شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سوم مارس ۱۸۷۸ ـ پیمان سن استفانو و بذل و بخشش های کنگره برلن
سوم مارس ۱۸۷۸ برغم مخالفت انگلستان ، قرار داد پایان جنگ روسیه و عثمانی معروف به پیمان « سن استفانو » میان دو دولت امضاء شد.
روسیه از این جنگ که تا دروازه های استانبول گسترش یافته بود ، دو هدف داشت ؛ یکی اجبار کردن عثمانی به تایید استقلال صربستان ، مونته نگرو ، مقدونیه و بلغارستان بود که اکثریت جمعیت این منطقه اسلاو و همنژاد روسها هستند و دیگری بسط نفوذ خود از طریق این اسلاوها ( اسلاوهای جنوبی ) تا مدیترانه.
انگلستان رقیب قدیمی روسیه مایل به این امر نبود ، مخصوصا نمی خواست که بلغارستان به دریای سیاه و دریای اژه راه پیدا کند.
با این که انگلستان برای ادامه جنگ با روسیه به کمک عثمانی کشتی جنگی فرستاده بود و این کشتی ها به تنگه « بسفور » (استانبول) رسیده بودند ، سران عثمانی ترجیح دادند که با روسیه سازش کنند ، زیرا می دانستند که انگلستان تنها به منافع خودش می اندیشد . عثمانی با امضای پیمان « سن استفانو » روسیه و انگلستان را در برابر یکدیگر قرار داد.
سیاست آلمان در آن زمان بر این مدار بود که میان قدرتهای اروپایی به جای معارضه سازش بر قرار باشد ، لذا کنگره برلن را برای حل اختلاف اروپائیان در قبال سایر سرزمین ها را و ازجمله رفع بحران تازه روابط انگلستان و روسیه و ایجاد تفاهم میان قدرتهای اروپای در ۱۳ ژوئیه ۱۸۷۸ تشکیل داد . در این کنگره بود که تمامی قفقاز به روسیه ، بوسنی ــ هرزگوین به اتریش وقبرس به انگلستان داده شد. همچنین قرار شد که بلغارستان ، مقدونیه و آلبانی با حفظ استقلال خود ؛ اسما ( تشریفاتی ) جزیی از امپراتوری عثمانی به شمار آیند.
در کنگره برلن دیسراییلی نخست وزیر یهودی انگلستان از فرصت استفاده کرد و اندیشه روسیه از ایجاد یک اتحادیه سراسری « پان اسلاو » از خاوردور تا دریای آدریاتیک را افشاء کرد . اما، این افشا گری با مداخله بیسمارک به حمایت از روسیه به جایی نرسید.
انگلستان به تحریکات خود در خارج از جلسات کنگره ادامه داد و صربستان و بلغارستان را به جان هم انداخت و هنگامی که روسیه برای پایان دادن به جنگ این دو کشور همسایه به میاجیگری پرداخت انگلستان نیز وارد مذاکرات شد که از سوم مارس ۱۸۸۶ در بوخارست آغاز گردیده بود . مذاکرات بوخارست موفق به برقرارای صلح میان صربها و بلغارها شد ولی ، دیگر انگلستان از منطقه بالکان خارج نشد و اثر انگشتش همه جا در رویدادهای بعدی بالکان مشاهده می شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست