شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

ناگت آداب دارد


ناگت آداب دارد

تجزیه و تحلیل یک شام خانوادگی

بعد از یک روز پرمشغله، در حال چرخ زدن در قسمت محصولات غذایی یک فروشگاه بزرگ بودم که چشمم به بسته‌هایی افتاد که روی آنها عکسی از تکه‌های وسوسه‌برانگیز مرغ چاپ شده بود...

جلوتر رفتم تا روی آنها را با دقت بخوانم که دیدم نوشته شده «ناگت مرغ». می‌خواستم یکی از آن بسته‌ها را بردارم که خانمی به من نزدیک شد و گفت: «ببخشید، این غذا را در خانه هم می‌توان تهیه کرد؟» گفتم: «بله» و برای ایشان چند دقیقه‌ای درباره طرز تهیه ناگت مرغ خانگی صحبت کردم. حرف‌هایم که تمام شد، نگاهی به جدول ارزش غذایی ناگت انداختم؛ بسته را سر جایش گذاشتم و تصمیم گرفتم همان شب ناگت خانگی درست کنم.

● مقدار کالری

مواد غذایی یاد شده در مجموع ۱۴۰۰ کیلوکالری دارند که با تقسیم‌ آنها میان ۴ نفر، انرژی دریافتی به ۳۵۰ کیلوکالری می‌رسد. البته خوردن این غذا با نان یا سیب‌زمینی سرخ?شده، حداقل ۳۰۰ کیلوکالری دیگر نیز به مقدار انرژی‌ آن اضافه خواهد کرد.

● همراه این غذا

بهتر است این غذا را با سالادی از انواع سبزی اعم از هویج، گوجه‌فرنگی، کاهو، جوانه گندم و حتی فلفل دلمه‌ای میل کنید. به این ترتیب با خوردن ناگت هم مقداری منابع پروتئینی دریافت کرده‌اید ‌و هم از گروه سبزی‌ها، واحدی را به مصرف رسانده‌اید. نوشیدنی‌تان نیز می‌تواند یک لیوان دوغ کفیر یا دوغ ساده باشد که در این صورت لبنیات نیز مصرف کرده‌اید.

● طـرز تـهـیـه

ابتدا گوشت مرغ را در کاسه‌ای بریزید و در آن پیاز‌ رنده کنید. ۳ قاشق غذاخوری آرد سوخاری، پنیر پیتزا و ادویه‌ها را هم بیفزایید و با هم خوب ورز دهید. مخلوط به دست آمده را ۲۰ دقیقه در یخچال بگذارید و سپس آن را به صورت گلوله‌هایی به اندازه یک گردو درآورید و بعد از غلتاندن در آرد سوخاری، در روغن سرخ کنید. پس از سرخ‌کردن، ناگت‌ها را روی دستمال کاغذی حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته و آماده سرو‌ شوند.

● مـواد لازم (برای۴ نفر)

گوشت مرغ چرخ شده/۳۰۰ گرم/۵۰۰کیلوکالری

پیاز کوچک/۱عدد/۱۰کیلوکالری

پنیر پیتزا/۱۰۰گرم/۱۵۰کیلوکالری

آرد سوخاری/۹قاشق غذاخوری/۲۷۰کیلوکالری

پودر سیر/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

نمک و فلفل سیاه/به میزان دلخواه/۰کیلوکالری

روغن مخصوص سرخ‌کردن/۵قاشق غذاخوری/۴۵۰کیلوکالری

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

ناگت

دست‌پخت آمریکاست

ناگت، غذایی صنعتی است و ابتدا در ایالات متحده با این هدف که بتوان به شکلی قسمت‌های غیرقابل مصرف انواع گوشت (از گوشت مرغ و ماهی گرفته تا گوشت قرمز) را قابل‌استفاده کرد، وارد بازار شد. این غذا از خمیر گوشت به دست می‌آید ‌یعنی گوشت هر قسمتی از اسکلت حیوان مصرف می‌شود در صورتی که نوع خانگی این غذا با گوشت چرخ‌کرده تهیه می‌شود. برای پخت این غذا در خانه باید به چند نکته توجه داشت که عبارتند از:

