چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

کلک‌ها و درآمدسازی‌های قلابی اینترنتی


کلک‌ها و درآمدسازی‌های قلابی اینترنتی

تعدادی اسکم (scam) یا کلک‌های بی‌شماری وجود دارند که اخیرا در اینترنت و در تلویزیون‌های ماهواره‌ای کاربران خوش‌قلب و ساده‌دل سراسر دنیا را هدف قرار داده و آن‌ها را فریب می‌دهند …

تعدادی اسکم (scam) یا کلک‌های بی‌شماری وجود دارند که اخیرا در اینترنت و در تلویزیون‌های ماهواره‌ای کاربران خوش‌قلب و ساده‌دل سراسر دنیا را هدف قرار داده و آن‌ها را فریب می‌دهند و جیبشان را خالی می‌کنند و تلفن‌ها و ایمیل‌های اعتراضی فریب خورده‌ها را هم جواب نمی‌دهند.

هیچ‌یک از این اسکم‌ها هیچ ربطی به گوگل یا توییتر ندارند. اگر به پایین صفحات این سایت‌ها نگاه کنید و user agreement‌های آن‌ها را به دقت بخوانید متوجه این نکته و اینکه اصولا یک نوع بیزینس با استفاده از شهرت گوگل و توییتر هستند، خواهید شد. البته چون کاربران معمولا هیچ توجهی به محتوای user agreement‌های سایت‌ها نمی‌کنند اشتباه متوجه می‌شوند و ضرر می‌کنند.

تقریبا تمام این اسکم‌ها با یک داستان ساختگی و غم‌انگیز مشابه (و فقط با تغییر نام شخصیت خیالی داستان) آغاز می‌شوند: می‌گویند که فلانی که شغلش را از دست داده بود و دنبال راهی برای کسب درآمد مشروع و آسان و فقط با صرف چند ساعت در هفته و این حرف‌ها بود توانسته که با استفاده از این روش‌ها به سرعت و فقط با صرف چند ساعت وقت در هفته و حتی از یکی دو روز بعد، چک‌ها و درآمدهایی از مثلا چند ریال تا هزاران دلار در هفته یا در ماه از گوگل و توییتر و غیره کسب کند و بدهی‌هایش را به سرعت پرداخته و زندگی‌اش ازاین رو به آن رو شده...

اگر این داستان‌ها واقعیت داشتند، پس اینگونه افراد - و خود ادعاکنندگان این سایت‌ها - بایستی در لیست میلیاردرهای دنیا باشند! پس چرا مردم هنوز مجبور به کار کردن هستند؟!

شیوه کار اکثر این سایت‌ها معمولا به این صورت است که بعد از ارایه یک داستان و روضه غم‌انگیز و خیالی که نمونه‌اش در بالا ذکر شد، حس کنجکاوی و طمع را در کاربران برمی‌انگیزند و سپس به آن‌ها پیشنهاد می‌کنند که اگر شما هم دوست دارید ثروتمند شوید فقط کافیست که مبلغ ناچیزی را از طریق یک کارت اعتباری به آن سایت بپردازید تا آنها شما را در این برنامه ثبت نام کرده و برایتان اطلاعاتی ارسال کنند.

استفاده از نام‌های نشریات جعلی که تداعی‌کننده معروف‌ترین نشریات امریکایی و غیره هستند (برای تایید جعلی این روش‌ها و دادن احساس اطمینان کاذب به کاربران ساده لوح) هم بخش مهمی‌از فریبکاری این سایت‌هاست.

نامه یا ایمیل‌هایی دریافت می‌کنید که یا به شما میگه برنده پول یا مسافرت و اتومبیل و غیره شده‌اید یا داستان سوزناکی دارد یا به شما پیشنهاد شغل یا تحصیل یا اقامت یا گرین‌کارت و غیره می‌کند و بعدا از شما برای مثلا پرداخت مالیات و گمرک و کارمزد بانکی و غیره تقاضای ارسال پول به یک آدرس یا شماره حساب می‌کند و نهایتا پس از دریافت پول از شما، شتر دیدی ندیدی می‌شود!

همیشه اینگونه ایمیل‌ها دارای اشتباهات گرامری و تایپی هستند و از یک کشور افریقایی یا روسیه ارسال شده‌اند، آدرس بانکی‌شان در کشور دیگری است و کلا نام و آدرس و داستانشان کاملا دروغ است. این‌ها را چون، اولین بار سال‌ها پیش، از کشور نیجریه ارسال می‌شدند، نامه نیجریه‌ای می‌نامند.

گفتنی است، اسکم‌ها نامه‌هایی هستند که با موضوع "تست امنیتی" و "برنده شدن دریک قرعه کشی" کاربران را گول می‌زنند تا اطلاعات حساب‌ها و پسوردشان را در سایت‌های تقلبی وارد کنند.

http://ardal.blogfa.com