یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

خوابیدن با لنز چه حکمی دارد؟


خوابیدن با لنز چه حکمی دارد؟

این کار به‌دلیل بهداشتی نبودن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله ایجاد عفونت در قرنیه چشم شود. اگر این عفونت‌ها به موقع شناسایی و درمان نشود، آسیب دائمی به بینایی فرد وارد …

این کار به‌دلیل بهداشتی نبودن می‌تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله ایجاد عفونت در قرنیه چشم شود. اگر این عفونت‌ها به موقع شناسایی و درمان نشود، آسیب دائمی به بینایی فرد وارد می‌شود و حتی در موارد شدید این عفونت‌ها منجربه نابینایی خواهد شد.

یکی دیگر از نکات نگران‌کننده این است که در بعضی مواقع استفاده‌کنندگان از این لنزها فقط به شست‌وشوی آن‌ها با آب معمولی اکتفا می‌کنند و نسبت به استفاده از محلول‌های استریل شست‌وشو بی‌توجه هستند. چشم‌ها یک مکانیسم محافظت طبیعی در برابر عوامل خارجی دارند و آن هم مایعی است که روی چشم را پوشانده و شامل آنزیم‌های مفید است اما گاهی میکروب‌هایی که روی لنزها رشد می‌کنند از این لایه عبور کرده و سلامت چشم را به خطر می‌اندازند. یکی از بهترین محل‌ها برای رشد اینگونه میکروب‌ها آب‌ است. به همین دلیل درصورتی که لنزهای خود را با آب شیر بشویید ممکن است مشکلات زیادی برای چشمان‌تان به‌وجود بیاید. قرار دادن لنزها در دست‌شویی هم یکی از اشتباهات خطرناکی است که بعضی از افراد آن را مرتکب می‌شوند. پزشکان استفاده مداوم از ظرف‌های مخصوص نگهداری از لنز را هم توصیه نمی‌کنند. بعد از یک ماه ترک‌های بسیار ریزی روی این ظروف ایجاد می‌شوند که محل مناسبی را برای رشد میکروب‌ها فراهم می‌کند پس بهتر است بعد از مدتی آن‌ها را عوض کرد. لنزهای تماسی یکی از شایع‌ترین عوامل ابتلا به عفونت‌های قرنیه است که معمولا این بیماری با درد شدید، کاهش قدرت بینایی، حساسیت به نور، قرمز شدن چشم و ریزش اشک از آن همراه است. درصورت بروز این علائم لنزها را از چشم خود خارج کرده و هرچه سریع‌تر به یک متخصص مراجعه کنید.