۱. ناگت‌ها در طعم‌های مختلفی تهیه می‌شوند و در دستور پخت آنها پنیر پیتزا وجود دارد البته می‌توان با توجه به ذائقه، ناگت را بدون پنیر هم تهیه کرد اما فقط پنیر پیتزا به ناگت اضافه نمی‌شود بلکه می‌توان در صورت تمایل پنیر فتا، گودا و حتی بلوچیز نیز در پخت این غذا استفاده کرد. به این ترتیب که اگر می‌خواهید ناگت‌ها به صورت کوکو در بیایند، به آنها پنیر فتا بیفزایید و اگر می‌خواهید طعم متفاوتی داشته باشند، از پنیر گودا استفاده کنید. در صورت تمایل به کش‌آمدن ناگت‌ها باید از پنیر پیتزا استفاده کرد.

۲. خیلی وقت‌ها چسبناک بودن گوشت چرخ‌کرده مرغ هنگام شکل دادن به آن، کلافه‌کننده‌ است؛ بهتر است هنگام آماده‌کردن گلوله‌های ناگت، به اندازه گوشت مرغ به میزان نصف نصف آرد سفید و پنیر اضافه کنید تا دیگر این مخلوط به دستتان نچسبد و راحت شکل بگیرد.

۳. ادویه‌های اصلی‌ای که توصیه می‌کنم در این غذا بریزید، فلفل سیاه و زردچوبه هستند. البته با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید از سایر ادویه‌ها (نظیر فلفل قرمز یا پودر سیر) نیز استفاده کنید.

۴. برای هرچه خوش طعم‌ترشدن ناگت‌ها می‌توانید به مایه اولیه عصاره گوشت یا مرغ نیز بزنید.

۵. کنار این غذا بهتر است سیب‌زمینی سرخ‌کرده بگذارید و آن را با سالاد کلم میل کنید البته با توجه به ذائقه‌تان می‌توانید به سالاد کلم، چاشنی‌های مختلفی بزنید.

۶. اگر می‌خواهید ناگت‌های تهیه شده را آماده و زمان دیگری مصرف کنید، بهتر است کف ظرف پلاستیکی را آرد بزنید و ناگت‌ها را در آن بچینید. به این ترتیب دیگر ناگت‌ها به هم نمی‌چسبند و هنگام مصرف شکل?شان تغییر نخواهد کرد.

۷. برای سرخ‌کردن ناگت‌ها حتما از روغن مخصوص سرخ‌کردن استفاده و از سرخ‌کردن بیش از حد خودداری کنید. روغن را پس از مصرف دور بریزید و دوباره استفاده نکنید.

● اگر لاغر هستید

این غذا برای شما مناسب است زیرا هم اشتهابرانگیز است و هم کالری فراوانی دارد؛ البته اگر با سیب‌زمینی سرخ شده خورده شود. برای افزایش میزان کالری آن می‌توانید مقدار پنیر پیتزا را افزایش دهید و از سبزی‌هایی مانند ذرت و نخود‌فرنگی نیز استفاده کنید که در گروه سبزی‌های نشاسته‌ای قرار می‌گیرند.

● اگر یبوست دارید

ناگت‌ها را با سالاد کاهو میل کنید. افزودن انواع کلم و حتی فلفل دلمه‌ای به این سالاد نیز مقدار فیبر دریافتی را افزایش می‌دهد و در صورتی که با سبزی‌های بخارپزشده‌ای مانند کدو سبز یا بادمجان طعم‌دار شده با روغن زیتون مصرف شود، مشکل گوارشی‌تان کمتر خواهد شد.

● اگر فشار خون دارید

این غذا را کم نمک تهیه کنید و کنار آن سیب?زمینی تنوری بگذارید، یعنی آن را به خلال‌های درشتی تقسیم کنید و بعد از پاشیدن پودر سیر و آویشن، در فر بگذارید. نوشیدن یک لیوان آب پرتقال همراه این غذا را فراموش نکنید تا هم سدیم کمتری دریافت کنید و هم پتاسیم بیشتر.

ساقی اخوان