چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

راهکارهای مقابله با انحرافات جنسی


راهکارهای مقابله با انحرافات جنسی

▪ پرسش:
در شرایطی که برخی از مظاهر فساد سلامت روحی جوانان را تهدید می کند ، چگونه می توانند با انحرافات جنسی مقابله بکنند لطفا رویکرد اسلامی را در این زمینه بیان کنید؟
ـ پاسخ: …

پرسش:

در شرایطی که برخی از مظاهر فساد سلامت روحی جوانان را تهدید می کند ، چگونه می توانند با انحرافات جنسی مقابله بکنند لطفا رویکرد اسلامی را در این زمینه بیان کنید؟

ـ پاسخ:

در بخش های قبلی راهکارهای کنترل نفس در بخش پیشگیری شامل:

۱) خردورزی

۲) خدامحوری

۳) رعایت حیا و عفت در محیط خانه که مبتنی بود بر اجازه گرفتن کودکان برای ورود به خلوتگاه پدر و مادر، جداسازی محل خواب کودکان، دور نگاه داشتن کودکان از مناظر مهیج، دقت در دوست یابی، کنترل غریزه جنسی مطرح شد. همچنین در خصوص راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم و گناه دو راهکار شامل:

۱) طرد افکار شیطانی

۲) پرکردن اوقات فراغت عنوان گردید اینک در ادامه، بخش پایانی مطالب را پی می گیریم.

۳) کنترل چشم

نگاه، راهبر دل، دام شیطان و بذر شهوت است. برای مهار غریزه جنسی باید از دیدن هر آنچه که میل جنسی را تحریک می کند، خودداری کرد و در صورت پیش آمدن چنین صحنه هایی خود را از ادامه نگاه باز داشت. قرآن کریم برای خاموش کردن آتش شهوت، موضوع غض بصر را مطرح کرده و می فرماید: قل للمومنین یغضوا من ابصار هم ویحفظوا فروجهم (نور-۳۰) به مومنان بگو: چشم های خود را فروگیرند و دامان خود را حفظ کنند.

بر این اساس فقهای عظام نگاه شهوت آمیز را تحریم کرده اند. علی(ع) نیز راه تعدیل غریزه جنسی را کنترل چشم دانسته و می فرماید: «نعم صارف الشهوات غض الابصار» (غررالحکم و درالکلم، ج ۶، ص ۱۶۴) بهترین عامل روی گردانی از شهوات، فرو بستن چشم ها است.

همچنین امام صادق(ع) نگاه شهوت آمیز را تیر زهرآلود شیطان یاد کرده و می فرماید:

النظر سهم من سهام ابلیس، مسموم و کم نظر اورثت حسره طویله (وسایل الشیعه) نگاه (به نامحرم) تیر زهر آلود شیطان است. چه بسیارند نگاه هایی که بعدها حسرت و تأسف طولانی به دنبال دارد.

۴) عدم اختلاط زن و مرد

هم نشینی زن و مرد و هم سخن شدن و خلوت کردن با یکدیگر، زمینه لغزش و انحراف جنسی را فراهم می کند. اسلام برای تحقق این امر، تمهیداتی اندیشیده است که می توان به دور بودن زن و مرد و وجود حریم میان آن دو، پرهیز از دست دادن زنان و مردان و اجتناب از خلوت زن و مرد نامحرم و هر گفت وگویی فتنه انگیز اشاره کرد.

پیامبر اعظم(ص) می فرماید: کسی که به خدا و روز قیامت ایمان داشته باشد، در جایی نمی خوابد که نفس زن نامحرم را بشنود (وسایل الشیعه). اسلام برای مرزشکنی و تجاوز از حدود الهی عقوبت های سنگینی درنظر گرفته است. پیامبر اعظم(ص) می فرماید: هر کس با زن نامحرمی شوخی کند، خداوند او را در برابر هر کلمه ای که در دنیا ادا کرده هزار سال زندانی می کند (همان) قرآن کریم به همسران پیامبر(ص) درباره گفت وگو با نامحرم توصیه خاصی دارد و می فرماید: «شما زنان نباید صدای خود را در گفتار نازک کنید، تا بیماردلان به طمع افتند، (احزاب-۲۳) براین اساس بسیاری از فقها، صحبت کردن زنان با مردان را با کیفیت تهییج کننده تحریم کرده اند.

در پایان به عنوان جمع بندی سخنان حکیمانه شهید مطهری(ره) را مورد استناد قرار می دهیم که در کتاب مسئله حجاب ص ۱۰۳ و ۱۰۴ می فرماید: «همان طور که محرومیت ها سبب طغیان و شعله ور شدن شهوات می گردد، پیروی و اطاعت و تسلیم مطلق نیز سبب طغیان و شعله ور شدن آتش شهوت می گردد.»

« به عقیده ما برای آرامش غریزه دو چیز لازم است؛ یکی ارضای غریزه در حد حاجت طبیعی و دیگری، جلوگیری از تهییج و تحریک آن.»



همچنین مشاهده کنید