شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

چـه کـمـبـودهـایـی مـا را بـداخـلاق مـی‌کـنـنـد؟


چـه کـمـبـودهـایـی مـا را بـداخـلاق مـی‌کـنـنـد؟

حتما شما هم تا به حال شنیده‌اید که کمبود برخی از ریزمغذی‌ها در بدن باعث بدخلق?شدن افراد و به هم ریختن آرامش روانی آنها می‌شود. این ادعا در برخی از شرایط صحیح است که با چند مثال …

حتما شما هم تا به حال شنیده‌اید که کمبود برخی از ریزمغذی‌ها در بدن باعث بدخلق?شدن افراد و به هم ریختن آرامش روانی آنها می‌شود. این ادعا در برخی از شرایط صحیح است که با چند مثال می‌توان توضیح بهتری در مورد آن داد...

مثلا حتما خانم‌ها حالت‌های عصبی، بدخلقی یا افسردگی و ناراحتی پیش از قاعدگی را تجربه کرده‌اند. در این صورت مصرف ویتامین‌های گروه‌ B می‌تواند در بهبود شرایط خلقی آنها موثر باشد. با بالا رفتن سطح ویتامین‌های گروه Bدر بدن خانم‌ها، درست چند روز پیش از قاعدگی، حالت‌های بدخلقی یا احساسات بد و منفی آنها تا حد قابل‌توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

از طرف دیگر اگر سطح سروتونین خون هم در دوران پیش از قاعدگی بالا برود، باز هم آرامش روانی برای خانم‌ها هنگام گذر از این دوران به وجود خواهد آمد. مصرف غذاهای حاوی کربوهیدرات می‌تواند در بالا رفتن سطح سروتونین نقش بسزایی داشته باشد. گاهی کمبود و فقرآهن هم می‌تواند باعث ایجاد خستگی‌های مداوم در افراد مبتلا شود. در این صورت اگر فرد، کاری هم داشته باشد و به علت ضعف و خستگی نتواند کارش را به‌درستی انجام دهد، به‌طور حتم بدخلق و عصبی می‌شود. بنابراین اگر افراد احساس خستگی و بدخلقی مداوم داشتند باید حتما از نظر کمبود یا فقرآهن مورد بررسی قرار بگیرند تا داروها یا توصیه‌های لازم برای حل مشکل آنها تجویز کرد. به عبارت ساده‌تر، کمبود آهن، اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ می‌تواند زمینه کم‌خونی و عوارض ناشی از آن مانند خستگی را ایجاد کند. البته ناگفته نماند که هر نوع کمبود آهن یا کم‌خونی هم باعث ایجاد بدخلقی در فرد نمی‌شود و همان‌طور که گفته شد، این موضوع باید با مراجعه به پزشک بیشتر و بهتر بررسی شود. به‌طور کلی اگر کسی بخواهد خلق‌وخوی خوبی داشته باشد باید از کارکرد صحیح تمام ارگان‌های بدنش مطمئن باشد. در این صورت ممکن است چنین فردی حوصله انجام دادن کارهایش را نداشته باشد و بدخلق شود.

دکتر سعید حسینی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران