شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

تره یادت نره!


تره یادت نره!

در یک بشقاب سبزی خوردن، یکی از سبزی‌های پرطرفدار به خصوص در میان بچه‌ها تره است. سبزی‌ای که خوردن آن را بر دیگر اجزای این گروه ترجیح می‌دهند. تا به حال با خودتان فکر کرده‌اید …

در یک بشقاب سبزی خوردن، یکی از سبزی‌های پرطرفدار به خصوص در میان بچه‌ها تره است. سبزی‌ای که خوردن آن را بر دیگر اجزای این گروه ترجیح می‌دهند. تا به حال با خودتان فکر کرده‌اید که این سبزی چه خواصی دارد؟ در این‌باره باید بگوییم که تره دارای مقادیر قابل توجهی آهن، ویتامین‌های C ،B۱، B۲ و ترکیبات سولفوری است.

این سبزی با مقدار زیادی پتاسیم، برای افراد مبتلا به فشارخون بالا و به دلیل داشتن فیبر فراوان برای رفع یبوست به افراد توصیه می‌شود. البته آهن و ویتامین A موجود در این سبزی نیز برای درمان کم‌خونی موثر است و مصرفش به گیاهخواران پیشنهاد می‌شود.

در ضمن، عادت به خوردن تره برای مبتلایان به سوءهاضمه، چاقی، درد مفاصل، نقرس، دفع چربی خون، رفع عفونت‌ها، کاهش ابتلا به سرطان روده و پروستات، درمان کهیر و رفع خارش پوستی توصیه می‌شود.

جوشانده دانه و دم‌کرده برگ‌های تره در حلال‌های الکلی با درجه کم، برای دفع سنگ کلیه و سهولت دفع ادرار مناسب است و برای رفع گرفتگی صدا، گریپ و سرفه به صورت سوپ یا شربت آثار مفیدی دارد.

البته باید برگ‌های تازه و جوان تره را استفاده و حتما قبل از مصرف، آنها را به دقت شست و ضدعفونی کرد. باید برگ‌های زرد با نوک سفید یا قهوه‌ای را جدا و برگ‌های سبز و جوان را در غذا یا کنار غذا مورد استفاده قرار داد. فراموش نکنید که برگ‌های خام در مقایسه با برگ‌های پخته شده در حرارت‌های طولانی، خاصیت بیشتری دارند بنابراین در صورت امکان تره را خام مصرف کنید. برای نگهداری این سبزی نیز بهتر است آن را در کیسه‌های پارچه‌ای و در یخچال بگذارید.

بسیاری از افراد این سبزی را به دلیل بویی که پس از خوردن در دهان ایجاد می‌شود، کنار می‌گذارند در حالی که بوی بد حاصل از خوردن آن را می‌توان با مصرف گشنیز کنترل کرد. به علاوه فراموش نکنید که یک لیوان خام و نصف لیوان پخته تره یک واحد سبزی محسوب می‌شود و معادل ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد که باید در کل کالری دریافتی روزانه محاسبه شود.

دکتر غلامرضا امین

متخصص فارماکوگنوزی، استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران