یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مرحله به مرحله پیش می رویم
● روبرتو كارلوس در آخرین ایستگاه جام جهانی
▪ برزیل - كرواسی
▪ محل انجام دیدار: ورزشگاه المپیك برلین (گنجایش: ۷۲ هزار نفر)
▪ داور: بنیتو آرچوندیا از مكزیك
▪ خط نگه داران: خوزه رامیرز از مكزیك و هكتور ورگارا از كانادا
● تركیب های احتمالی برزیل: دیدا _ كافو، لوسیو، خوان، روبرتو كارلوس، امرسون، زی روبرتو، كاكا، رونالدینیو، رونالدو (یا روبینیو) و آدریانو
● كرواسی: پلتیكاسا، شیمیچ، رابرت كواچ، سیمونیچ، سرنا، تودور، نیكو كواچ، بابیچ، كرانیكار، كلاسنیچ و پرشو
▪ محرومان: ندارد.
▪ مصدومان: در تیم كرواسی ایویكا اولیچ از درد در ناحیه ران می نالد و در اردوی برزیل رونالدو به دلیل جوش و تاول زدن پاهایش در روزهای اخیر نصفه و نیمه تمرین كرده و سینوس هایش نیز چند روز پیش عفونی شده بودند.
حداقل از دیدگاه كارلوس آلبرتو پریرا آنقدر توانایی دارد كه بسیاری از جوانان و مدعیان قرار گرفتن در تركیب ثابت برزیل را پشت خط نگه دارد. ضربات ایستگاهی اش چه از نظر آمار و چه از لحاظ جذابیت اعتبار گذشته خود را از دست داده اند، سرعتش با چند سال قبل قابل قیاس نیست و در رئال مادرید چند فصلی است شرایط خوبی را تجربه نمی كند اما برای تیمی كه رسیدن به ششمین عنوان قهرمانی جهان را هدف بزرگ خود در فستیوال جهانی آلمان قرار داده است یك مهره كارساز و مطمئن است. روبرتو كارلوس برای سومین و آخرین بار پیراهن برزیل را در جام جهانی به تن می كند و طبیعتاً با یك احساس متفاوت و شخصی تمایل دارد بار دیگر جام را بالای سر ببرد. برزیل با دیدگاهی كلیشه ای، تاریخی و البته فنی از نظر كارشناسان مثل همیشه به عنوان بخت اول، رقابت ها را شروع می كند و در این بین نقش نفرات باتجربه ای مثل كارلوس در جوخه تحت هدایت پریرا بسیار تعیین كننده است...
▪ سومین حضورتان در جام جهانی را تجربه می كنید...
بله. البته سال ۹۴ در آخرین لحظات از لیست نفرات خط خوردم. پریرا گفت خیلی جوان هستی و لئوناردو را انتخاب كرد كه توانایی بازی در دفاع چپ و خط میانی را داشت. این دوره آخرین حضورم در جام جهانی است و فكر می كنم بهترین آن باشد. به سختی تلاش می كنم كه بسیار قدرتمندتر از سال ۲۰۰۲ ظاهر شوم.
▪ با وجود كسب افتخارات بسیار زیاد، به نظر می رسد هنوز از انگیزه قوی برای حضور در این رقابت ها برخوردار هستید...
همیشه ذهنیت پیروزی داشته ام و به همین دلیل روحیه ام با دورانی كه تازه وارد دنیای حرفه ای شده بودم فرقی نكرده است. پس از جام جهانی دو سال دیگر در تیم ملی بازی می كنم. یك جام آمریكای جنوبی و كنفدراسیون ها انتظارم را می كشند و پس از آن تلاش می كنم به حد نصاب بازی های ملی كافو برسم. همه اینها در كنار رقابت های امسال انگیزه ام را تقویت می كنند.
▪ مثل همیشه فشار روحی بسیار سنگینی را به دلیل انتظارات بالا تحمل می كنید. به چه شكل با آن كنار می آیید؟
برای تیم ملی برزیل فقط یك گزینه وجود دارد. پیروزی و قهرمانی. در برزیل روزنامه نگاران و هواداران فوتبال فقط سر تعداد گل های زده در هر بازی شرط می بندند و كسی حتی به تساوی فكر نمی كند. این فشار را همیشه احساس كرده ایم. عملكردمان حتی در تمرینات به شدت تحت نظر است و ناچار هستیم مطابق خواسته هواداران پیشروی كنیم. همه می گویند برزیل مدعی اول است. كاملاً درست است اما باید با صبر و حوصله رقابت ها را دنبال كرد و چون فوتبال سرشار از اتفاقات پیش بینی نشده است. طی دوازده سال گذشته تنها یك جام را از دست دادیم و آن كوپا آمه ریكا در كلمبیا بود. همه بازیكنان تلاش می كنند از نظر ذهنی خود را كاملاً آماده كنند و این موضوع را به خوبی می توان مشاهده كرد. به این فشار و توقعات بالا كاملاً عادت كرده ایم.
