دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
مجله ویستا

چندنکته درباره مصرف روی


چندنکته درباره مصرف روی

«روی» یا زینک گلوکونیک که نام غیرمتداول آن اورازینک است، یکی از موادمعدنی طبیعی است که برای رشد بدن و سلامت بافت ها مفید است.
به گزارش ایسنا، موادخوراکی دارای زینک گلوکونیک …

«روی» یا زینک گلوکونیک که نام غیرمتداول آن اورازینک است، یکی از موادمعدنی طبیعی است که برای رشد بدن و سلامت بافت ها مفید است.

به گزارش ایسنا، موادخوراکی دارای زینک گلوکونیک از کمبود روی در بدن جلوگیری می کند. ممکن است که زینک گلوکونیک خواص دیگری نیز داشته باشد، اما تاکنون در راهنماهای پزشکی ثبت نشده است.

در مصرف روی باید این نکات را رعایت کنید:

- همزمان با مصرف زینک گلوکونیک از مصرف مواد سرشار فسفر و کلسیم اجتناب کنید؛ چرا که این مواد جذب زینک گلوکونیک را پایین می آورند.

خوراکی های سرشار از کلسیم و فسفر عبارتند از: شیر، پنیر، ماست، بستنی، حبوبات خشک یا نخود فرنگی، عدس، آجیل، روغن بادام زمینی و شکلات های کاکائویی.

- زینک گلوکونیک به عنوان یک پادزی عمل کرده و باعث از بین رفتن میکروب های خاص در سلول های دیگر می شود. قبل از اینکه استفاده از این ماده را آغاز کنید پزشک خود را از داروهایی که قبلا استفاده می کردید، مطلع کنید.

-هنوز مشخص نشده است که آیا زینک گلوکونیک به جنین هم صدمه می زند یا نه؟ اما اگر باردار هستید یا قصد دارید در طول درمان باردار شوید، پزشک خود را درجریان بگذارید.

- شاید زینک گلوکونیک از طریق شیرمادر به نوزاد صدمات جبران ناپذیری وارد کند. پس اگر به نوزاد خود شیر می دهید بدون مشورت با پزشک آن را مصرف نکنید. استفاده از این ماده باید طبق دستور پزشک صورت گیرد و نباید آن را کمتر یا بیشتر از آنچه پزشک تجویز کرده است، مصرف کرد.

- زینک گلوکونیک باید با یک لیوان پر از آب خورده شود اما اگر از ناراحتی معده رنج می برید، بهتر است آن را بین غذا مصرف کنید. ممکن است پزشک شما برای آنکه مطمئن شود این ماده برای شما نتیجه مطلوب دارد، مقدار آن را کم و زیاد کند. همچنین با افزایش سن، نیاز بدن به این ماده بیشتر می شود.

- اگر خوردن یک وعده از زینک گلوکونیک را فراموش کردید برای جبران آن از مصرف اضافی و بیش از حد خودداری کنید؛ چرا که در صورت مصرف بیش از اندازه علائمی چون حالت تهوع، استفراغ شدید، کم شدن آب بدن و بی قراری را به دنبال دارد.

عوارض استفاده از زینک گلوکونیک

در صورت بروز یکی از این عوارض مانند کهیر، آسم، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، حالت تهوع و ناراحتی معده سریعا به پزشک مراجعه کنید. این عوامل از آلرژی هایی محسوب می شود که با خوردن زینک گلوکونیک در بعضی افراد مشاهده می شود؛ در این موارد از مصرف دارو بدون مشورت با پزشک متخصص جدا خودداری کنید.

داروهایی نیز وجود دارد که اثر گلوکونیک را کاهش می دهد و باعث می شود که بدن قادر به جذب روی نشود. در صورت مصرف یکی از داروهای رقیق کننده های خون مانند وارفارین، اکتونل، انواع آنتی بیوتیک ها، پنی سیلین، دکلومیسین، تتراسایکلین، فلوکسین، نوروکسین، نورفلوکسین، سیپروفلوکسین و مینوسایکلین پزشک خود را در جریان بگذارید.

همواره به خاطر داشته باشید که این داروها و داروهای دیگر را دور از دسترس کودکان قرار دهید و هرگز آنها را در موارد مشابه برای کودکان خود تجویز نکرده و به هیچ عنوان دارویی را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید.