چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

عوامل غذایی در معالجه جوش


عوامل غذایی در معالجه جوش

برای مداوای جوش اولین توصیه پزشکان رژیم غذایی مناسب است که از مواد غذایی کاملی چون سبزیها ، میوه ها ، حبوبات و دانه ها غذایی کامل ، سرشار باشد. تمام غذاها و خوراکی هایی که دارای …

برای مداوای جوش اولین توصیه پزشکان رژیم غذایی مناسب است که از مواد غذایی کاملی چون سبزیها ، میوه ها ، حبوبات و دانه ها غذایی کامل ، سرشار باشد. تمام غذاها و خوراکی هایی که دارای شکر تصفیه شده و یا غلیظ هستند باید به کلی از رژیم غذایی بیمار حذف شوند. همچنین از مصرف غذاهایی که حاوی اسیدهای ترانسفتی هستند ، از قبیل شیر ، محصولات لبنی ، مارگارین ، کره و یا روغن های فشرده و سایر روغن های گیاهی که به صورت مصنوعی ئیدروژنه ( اشباع ) شده اند ، نیز باید اجتناب کرد.

شکلات که هم چربی هم شکر فراوان دارد می تواند دو برابر ضرر بزند . از مصرف شیر هم به جهت اینکه علاوه بر اسیدهای ترانسفتی ،م مکن است دارای مقدار کمی هم هورمون های حیوانی باشد ، باید خودداری کرد. در اخر، نباید از غذاهایی که دارای نمک یددار فراوانی هستند استفاده کرد، زیرا که بعضی از افراد نسبت به ید ، که از عوامل شناخته شده جوش پوستی است ، بسیار حساس هستند.

توصیه های عمومی دیگر

۱) از استعمال داروهایی که منجر به جوش زدن می شود اجتناب کنید:داروهای آنابولیک مانند تستوسترون،دارو های کورتونی،داروهای هورمونی،و داروهایی که حاوی مواد یدی و یا بروموری هستند.

۲) از تماس با روغن ها و چربیها و خوردن آنها اجتناب کنید.

۳) از مصرف کرم ها و مواد آرایشی چرب خودداری کنید.

۴) بالشهای مورد استفاده خویش را مرتبا در شوینده هایی که مواد شیمیایی اضافی (مثل مواد رنگی و یا خوشبوکننده) به انها افزوده نشده باشد،بشویید.

۵) سبوم و چربی اضافی صورت خویش را با شستشوی مرتب آن،به صورت دوبار در روز،برطرف سازید.

مهدی کاظم‌زاده

کارشناس تغذیه

www.mehdikazemzadeh.ir