▪ تفاوت برزیل با سایر تیم ها را در بسیاری از نكات می توان دید. حتی جو تمرینات. فضایی بسیار شاد و صمیمی...
بله و متاسفانه بسیاری تصور می كنند جلسات تمرینی برزیل بیشتر حالت شوخی دارد. اصلاً درست نیست. در پایان هر جلسه بازی تمرینی انجام می دهیم و در آنها نكات تاكتیكی را پیاده می كنیم و حتی پس از گلزنی به معنای واقعی خوشحالی می كنیم. پس از پایان جام جهانی مشخص می شود تمرینات تیم ملی برزیل تا چه اندازه جدی بوده است.
▪ در تیمی كه بیشترین ستارگان حرفه ای را در اختیار دارد نقش مربی تا چه اندازه به چشم می آید؟
بسیار زیاد. اینكه تصور شود با اتكا به بازیكنان بزرگ و بدون توجه به سیستم بازی حریف راهی زمین می شویم كاملاً اشتباه است. قبل از هر بازی، تیم مقابل را از طریق نوارهای ویدئویی بررسی می كنیم، اینكه نقطه قوت آنها كجا است، چگونه از ضربات ایستگاهی استفاده می كنند و... بسیار مهم است. خدایان فوتبال نیستیم كه همیشه خود را از پیش برنده بدانیم و این نكته ای است كه پریرا همیشه روی آن تاكید می كند. او می خواهد در هر دیدار بهترین بازی خود را ارائه دهیم. بازی در جام جهانی آسان نیست و باید به همه حریفان احترام بگذاریم. با هدایت پریرا مرحله به مرحله پیش خواهیم رفت.
▪ اولین بازی برابر كرواسی است.
سرعت آنها بسیار بالا است. بازی های دوستانه آنها را به دقت زیرنظر گرفتیم. بیشترین قدرت و تلاش خود را در نیمه اول صرف می كنند و مهم این است كه آنها را از ریتم عادی بازی شان خارج كنیم.
▪ سپس برابر استرالیا.
شاید به نظر بیاید آسان ترین حریف هستند چون تفاوت شان با سطح بازی برزیل زیاد است اما این نكته را فراموش نمی كنیم كه اكثر بازیكنان آنها در اروپا بازی می كنند و تجربه خوبی دارند.
▪ و آخرین بازی گروهی برابر ژاپن.
بدون شك سخت ترین حریف دور اول. همیشه دردسرساز شده اند. در جام كنفدراسیون ها برابر آنها به تساوی دو به دو رسیدیم. باید مراقب آنها باشیم.
▪ سیسینیو می تواند كافو را در طول رقابت ها نیمكت نشین كند؟
كافو یك بازیكن كلیدی در تركیب تیم است. بنابراین سیسینیو باید صبر كند و در انتظار فرصت مناسب بنشیند. حضور كافو از نظر روحی هم برای تیم اهمیت دارد. سیسینیو بازیكن بزرگی است و می تواند جانشین مناسبی برای كافو باشد.
▪ اما نیمكت نشینی در جام جهانی برای هر بازیكنی سخت است به خصوص برزیلی ها.
درست است اما بازیكنان حرفه ای فكر می كنند. در جام جهانی ۲۰۰۲ برابر كاستاریكا به میدان نرفتم... گیلبرتو، روبینیو، سیسینیو و... فرصت بازی پیدا می كنند، موفقیت تیم از همه چیز مهم تر است.
▪ وضعیت روبینیو چگونه است؟
باید آمادگی اش را حفظ كند. مطمئن هستم پریرا در برخی دیدارها از او استفاده می كند.
▪ احتمال دارد اسپانیا و برزیل با هم روبه رو شوند. حتماً احساس خاصی نسبت به این دیدار دارید؟
هر بازی می تواند احساس خاص خود را ایجاد كند. آنها از قدرت برزیل آگاه هستند اما تحت تاثیر آن قرار نمی گیرند. اسپانیا استعدادهای خوبی دارد و یك مربی كه قصد ساختارشكنی دارد. این تیم بیشتر متكی به كار گروهی است تا حركات انفرادی. فكر می كنم بازی جالبی از آب دربیاید.
▪ شرایط رونالدو پس از پشت سر گذاشتن یك فصل دشوار چگونه است؟
انتقادات، هواداران، مطبوعات و... رونالدو شرایط خوبی را طی یك سال اخیر پشت سر نگذاشت. هر روز با او صحبت می كنم. وضعیت روحی خوبی دارد و مطمئن هستم می تواند ركورد گلزنی دوره قبل را تكرار كند.
▪ آیا در پایان شاهد خنده های روبرتو كارلوس خواهیم بود؟
امیدوارم. احساس خستگی نمی كنم و با قدرت برای پیروزی تلاش خواهم كرد. آخرین جام جهانی دوران حرفه ای خود را سپری می كنم و تمام فكر و ذهنم معطوف قهرمانی است.
ترجمه:بهرنگ داودی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست