جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

امام خمینی ره به روایت اندیشمندان خارجی


امام خمینی ره به روایت اندیشمندان خارجی

بی شک مقام و منزلت حضرت امام خمینی ره در میان ما ایرانیان از جایگاه رفیع و خاصی برخوردار است چراکه ایشان علاوه بر رهبر ساسی ما , رهبری دینی و الهی ایرانیان را نیز بر عهده داشتند

بی شک مقام و منزلت حضرت امام خمینی (ره) در میان ما ایرانیان از جایگاه رفیع و خاصی برخوردار است چراکه ایشان علاوه بر رهبر ساسی ما ، رهبری دینی و الهی ایرانیان را نیز بر عهده داشتند،

ایشان شخصیتی بودند که دوست و دشمن ایشان را ستایش می کرد و در قلب همه مستضعفان جهان جایی داشت. ایشان کسی بود که اول عمل می کرد سپس به دیگران توصیه می فرمود، با

رهبری ایشان غرور جریحه دار شده ایرانیان ترمیم یافت و عزت و احترام و خودباوری بر جان ایرانیان بازگشت. هرچه در مورد ایشان بگوییم کم است ، ایشان اسوه مقاومت ، تقوی و شجاعت بودند. جالب است که نظرات اندیشمندان خارجی را در مورد ایشان بدانیم.


امام خمینی ره به روایت اندیشمندان خارجی

امام خمینی همواره بر پیوند انسان و خدا تاکید می‏کرددبیر فدارسیون روسیه گفت: امام خمینی (ره) برخلاف رهبران سیاسی قرن حاضر که هر یک دارای استعدادی خاص در یکی از زمینه‏های اقتصادی، سیاسی، علمی، فرهنگی، دینی یا حقوقی بودند، توانایی سازماندهی امور در همه حوزه‏ها را داشت.

پروفسور «میخاییل لمشف‏» افزود: امام خمینی (ره) سیاست را بخش لاینفک دین می‏دانست و با اراده دینی و الهی علیه ستمگران بپاخاست.

وی گفت: امام راحل در تمامی سطوح حیات اجتماعی و سیاسی جامعه، اسلام را به عنوان عامل تعیین کننده در تحولات انقلابی و حمایت کننده ارزشهای انسانی مطرح کرد.

وی بااشاره به اینکه امام کوشش فراوانی داشت تا از مدلهای بیگانه دوری گزیند، افزود: امام همواره بر پیوند گسست ناپذیر انسان و خدا تاکید می‏ورزید. او جوانان را به عنوان منبع انرژی عقل و احساسات به اسلام راستین پیوند داد و آنان را از انحراف نجات بخشید.

«میخاییل لمشف‏» گفت: از بعد بین‏المللی، اندیشه امام سراسر جهان اسلام را در برگرفت و با امریکا و اسرائیل به عنوان معضلات گریبانگیر جهان اسلام به مبارزه برخاست و ثابت کرد که انقلاب اسلامی با انقلابهای مادی روسیه و فرانسه متفاوت است.

وی تاکید کرد: امام خمینی (ره) با پیروی از تعالیم و ارزشهای جاودانه اسلامی، برابری تمام انسانها را بدون وابستگی به موقعیت اجتماعی‏شان در نظر گرفت و صلح و برابری و رفاه مردم را هدف خود ساخت.

● مفتی کرواسی:

امام خمینی بزرگترین اصلاح‏گر قرن بودمفتی کرواسی از امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین اصلاح‏گر قرن اخیر در جهان اسلام و حتی جوامع آزادیخواه یاد کرد.

«شفکو عمر بشیچ‏» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در سارایوو گفت: امام خمینی (ره) در دنیای اسلام و در کل جهان از احترام والایی برخوردار هستند و اندیشه و تفکر ایشان، نه تنها باعث‏بیداری پیروان دین اسلام شد، بلکه پیروان سایر ادیان را به تفکر در مورد نقش ارزنده دین در جامعه واداشت.

وی افزود: انقلاب امام خمینی (ره) در زمانی از تاریخ به وقوع پیوست که تفکر عدم کارایی دین در جامعه حاکم بود، اما انقلاب اسلامی ایران خط بطلان بر آن کشید و کارآمدتر از گذشته می‏شود.

مفتی کرواسی در پایان اظهار داشت: با گذشت چند سال از رحلت امام خمینی(ره)، ما شاهد هستیم که افکار و اندیشه‏های ایشان در جهان طرفداران فراوانی دارد و باید همه ادیان الهی، قدردان بزرگترین اصلاح‏گر قرن بیستم، یعنی امام خمینی (ره) باشند.

● یک اندیشمند آذربایجانی:

امام خمینی دانشمندی منحصر به فرد بودرئیس مرکز تحقیقات اسلامی جمهوری آذربایجان از امام خمینی (ره) به عنوان نظریه‏پرداز و دانشمندی منحصر به فرد در جهان یاد کرد.

