سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

ضد آفتاب و لک صورت


ضد آفتاب و لک صورت

چند سالی است که با شروع فصل گرما و افزایش مصرف ضدآفتاب‌ها، پرسش‌های بی‌شماری از سوی مصرف‌کنندگان مطرح می‌شود که ناشی از تشویش و نگرانی آنها در رابطه با اثرات ضدآفتاب‌هاست. …

چند سالی است که با شروع فصل گرما و افزایش مصرف ضدآفتاب‌ها، پرسش‌های بی‌شماری از سوی مصرف‌کنندگان مطرح می‌شود که ناشی از تشویش و نگرانی آنها در رابطه با اثرات ضدآفتاب‌هاست. نگرانی‌هایی از قبیل لک‌زایی، سرطان‌زایی و.... این نوشتار اطلاعات مفیدی در این خصوص در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد.

مواد تشکیل‌دهنده ضدآفتاب‌های معتبر و دارای مجوزهای رسمی از وزارت بهداشت، صرفا به صورت یک پوشش حفاظتی روی پوست قرار گرفته و آن را در برابر اثرات زیانبار پرتوهای خورشیدی محفوظ نگاه می‌دارد و به هیچ‌ وجه قادر به ایجاد لک‌های پوستی نیستند. ضدآفتاب باید براساس نوع و ویژگی‌های پوست هر فرد انتخاب شود که در این خصوص لازم است از راهنمایی پزشک مربوطه سود جست. طبیعی است مصرف غیریکنواخت ضدآفتاب روی پوست باعث می‌شود نقاطی که با ضدآفتاب پوشش یافته‌اند، تحت تاثیر آفتاب قرار نگیرند و از سایر نقاط پوست کمتر تیره شوند که تفاوت رنگ این دو ناحیه از پوست به معنای لک نیست.

برای نتیجه‌گیری موثر از ضد آفتاب‌ها، لازم است هر ۳ساعت یکبار به میزان حداقل ۲ بند انگشت به قطر دهانه خروجی تیوب به طور یکنواخت روی سطح پوست استفاده شود. بسیاری از لک‌های پوستی می‌توانند ناشی از تغییرات هورمونی یا عوارض جانبی بعضی از داروها (بخصوص قرص‌های ضدبارداری خوراکی OCP)‌ یا حتی واکنش‌های حساسیتی باشد. این‌گونه موارد که اندک هم نیستند، به هیچ وجه ربطی به ضدآفتاب نداشته و می‌توانند حتی بدون مصرف ضدآفتاب نیز رخ دهند. اطمینان داشته باشید اگر یک ضدآفتاب (با هر مارکی که می‌خواهد باشد) دارای مجوز رسمی وزارت بهداشت بوده و از مراکز معتبر (داروخانه‌ها و فروشگاه‌های کاملا معتبر) خریداری شده و به شیوه درست و به مقدار کافی مصرف شود، هرگز ایجاد لک نخواهد کرد.

دکتر آناهیتا عباسی‌مود

پزشک عمومی