سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
غریزههای زندگی و مرگ
نظریه سائقهای فروید (سائق= سوقدهنده، محرک) در طول زندگی و کارهایش شکل گرفت. او ابتدا ردهای از سائقها را به نام غریزههای زندگی تشریح کرد و اعتقاد داشت که این سائقها مسئول بسیاری از رفتارهای انسان هستند. او سرانجام به این عقیده رسیده که این غریزههای زندگی به تنهایی نمیتوانند تمام رفتارهای انسان را توضیح دهند. فروید تشخیص داد که تمام غریزهها در یکی از این دو دسته اصلی قرار میگیرند: غریزههای زندگی و غریزههای مرگ.
غریزههای زندگی (اِروس)
غریزههای زندگی که گاهی به آنها غریزههای جنسی نیز گفته میشود، آنهایی هستند که با بقا، لذتجویی و تولید مثل سروکار دارند. این غریزهها برای حفظ و ادامه حیات فرد و نیز تداوم موجودات زنده اهمیت دارند. با وجودی که به این غریزهها معمولاً غریزههای جنسی گفته میشود امّا این سائقها شامل چیزهایی مانند گرسنگی، تشنگی و پرهیز از درد نیز میشوند. رفتارهایی که معمولاً به غریزه زندگی مربوطند عبارتند از: عشق، همکاری و سایر اقدامات اجتماعی.
غریزه مرگ (تاناتوس)
فروید در کتاب «ورای اصل لذت» خود که در سال ۱۹۲۰ انتشار یافت، هدف از تمام زندگی را مرگ دانست. او متذکر شد که مردم پس از تجربه کردن یک رویداد دردناک (مثل جنگ)، غالباً به بازسازی آن تجربه میپردازند. او چنین نتیجه گرفت که مردم تمایل ناخودآگاهی به مرگ دارند امّا این آرزو عمدتاً توسط غریزههای زندگی تعدیل میگردد.
از دیدگاه فروید، رفتارهای خود-تخریبی، بیانی از انرژی ایجاد شده توسط غریزههای مرگ میباشند. هنگامی که این انرژی به سمت خارج و افراد دیگرهدایت شود، به شکل پرخاشگری و خشونت نمود مییابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست