسلمانان در بخش اروپایی روسیه با نفوذ ترین آنها می باشد.
اداره دینی مسلمانان بخش اروپایی روسیه، در تاریخ ۲۳ فوریه سال ۱۹۹۴ در وزارت دادگستری تحت عنوان "اداره دینی مسلمانان بخش اروپایی- مرکزی روسیه" ثبت شده است.
در تاریخ ۹ دسامبر سال ۱۹۹۸ در کنگره مسلمانان بخش اروپایی روسیه با تصمیم روسا و نمایندگان سازمان های اسلامی ۲۲ منطقه از فدراسیون روسیه اداره دینی مسلمانان منطقه اروپایی- مرکزی روسیه، به اداره دینی مسلمانان بخش اروپایی روسیه (مفتیات مسکو) تغییر نام پیدا کرد. این اداره جماعت مسلمانان مسکو، سن پطرزبورگ، نیژنی نووگوراد، تور، ولگدا، کاستروما، کورسک، ولادیمیر، ایوانوا، تولا، تامبوف، اورلا، اسمولنسک، سوچی، پنزا، کالنینگراد، یاروسلاول و غیره را تحت پوشش خود دارد. ریاست اداره مذکور بر عهده شیخ "راوی عین الدین" (رییس هیئت مدیره) می باشد. این هیئت مدیره از ۱۴ نفر از رجال مذهبی و اجتماعی تشکیل شده است.
در ساختار اداره دینی مسلمانان بخش اروپایی روسیه، بخش های مختلفی از جمله بخش بین المللی، بخش علوم و روابط با سازمان های اجتماعی، بخش روابط با سازمان های مذهبی مناطق و ارگان های دولتی فدراسیون روسیه، اداره حقوقی مفتیات مسکو، انجمن بانوان مسلمان، مرکز اسلامی مسکو و استان مسکو، و بنیاد کمک به دانشمندان اسلام شناس وجود دارد. اداره امور خیریه نیز تحت نظارت اداره دینی مسلمان بخش اروپایی روسیه دایر است.
مراکز آموزش دینی اداره دینی مسلمانان بخش اروپایی روسیه شامل مدرسه مسجد جامع مسکو، کالج عالی اسلامی مسکو و مدرسه "ایمان"می باشد.
نشریه رسمی این اداره روزنامه "اسلام منبره" (منبر اسلام) نام دارد.
نشریات دیگری از جمله روزنامه "یانا سوز" (حرف تازه)، "اخبار اسلامی" (با پیوست ماهانه "نور اسلام") ، "راه اسلام"، "اسلام و اجتماع"، "روزنامه اسلامی" و غیره نیز منتشر می شوند. به غیر از این پایگاه های اینترنتی ویژه بیشماری به زبان روسی در همین زمینه مشغول به فعالیت می باشند.
● تاتارستان
در منطقه جمهوری تاتارستان از قدیم و به طور مرسوم پیروان دو مذهب بزرگ یعنی اسلام و مسیحیت ارتدوکس در کنار هم زندگی می کنند. از ۱۲۰۰ جماعت مذهبی ۹۷۸ جماعت به مسلمانان اختصاص دارد.
اسلام قدیمی ترین مذهب بوجود آمده در خاک تاتارستان بوده است. بنا به شواهد تاریخی اجداد تاتارهای امروزی (بولگارها) در دهه های اول قرن نهم میلادی به اسلام گرویدند و این روند در سال ۹۲۲ با اعلام اسلام به عنوان مذهب اصلی در "بولگاری ولگا" پایان گرفت.
در حال حاضر در این جمهوری تمامی شرایط برای تحکیم اسلام مهیا شده است. در سال ۲۰۰۱ در تاتارستان به طور رسمی در حدود هزار مکتب، بیش از ده ها مدرسه (حوزه علمیه) و تعداد بیشماری مسجد فعالیت می کردند. شبکه خبری اسلامی برای تبلیغات اسلام در این جمهوری دایر شده که به امر نشر و چاپ دوره ای کتب اسلامی به زبان های تاتاری و روسی مبادرت می ورزد.
