چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
مبتلایان به نقرس بخوانند
محققان نیوزیلندی می گویند نوشیدنی های شیرین را نیز باید به فهرست مواد غذایی که موجب درد و رنج بیشتر مبتلایان به نقرس می شود، افزود.
گوشت قرمز، غذاهای دریایی و مشروبات الکلی به علت آثارشان در افزایش سطح اسید اوریک و ابتلای افراد به نقرس کاملا شناخته شده هستند اما محققان دانشگاه های «اوتاگو» و «اوکلند» نیوزیلند به تازگی به وجود یک گونه ژن انسانی پی بردند که بر اثر مصرف نوشیدنی های شیرین می تواند اثر زیان آوری داشته باشد.
پروفسور «تامی میرمان» از اساتید بیوشیمی دانشگاه «اوتاگو» می گوید زمانی که این گونه ژنی «SLC۲A۹» به درستی فعالیت کند، می تواند به انتقال اسید اوریک به خارج از جریان خون و تسریع خروج آن از طریق کلیه ها کمک کند اما وقتی افراد با این گونه ژنی، نوشیدنی های شیرین مصرف می کنند، عملکرد آن وارونه می شود به گونه ای که اسید اوریک به سیستم گردش خون بدن منتقل می شود و خطر نقرس در افراد افزایش می یابد.
این محقق می گوید: به این ترتیب نه تنها شکر، اسید اوریک خون را افزایش می دهد بلکه به طور مستقیم در خروج اسید اوریک از کلیه ها نیز تاثیر می گذارد بنابراین افراد مبتلا به نقرس علاوه بر مصر داروهای تجویز شده باید از مصرف نوشیدنی های شیرین خودداری کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست