چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

آتش ، کیفر دروغ بستن به خدا


آتش ، کیفر دروغ بستن به خدا

کسی که به دروغ بر خداوند مطالبی را نسبت دهد آنان بر پروردگارشان عرضه داشته می‌شوند و شاهدان می‌گویند آنان کسانی بودند که بر پروردگارشان دروغ بستند، آگاه باشید که لعنت خداوند …

کسی که به دروغ بر خداوند مطالبی را نسبت دهد آنان بر پروردگارشان عرضه داشته می‌شوند و شاهدان می‌گویند آنان کسانی بودند که بر پروردگارشان دروغ بستند، آگاه باشید که لعنت خداوند بر ستمکاران است همان کسانی که مردم را از راه مستقیم خدا باز می‌دارند و انحراف را برای مسیر زندگی مردم طلب می‌کنند و آنها به آخرت کافر هستند. آنها در زمین عاجزکننده خدا از عذاب‌شان نیستند و برای آنها سرپرستی جز خداوند نیست. بر آنها عذاب الهی مضاعف می‌شود، آنها توانایی شنیدن و دیدن حق را نداشتند. آنان کسانی هستند که خودشان را ضرر زدند و آنچه را که افترا می‌بستند از آنها گم شد و هیچ برای آنها فایده‌ای نداشت لاجرم آنها در آخرت از زیانکارترین هستند.

مقایسه مومنان و کافران

کسانی که به توحید، نبوت و احکام الهی ایمان آوردند و عمل صالح پیشه کردند و با اخلاص به سوی پروردگارشان رفتند آنان یاران بهشت هستند و آنها در بهشت به طور جاودان باقی می‌مانند زیرا بهشت پاداش وفاداری و ایمان به احکام الهی است و نعمت‌های خداوند بزرگ در آخرت هرگز زوال‌پذیر نیست.

این دو دسته کافران و مومنان همانند دسته کوران و کران با دسته بینایان و شنوایان است آیا این دو دسته در تشابه با هم مساوی هستند؟! بدیهی است که هرگز این طور نیست پس چرا متذکر نمی‌شوید و به یاد خدا و آخرت جاودان نمی‌افتید تا درباره آخرت خود فکر و تامل کنید و سرنوشت نهایی هستی خودتان را آباد کنید.

گفتگوی نوح با قومش

ما نوح را به سوی قومش فرستادیم. نوح نبی سال‌ها پیش از ابراهیم نبی در منطقه بابل زندگی می‌کرده است. آنچه از شواهد تاریخی بر می‌آید منطقه نبوت نوح نبی همین منطقه بین‌النهرین دجله و فرات بوده و ابراهیم نبی از پیروان آیین نوح بوده است. نوح نبی به قومش فرمود: به درستی من برای شما بیم‌دهنده آشکار هستم به این‌که هیچ معبودی را جز خدای بزرگ پرستش نکنید (پرستیدن به معنای اراده خود را مطابق اراده معبود قرار دادن است) به درستی که من بر شما عذاب روز دردناک را خوف دارم. قوم نوح همان کسانی که کفرپیشه کرده بودند در پاسخ به دعوت نوح گفتند ما تو را تنها بشری مثل خودمان می‌بینیم و کسانی که از تو پیروی و اراده خودشان را مطابق اراده تو می‌کنند از اراذل، اوباش و افراد زودباور و ساده‌لوح ما هستند و ما تو را هیچ برتر از خودمان نمی‌یابیم بلکه گمان می‌کنیم تو از دروغگویان باشی.

نوح فرمود: ای ملت من، آیا شما بر این عقیده‌اید اگر من بر دلیل و حجتی روشن عینی از طرف پروردگارم باشم و پروردگارم از نزد خودش رحمت و نعمتی به من داده باشد و با آن همه توضیح آن دلیل برای شما آشکار نشد و آن همچنان بر شما پنهان مانده است آیا من شما را اجبار و وادار به پذیرش آن معجزه الهی کنم در حالی که شما نسبت به آن اکراه دارید و نمی‌پذیرید. قوم نوح نسبت به نبوت نوح تردید می‌کردند و آن را نمی‌پذیرفتند و او را انسانی عادی می‌دانستند که به طور غیرواقع ادعای نبوت می‌کند و نوح برای اثبات حقانیت نبوت خود و این‌که او از سوی خدای بزرگ به سوی مردم بین‌النهرین فرستاده شده است تا آنها را با معارف الهی آشنا کند به دلیل‌های دیگری استدلال می‌کند.

احمد اسماعیل تبار