سه شنبه, ۱۸ دی, ۱۴۰۳ / 7 January, 2025
آتش
هیچکس به درستی نمیداند بشر چه وقت استفاده از آتش را کشف کرد. آنچه تا حدی مورد قبول است استفاده از آتش به عصر حجر قدیم یعنی وقتی که ساختن ابزارها به کار بردن آنها شروع شد، آغاز گشت.
افروختن آتش به وسیلهٔ اصطکاک یا اعمال شیمیائی صورت میگیرد. وقتی که ماده سوختنی به نقطه احتراق یا درجه اشتعال برد آتش بهوجود میآید. آتش ـ عمل سوختن یک عمل شیمیائی است یعنی ترکیب اکسیژن موجود در هوا با کربنی که مواد آلی مانند چوب، علف، برگ، زغالسنگ، نفت و گاز طبیعی وجود دارد عمل سوختن انجام میشود.
هنگامیکه ضمن بادهای سخت دو شاخهٔ درخت به یکدیگر سائیده شوند آتش در جنگل بهوجود میآید. اصطکاک آنقدر حرارت به وجود میآورد که باعث میشود تنهٔ درخت گرم شده، سپس دود کند و سرانجام به نقطه احتراق که رسید آتش میگیرد. یا هنگام رعد و برق ممکن است آتشسوزی در جنگل رخ دهد.
چنین به نظر میرسد که آدمی پیش از آنکه خود با اصطکاک، آتش تولید کند ممکن است شاخهای از آتش جنگل در حال سوختن را با خود به غار یا محل سکونت خود برد و آن را پیوسته روشن نگه داشت.
بعدها از اصل اصطکاک و استفاده از مادهٔ معدنی به نام پیریت آهن وجود دارد که وقتی دو قطعه از آن به هم بخورد جرقههائی تولید میشود و احتمالاً به طور تصادفی به این کشف دست یافتن و پس از آن از مالش سنگ چخماق و پیریت که شاید آن هم به طور تصادفی صورت گرفت آسانتر و بهتر آتش تولید کرد.
اختراع پیریت در ۱۸۲۷ صورت گرفت و فندک نیز اختراع گشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست