پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
تلاش برای طبیعی تر كردن حركات روباتها
![تلاش برای طبیعی تر كردن حركات روباتها](/web/imgs/16/139/epe741.jpeg)
فوتبال بازی می كنند، جارو می كنند، سفینه های فضایی را تعمیر می كنند. از اتاق جراحی بیمارستان تا مدار كره زمین! همه جا هستند. صحبت از روباتهاست. آدم آهنی هایی كه طراحانشان تلاش می كنند ظاهرشان را تا جایی كه می شود دوست داشتنی و انسانی خلق كنند.
بخش بزرگی از فعالیتهای سنگین صنعتی بر عهده این آدم آهنی هاست. گذشته از آن این ماشینها جزئی از زندگی آدم ها شده اند، در نتیجه ظاهرشان هم باید كمی قابل تحمل تر شود. اما مشكل اینجاست كه نحوه حركت و راه رفتن این آدم های آهنی هنوزطبیعی نیست. نمی توانند تندتر راه بروند یا اگر لازم شد بدوند.
به گزارش دویچه وله طراحان روبات دانشگاه هایدلبرگ آلمان در حال طراحی روباتهایی هستند كه حركات طبیعی تری دارند. هدف از طراحی این نوع روباتها استفاده از آنها در مواردی مثل آتش سوزی، نجات جان مصدومین، ارسال كمك های اولیه و یا همراهی توانخواهان هنگام انجام تمرینات بدنی است. گذشته از آن كم نیستند آدمهایی كه در آرزوی داشتن مستخدم آهنی هستند تا صبحانه را آماده كند، نظافت كند یا زباله را بیرون ببرد. مستخدم هایی كه فقط باید شارژشان كرد، البته طراحان ژاپنی روباتها، این آرزو تا حدی برآورده كرده اند.
مستخدم های آهنی كه در ژاپن طراحی و تولید می شوند می توانند به تنهایی خانه را نظافت كنند. اما مشكل اینجاست كه اگر مانع كوچكی سر راه این روباتها باشد، یا متوقف می شوند یا اگر بد شانسی بیاورند زمین می خورند. مهندسان ژاپنی به تازگی نمونه كوچكتری از این نوع روباتهای نظافتچی طراحی كرده اند كه اگر زمین بخورند می توانند دوباره بلند شوند، اما هیچ كدام از این روباتها نمی توانند مراقب باشند كه زمین نخورند!
تجزیه و تحلیل اینكه چطور باید از كنار مانع عبور كرد تا زمین نخورد برای این انسان های آهنی پیچیده تر از محاسبات نجومی است. درحالی كه راه رفتن یا دویدن و حفظ همزمان تعادل بدن، برای انسان امر بدیهی است كه ناخودآگاه توسط مغز كنترل می شود ، هیچ كدام از برنامه های طراحی شده نحوه حركت روباتها تا كنون، نتوانسته اند حفظ تعادل هنگام حركت این ماشینهای آهنی را تضمین كنند.
بررسی طبیعت راه رفتن انسان با در نظر گرفتن جزئی ترین حركات بدنی از برنامه هایی است كه طراحان روباتها را به خود مشغول كرده است. اصرار این طراحان برای طبیعی تر كردن حركات روباتها به این دلیل است كه هر چه نحوه حركت طبیعی تر باشد روبات انرژی كمتری برای حركت نیاز خواهند داشت، در نتیجه هزینه نگهداری و شارژشان هم كمتر خواهد بود.مهندسان آلمانی دانشگاه هایدلبرگ با استفاده از انیمیشن های كامپیوتری كوچكترین جزئیات اندام های حركتی انسان بخصوص بچه های نوپا را دنبال می كنند.
این گروه معتقدند در صورتی كه بتوان برنامه رفتاری طبیعی تری برای روباتها طراحی كرد می توان از آن برای كمك به معلولین نیز استفاده كرد. مهمترین گروه معلولین آن دسته ای هستند كه یك طرف بدنشان به طور كامل فلج است. طراحان روباتها معتقدند می توان اعصاب این بخش از بدن معلولین را بصورت مصنوعی تحریك كرد و عضو از كار افتاده را به حركت در آورد.البته تمامی این برنامه ها و اهداف هنوز در حد تئوری است.
اینكه روبات ها بتوانند مانند انسان راه بروند یا بدوند و یا در شرایط حساس تصمیم گیری كنند و جهت حركتشان را تغییر دهند به زمان بیشتری نیازمند است. طراحان روباتها پیش بینی می كنند تا سال ۲۰۵۰ میلادی روباتهای ساخته خواهند شد كه می توانند با آدمها فوتبال بازی كنند و حتی برنده بازی باشند.در حال حاضر روباتهای معروف به آسیمو ساخت ژاپن ، كه یك متروبیست سانتیمتر طول دارند در بسیاری از خانه های ژاپنی مسوول نظافت و جارو كشیدن هستند. این روباتها سی فرمان را متوجه می شوند اما به زبان ژاپنی! به همین دلیل هم هنوز بازار جهانی ندارند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست