شنبه, ۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 22 February, 2025
مجله ویستا

موفقیت به روایت جان وودن


موفقیت به روایت جان وودن

● توصیه‌های هفت‌گانه قهرمان افسانه‌ای بسکتبال برای موفق شدن در کار و زندگی
● جان وودن کیست؟
جان وودن را اهل بسکتبال ‌خوب می‌شناسند. او در دوران فعالیت حرفه‌ایش هنگام مربیگری‌ …

توصیه‌های هفت‌گانه قهرمان افسانه‌ای بسکتبال برای موفق شدن در کار و زندگی

جان وودن کیست؟

جان وودن را اهل بسکتبال ‌خوب می‌شناسند. او در دوران فعالیت حرفه‌ایش هنگام مربیگری‌ تیم‌های مطرح بسکتبال جهان، به موفقیت‌های بی‌نظیری دست پیدا کرده ولی به همان اندازه، به خاطر تالیف و انتشار کتاب‌های مختلف‌ در زمینه شیوه‌های مدیریت و رهبری به‌عنوان معلم و مشاور نیز شهرت جهانی دارد. در این نوشته، به بعضی از استراتژی‌های کلیدی او اشاره شده است.

۱) به کارتان علاقه‌مند باشید

شور و اشتیاق، سنگ‌ بنیادین موفقیت حرفه‌ای است. بدون شور و اشتیاق، شما نمی‌توانید با تمام توانایی‌تان کار کنید و فقط در مسیری ثابت حرکت می‌کنید و این حرکت، شما را به سطح موثری از آن رقابت نابی که باید دنبال‌اش باشید، نمی‌رساند؛ چه در بسکتبال، چه در کار و زندگی.

۲) از امتحان نترسید

از اینکه در بوته آزمایش قرار بگیرید، عصبانی نشوید. مردم، شما را آزمایش خواهند کرد ولی هیچ‌وقت از چیزهایی که به آنها باور دارید، عقب نکشید؛ زیرا ممکن است در درجه اول، به خاطر چیزهایی که شما به آن باور دارید، از شما دور شوند ولی درنهایت به شما اعتماد خواهند کرد. من وقتی مربیگری می‌کردم، داشتن موی بلند و ریش پر را برای بسکتبالیست‌ها قدغن کرده بودم اما بیل‌والتون با من مخالفت کرد و گفت که من حق ندارم درباره ظاهر موهای آنها تصمیم بگیرم. من قبول کردم که این حق را ندارم ولی این را هم گفتم که در آخر، من کسی هستم که تصمیم می‌گیرد چه کسی در تیم بماند و چه کسی تیم را ترک کند و دست آخر هم والتون برای تمرین‌های روز بعد، همان‌طور که خواسته بودم، اصلاح شده سر تمرینات آمد.

۳) با دیگران همکاری داشته باشید

شما باید از دیگران همکاری و مشارکت بخواهید. تقسیم کردن و در میان گذاشتن نظر‌ها، اطلاعات، خلاقیت‌ها، مسوولیت‌ها و وظایف از اولویت‌های یک مدیریت موفق است. تنها چیزی را که نباید با دیگران تقسیم کرد، تقصیرها است. یک مدیر قوی همیشه تقصیرها را به گردن می‌گیرد و آبرو و اعتماد را برای افراد تحت مدیریتش می‌خرد.

۴) از شکست نترسید

اگر از شکست بترسید، هیچ‌وقت نخواهید توانست کارهایی را که توانایی و استعداد انجام آنها را دارید، انجام دهید. اگر کاملا آماده باشید و با آمادگی و تمام توانتان جلو بروید، جایی برای ترسیدن از شکست نیست و با شکست، چیزی را از دست نخواهید داد ولی ترس از شکست مانعی بر سر راه عمل کردن است.

۵) اعتماد به نفس داشته باشید

اعتماد به نفس داشته باشید ولی متکبر نباشید. خودبینی و برتری‌جویی، احساسی است که با آن می‌توان زودتر به موفقیت رسید. با تمام احترامی که برای حریفان قایل هستم، بدون ترس، فکر می‌کنم که هیچ‌کدام از آنها به اندازه من توانایی سرپرستی، مدیریت و نظارت من را ندارند. این انعکاس اعتماد به نفس در من است، نه تکبر. من هیچ‌وقت از پیروزی‌هایم مغرور نشده‌ام. تکبر، شما را با دست‌های خودتان به زیر خواهد کشید.

۶) ریزها را هم ببینید

به کوچک‌ترین مسایل هم توجه کنید. به عنوان یک مربی، من برای تعلیم بازیکنانم، حتی چگونه لباس پوشیدن و پوشیدن جوراب‌ها و کفش‌ها را هم به بازیکنانم یاد می‌دادم و اگر خطایی رخ می‌داد، آن را نقد می‌کردم.

۷) وفادار باشید و وظیفه‌شناس

مدیری که حس وظیفه‌شناسی دارد، قطعا مدیری است که همه می‌خواهند جزیی از تیم او باشند. بیشتر ما آرزو داریم جزیی از سازمانی باشیم که مدیریت سازمان به ما توجه کند، انصاف را رعایت کند و به ما احترام بگذارد و تامین‌کننده حقوق‌مان باشد. همیشه پیروز بودن نیست. تعریف من از موفقیت این است که: «موفقیت یعنی آرامش ذهن. آرامش ذهن، نتیجه مستقیم رضایت‌مندی از خود است و این رضایت هم از دانستن این نکته حاصل می‌شود که آدم تمام تلاشش را به بهترین نحو و با تمام ظرفیتش کرده باشد.»

منابع

Wooden: A Lifetime of observation and Reflections; Wooden on Leadership; The Essential Wooden