جمعه, ۲۴ اسفند, ۱۴۰۳ / 14 March, 2025
مجله ویستا

۵ راهکار کلیدی برای سلامت مواد غذایی


۵ راهکار کلیدی برای سلامت مواد غذایی

▪ رعایت نظافت و پاکیزگی
- دستهای خود را پیش از دست زدن به مواد غذایی و در طول آماده سازی آن به دقت بشوئید.
- پس از استفاده از سرویس بهداشتی دستهای خود را بشوئید.
- تمامی سطوح آشپزخانه …

رعایت نظافت و پاکیزگی

- دستهای خود را پیش از دست زدن به مواد غذایی و در طول آماده سازی آن به دقت بشوئید.

- پس از استفاده از سرویس بهداشتی دستهای خود را بشوئید.

- تمامی سطوح آشپزخانه و وسائلی که در تماس با مواد غذایی هستند را به دقت شسته و تمیز نمائید.

- آشپزخانه (و محل طبخ و آماده سازی غذا) را از دسترسی حشرات، حیوانات خانگی و دیگر حیوانات دور نگه دارید.

جدا نگه داشتن مواد غذایی خام و پخته شده

- گوشت خام، ماکیان و مواد غذایی دریایی خام را از دیگر مواد غذایی دور نگه دارید.

- وسائل آشپزی مانند چاقو و تخته گوشت بری که در تماس با مواد غذایی خام می باشد، را برای غذاهای پخته استفاده نکنید.

- مواد غذایی را در ظرف گذاشته و در داخل یخچال قرار دهید، دقت کنید که مواد غذایی خام و پخته در یک ظرف قرار نگیرند.

پخت کامل غذا

- مواد غذایی به خصوص گوشت، ماکیان، تخم مرغ و مواد غذایی دریایی را به طور کامل بپزید.

- غذاهایی مانند سوپ و خورشت را به طور کامل جوشانده و مطمئن شوید که دمای آن از ۷۰ درجه سانتیگراد گذشته است. از صورتی نبودن و شفاف بودن آب گوشت و مرغ اطمینان حاصل نمایید. برای تعیین دمای غذا از دماسنج استفاده کنید.

- در صورت استفاده مجدد از غذاهای پخته، آنها را به طور کامل دوباره گرم کنید.

غذا را در درجه حرارت مناسب قرار دهید.

- مواد غذایی پخته شده را در بیرون از یخچال برای بیش از ۲ ساعت قرار ندهید.

- در اسرع وقت مواد غذایی پخته شده و غذاهایی که زود فاسد می شوند، را در یخچال قرار دهید.

- مواد غذایی پخته شده را پیش از مصرف کاملاً داغ (بیش از ۶۰ درجه) کنید.

- مواد غذایی را برای مدت طولانی حتی در فریزر نگهداری ننمائید.

- مواد غذایی یخ زده (فریز شده) را در دمای اتاق گرم ننمائید.

از آب آشامیدنی و مواد غذایی خام سالم استفاده نمائید.

- از آب آشامیدنی سالم و لوله کشی استفاده نمائید.

- از دستفروش های دوره گرد مواد غذایی را خریداری نکنید.

- در هنگام استفاده از شیر آن را خوب بجوشانید.

- میوه ها و سبزیجات به ویژه اگر به صورت خام مصرف می شود را به دقت بشویید

(۴ مرحله رعایت شود).

- از مواد غذایی که تاریخ مصرف آنها گذشته به هیچ وجه استفاده ننمایید.