پروفسور «رفیق علی اف‏» به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: امام خمینی (ره) با رهبری حکیمانه خود و با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، برخلاف ادعای برخی مدعیانی که دین را عاملی مخرب قلمداد می‏کردند، نشان داد که اسلام یک دین سازنده و یک ایدئولوژی مبلغ ارزشهای اخلاقی، صلح و عدالت است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی جمهوری آذربایجان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و استقرار نظام جمهوری اسلامی در این کشور، کشورهای همسایه و از جمله جمهوری آذربایجان، قفقاز شمالی و آسیای میانه نیز از برکات این انقلاب بهره‏مند شدند. وی افزود: انقلاب اسلامی بزودی اثرات خود را در میان کشورهای جهان نشان داد و شرایط مساعدی را برای بیداری ملتها فراهم ساخت.

پروفسور «رفیق علی اف‏» گفت: امام خمینی(ره) یکی از شخصیتهای بزرگ جهان اسلام در ۲۰۰ سال اخیر است که به عنوان اندیشمند، سیاستمدار، عالم و نظریه‏پرداز بزرگ، برنامه انقلاب اسلامی را آماده و آن را با خروش ملت ایران جایگزین نظام شاهنشاهی در این کشور کرد

● یک مقام مالزی:

امام خمینی مروج اخلاق و معنویت در دنیای مادیگرای معاصر بوددکتر «چاندرا مظفر»، معاون حزب عدالت ملی مالزی گفت: امام خمینی در جامعه‏ای که مادی‏گرایی بخشی جدا نشدنی از آن بود، چهره ارزشهای معنوی و اخلاقی را نمایان ساخت. این استاد دانشگاه و سیاستمدار فعال مالزی افزود: از امام خمینی به عنوان بزرگترین رهبر قرن بیستم یاد خواهد شد; زیرا وی نخستین رهبری بود که در این قرن یک انقلاب دینی را پایه‏گذاری کرد.

«چاندرا مظفر» که رئیس سازمان بین‏المللی «جهان با عدالت‏» نیز می‏باشد، با تقدیر از نقش امام خمینی در پاسداری از عدالت گفت: امام خمینی رهبر بسیار برجسته‏ای بود که با کوششهای خود سهم بسزایی در جهان اسلام به عهده داشت

● نویسنده کلمبیایی:

امام خمینی نیاز به اسلام را در دنیا احیا کردحولیان زاپاتا، محقق، نویسنده و رئیس مرکز فرهنگ اسلامی کلمبیا گفت: در قرن بیستم سه شخص در دنیا مطرح شدند و در تمامی مجامع سیاسی مورد توجه سیاستمداران قرار گرفتند. یکی از آنها گاندی بود، دیگری یحیی (رهبر مردم واتیکان) و سومین آنها حضرت امام خمینی است. از بین این سه رهبر تنها کسی که فرهنگ روحیات و سخنانش در بین مردم مؤثر واقع شد، امام خمینی بود. امام خمینی رهبر مسلمان و آزاده‏ای بود که توانست‏با قیامی، اسلام را در بستر کشور پهناور ایران جای دهد و نیاز به اسلام را در دنیا احیا کند. امام خمینی در سایه حکومت اسلامی و تدبیر و درایت توانست الگوی سایر رهبران دنیا باشد

● استاد دانشگاه قرقیزی:

امام خمینی راه دینی را برگزیده و به انسان و بی کرانگی روح اعتقاد داشت ساویت‏بیک تاکتامشیف، پروفسور در رشته فیزیک و رئیس دانشگاه ملی علوم و صنایع قرقیزستان معتقد است امام خمینی رهبر بزرگی است. او ایده تازه‏ای را مطرح کرد. و در این عصر، دین را وارد عرصه رهبری و هدایت جامعه نمود و توانها و مایه‏هایی از آن را که ناشناخته مانده بود، به کار گرفت و احیا کرد. در توضیح این نکته باید گفت که امام خمینی، زمان مناسبی را برای انقلاب اسلامی انتخاب کرد، زمانی که پایه‏های نظام سرمایه‏داری جهانی لرزان شده و ناتوانی سیستم سوسیالیستی یا کمونیستی در کارآییهای اجتماعی و اداره جامعه ثابت‏شده بود. امام خمینی در این میان از مردان نادر و استثنایی بود. او نه به راه سرمایه‏داری قدم گذاشت و نه یک لحظه در ایمان خود به بی‏اعتباری نظامهای الحادی مارکسیسم و کمونیسم درنگ نمود. راه او راهی یگانه بود که به دیرینگی عمر بشر قدمت داشت. او راه دینی را برگزید و به اسلام توسل جست و به انسان و بی‏کرانگی و روح او اعتقاد داشت. انسان را به مثابه فرزند طبیعت می‏دانست و میان انسانها جز به میدان ایمان دینی آنها تفاوت دیگری قائل نبود. تعالیم او رباینده دلهاست.

مهندس محمد شهرتی فر