در تاتارستان دو اداره دینی مشغول فعالیت می باشند: یکی بعنوان نمایندگی اداره دینی مرکزی (شهر اوفا) و دیگری اداره دینی مستقل مسلمانان جمهوری تاتارستان. تربیت طلاب و اعزام آنها، شرکت در احداث مساجد، برقراری ارتباط با دیگر مراکز مذهبی از جمله در خارج از کشور و سازماندهی اعزام به حج از جمله فعالیت های آنها محسوب می شود.
در سال ۱۹۹۲ اداره دینی مسلمانان جمهوری تاتارستان تاسیس شد که در حال حاضر ریاست آن بر عهده "عثمان حضرت اسحاقوف" می باشد.
دانشگاه اسلامی روسیه نیز در قازان فعالیت دارد که هم حالت مذهبی و هم غیر مذهبی دارد. قبل از هر چیز در اساس آیین نامه این دانشگاه ایده اتحاد ساختارهای مذهبی و علمی، فدرال و منطقه ای جای گرفته است. اداره دینی مسلمانان جمهوری تاتارستان، شورای مفتیان روسیه و انستیتو تاریخ آکادمی علوم تاتارستان از موسسین این دانشگاه محسوب می شود.
● مسجد قل شریف
احداث مجسد "قل شریف" که بزرگترین مسجد اروپا محسوب می شود، نمونه بارز احیای جامعه اسلامی در تاتارستان می باشد.
چهارصد سال قبل مسجد چند مناره ای افسانه ای قل شریف با کتابخانه غنی خود باعث ظرافت، زیبایی چشمگیر و تزیین پایتخت خان های قازان شده بود.این مسجد، مرکز آموزش مذهبی، گسترش علوم در پریولژیه میانی در قرن شانزدهم میلادی بود.
این مسجد به افتخار آخرین امام خود یعنی "سید قل شریف" یکی از رجال سرشناس مذهبی، عالم، شاعر و سیاستمدار و از فرماندهان دفاعی شهر قازان نام گذاری شده است.
مسجد دو طبقه و هشت مناره ای قل شریف به سمت نور جهت دارد.
بعد از فتح قازان توسط سربازان "ایوان گروزنی" در سال ۱۵۵۲ مسجد به همراه دیگر ساختمان های کرملین قازان به آتش کشیده و تخریب شد.
در سال ۱۹۹۵ "منتیمر شایمیف" رییس جمهور تاتارستان حکم آغاز بازسازی و مرمت مسجد قل شریف را صادر نمود.
در نتیجه برگزاری مسابقه ای بین المللی که در آن ۱۶ طرح مختلف شرکت کرده بودند، پروژه معماران قازانی یعنی "ش.لطیفوف"، "ای. سیف الله"، "آ. ستاروف"، "م. سافرونوف" مورد قبول واقع شد.
در تاریخ ۲۱ فوریه سال ۱۹۹۶ کلنگ احداث این مسجد بر زمین خورد و در ماه ژوئن سال ۲۰۰۵ در دوره جشن های هزاره قازان رسما افتتاح شد.
● دمیتری مدویدیف- رییس جمهور فدراسیون روسیه
دمیتری آناتولیِویچ مدویدیف (Medvedov Dmitri Anatolivich) متولد ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۶۵ در لنینگراد سومین رییس جمهور کشور فدراسیون روسیه است. وی در تاریخ ۷ مه سال ۲۰۰۸ به عنوان رئیس جمهور جدید فدراسیون روسیه طی مراسمی در کاخ کرملین، سوگند یاد کرد.
دمیتری مدویدیف از سال ۱۹۹۰ در دفتر ولادیمیر پوتین به عنوان وکیل حقوقی استخدام شد و در زمان انتخابات ریاست جمهوری ولادیمیر پوتین رئیس دفتر انتخاباتی وی بود. دمیتری مدویدیف، بعدها معاون اول نخست وزیر روسیه شد. تا آن زمان وی مشاور شهردار سنت پترزبورگ ۱۹۹۰-۱۹۹۵، معاون رئیس دفتر کرملین (۱۹۹۹)، رئیس ستاد انتخاباتی ولادیمیر پوتین(۲۰۰۰)، رئیس کمپانی گازپروم(۲۰۰۲)، رئیس دفتر ولادیمیر پوتین (۲۰۰۳)، معاون اول نخست وزیر روسیه و مسئول اجرایی امور احتماعی دولت بود.
وی پیرو مذهب ارتدوکس است.
● ولادیمیر پوتین، نخست وزیر فدراسیون روسیه
ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین (Putin Vladimir Vladimirovich) دومین رئیس جمهور کشور فدراسیون روسیه بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و رئیس حزب روسیه واحد (از ۱۵ آپریل سال ۲۰۰۸) است. او در تاریخ هفتم اکتبر ۱۹۵۲ در شهر لنینگراد (سنت پترزبورگ) چشم به جهان گشود.
ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهور پرکار شناخته میشد که اقتصاد روسیه را از بحران شدید دهه ۱۹۹۰ به ثبات و رشد قابل توجه در قرن بیست و یکم هدایت کرد. پوتین پیش از ریاست جمهوری سابقه همکاری با کا.گ.ب را در دوران شوروی در کارنامه خود دارد. همچنین عده ای او را به عنوان ورزشکارترین رئیس جمهور (اسبق) دنیا میشناسند.
در روز ۹ اوت ۱۹۹۹ پوتین، رییس وقت اداره اطلاعات و امنیت روسیه «اف.اس.ب» (جایگزین کا.گ.ب) و رییس شورای امنیت فدراتیو روسیه، صبح به عنوان یکی از سه معاون سرگی استپاشین، نخست وزیر وقت روسیه برگزیده شد، اما تنها ساعاتی بعد با سقوط دولت استپاشین، به مقام کفالت نخست وزیری رسید و عصر همان روز بوریس یلتسین رییس جمهور وقت روسیه که اوضاع مزاجیاش رو به وخامت بود، او را به عنوان جانشین خود به مردم روسیه توصیه کرد.
پیرو حوادث این روز، کمتر از یک هفته بعد، پوتین از سوی مجلس دومای روسیه به عنوان نخست وزیر رای اعتماد گرفت، در آخرین روز این سال، ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ رسماً کفیل ریاست جمهوری شد، پستی که به او کمک کرد در انتخابات ماه مه ۲۰۰۰ بر رقبای سرشناسی مانند یوگنی پریماکوف (رییس اتاق بازرگانی و صنایع روسیه) و یوری لوژکوف (شهردار مسکو) پیروز شود.
پوتین پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در سال ۱۹۷۵ از دانشگاه لنینگراد (سنت پترزبورگ) در رشتهٔ حقوق بینالملل فارغالتحصیل شده است
او جودوکاری ماهر است، روزانه یک ساعت در استخر محل سکونتاش شنا میکند و به بوکس و بسیاری دیگر از هنرهای رزمی علاقهمنداست.
او در راندن انواع و اقسام وسایل نقلیه مهارت دارد. وی زیر دریایی هسته ای، لوکوموتیو و کامیون های عظیمالجثه را نیز به تنهایی هدایت کرده است.
پوتین از پیروان مذهب ارتدوکس است.
ولادیمیر پوتین هم اکنون بعنوان نخست وزیر روسیه عمل می کند.
● عجایت هفتگانه روسیه
روز ۱۲ ژوئن که روز روسیه نام گرفته است، طی مسابقه ای "عجایب هفتگانه روسیه" نام برده شدند که عبارتند از: کوه البروس؛ دره فواره های آب جوش در کامچاتکا؛ دریاچه بایکال؛ ستون های باد در کوما؛ پترهوف در سنت پترزبورگ؛ مجسمه میهن-مادر در ولگاگراد و کلیسای واسیلی بلاژنی در مسکو.
نتیجه این مسابقه که طی آن مردم رای خود را به نقاط دیدنی کشور از طریق اینترنت و SMS داده بودند، عصر گذشته طی کنسرتی در چارچوب مراسم جشن روز روسیه در میدان سرخ مسکو اعلام شد.
ایده برگزاری مسابقه "عجایب هفت گانه روسیه" پس از آن مطرح شد که یک سال قبل در اروپا نتایج رای گیری اینترنتی "عجایب هفتگانه جدید جهان" اعلام شدند، اما در فهرست فینالیست ها هیچ یک از عجایب روسیه و حتی کلیسای واسیلی بلاژنی قرار نداشت.
در آن زمان به پیشنهاد چند رسانه روسی تصمیم به برگزاری پروژه مشابهی گرفته شد که هدف آن احیای حس وطن پرستی و جلب توجه به بازسازی و حفظ میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی در خاک کشور است.
کلیسای واسیلی بلاژنی نه تنها کلیسای اصلی میدان سرخ، بلکه نماد روسیه است و به دستور ایوان گروزنی ساخته شده بود. از سقف آن تمامی میدان سرخ را می توان از بهترین زاویه دید و در زمان شوروی در آنجا از رژه ها در میدان سرخ فیلم می گرفتند و البته که بدون آن میدان سرخ این قدر زیبا نمی بود.
از سیبری دریاچه بایکال برنده شد که قدیمی ترین و ژرف ترین دریاچه جهان است. طبق محاسبه دانشمندان، اگر بایکال تنها منبع آب آشامیدنی برای جهان باشد، آب آن برای بشریت به مدت ۴۰ سال کافی است. طول بایکال برابر با فاصله مسکو-سنت پترزبورگ است و اگر پیاده آن را پیمود، نیاز به ۴ ماه زمان است.
یکی دیگر از برندگان، بلندترین قله اروپا، کوه البروس در مرز کاباردینوبالکاریا و کاراچایوا-چرکیسیا است. ارتفاع آن ۵۶۰۰ متر است و درباره آن افسانه هایی نیز وجود دارند.
یکی دیگر از عجایب روسیه که در کامچاتکا می باشد، دره فواره های آب جوش است که در آنجا بیش از ۲۰۰ چشمه آب گرم و از جمله ۹۰ فواره آب جوش وجود دارد که از آنها آب جوش و بخار تا ده ها متر فوران می کند. بغیر از کامچاتکا، تنها در زلاند نو، ایسلند و یلواستون چنین فواره هایی وجود دارند.
به دره چهل فواره تنها با هلیکوپتر می توان رفت. گاهی بخار تا ۳۰۰ متری نیز می رسد، دمای آب به دمای جوش نزدیک است و از چاه ها گاهی صداهایی مرموز به گوش می رسند.
بنای طبیعی "ستون های بادی" نیز که جزو عجایب روسیه شمرده شده است، در کوما قرار دارد. این بت چهل متری، ۴۰۰ میلیون سال قدمت دارد.
پترهوف در سنت پترزبورگ نیز به بوستان زیبا، سه آبشار و ۱۵۰ فواره خود مشهور است.
مامایف کورگان و مجسمه میهن-مادر در ولگا گراد به یاد نبرد نهایی در جنگ بزرگ میهنی (۱۹۴۱-۱۹۴۵)، یعنی نبرد استالینگراد ساخته شده بود. این مجسمه ۱۰۲ متر ارتفاع دارد و اکنون مردم برای تعظیم آن جا می روند چرا که آنطور که شرکت کنندگان در جنگ می گویند، در این جا سرنوشت جهان و پیروزی بر فاشیسم رقم خورد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست