شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

حبه قند


حبه قند

حبه قند cubit-sugar یا sugar-pill گویا فقط مصرف داخلی دارد و در هیچ کجای دنیا دیده نشده است که چای قند پهلو بنوشند. حتی در ممالک همجوار مثل هند و پاکستان و آسیای میانه و کشورهای عربی، همگان شکر را …

حبه قند cubit-sugar یا sugar-pill گویا فقط مصرف داخلی دارد و در هیچ کجای دنیا دیده نشده است که چای قند پهلو بنوشند. حتی در ممالک همجوار مثل هند و پاکستان و آسیای میانه و کشورهای عربی، همگان شکر را در داخل چای می ریزند و شیرین می‌کنند و بعد میل می‌کنند.

اینکه قند را در بین دندان‌های پیشین بگیرند بعد آن را به حاشیه دندان‌های آسیا برانند و چای را هورت بکشند خاص این منطقه است و از حال و هوای فرهنگ این مرز و بوم حکایت دارد.

گذاشتن حبه قند در دهان و سرکشیدن جرعه ای از چای داغ و دبش سبب وا رفتن اجزای بلور قند در دهان می‌شود که گاه در گلو می پرد به ویژه آنکه فرد در حال نوشیدن چای بخندد یا سخن بگوید.

تحریک ذرات قند در حفره داخلی حنجره موجب حالت خفگی یا اسپاسم می‌‌شود. به طوری که فرد به سرفه کردن متوالی می‌افتد، راه تنفس می‌گیرد، عروق گردن او برجسته می‌شود، ماهیچه‌های گردن انقباض پیدا می‌کند و بعید نیست که از پای در آید.بسیاری از بیماران ما که ضایعات مزمن در طناب‌های صوتی و حنجره پیدا می‌کنند، پیدایش آن را به پریدن همین اجزای بلورین قند در حین ولو شدن با چای نسبت می‌دهند.

نویسنده : دکتر عبدالحمید حسین نیا