سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
ضـایـعـات غذایی را به حداقـل برسانید
سالانه ۴۰ درصد از مواد غذایی دور ریخته میشوند. این آمار تکاندهنده در حالی توسط محققان آمریکایی اعلام شد که میلیونها کودک در دنیا از سوءتغذیه و عوارض ناشی از آن، جان خود را از دست میدهند. حالا اگر دوست دارید ضایعات غذاییتان را به حداقل برسانید و راههای پیشگیری از هدر رفتن خوراکیها را بهتر بشناسید، میتوانید نگاهی به این ۱۴ توصیه ساده اما کاربردی ما بیندازید...
۱)با دقت خرید کنید: خیلی وقتها ما هنگام خرید موادغذایی به تاریخ تولید و انقضای آنها توجهی نمیکنیم و موقع مصرف، تازه متوجه گذشتن تاریخ مصرفش میشویم. بنابراین حواستان باشد که هنگام خرید، تازهترین محصولی که بیشترین مدتزمان ماندگاری را دارد، انتخاب کنید.
۲)فهرست خرید داشته باشید: همیشه مواد غذایی مورد نیازتان را روی برگهای بنویسید و وقتی که وارد فروشگاه میشوید فقط به غرفههایی که محصولاتشان را نیاز دارید، سر بزنید. گشتن تمام فروشگاه به معنای خرج کردن پول اضافه و دور ریختن کلی خوراکی بیمصرف است که تنها از روی هوس آنها را خریدهاید.
۳)حواستان به بستهبندی خوراکیها باشد: نور، هوا و آلودگیهای ثانویه از جمله عواملی هستند که میتوانند باعث فساد یا بدمزه شدن بسیاری از خوراکیها شوند. به این ترتیب، شما مجبور خواهید شد خوراکی خریداریشدهتان را درست بعد از خرید، دور بریزید. پس باید هنگام خرید، حسابی حواستان را جمع کنید تا بستهبندی محصولی که قرار است آن را بخرید، پاره، سوراخ یا خراب و مچاله نباشد.
۴)به دمای نگهداری موادغذایی اهمیت بدهید: اگر محصولی را از فریزر فروشگاه موادغذایی برمیدارید، آن محصول باید کاملا یخزده و سفت باشد و شما هم باید بلافاصله پس از رسیدن به منزل، آن را داخل فریزر بگذارید تا از فسادش جلوگیری کنید.
۵)سایزهای کوچکتر را بردارید: هر چه سایز خوراکیهایی که میخرید، کوچکتر باشد، زودتر هم آنها را مصرف میکنید و احتمال فساد و دور ریختنشان را به حداقل میرسانید.
۶)خوراکیهایتان را درست نگهداری کنید: برای جلوگیری از فاسد شدن و دور ریختن موادغذایی، شما باید برچسب آنها را پس از خرید به دقت بخوانید تا متوجه شوید که کدام خوراکیها را باید در یخچال، کدام را در فریزر و کدام را در قفسههای کابینت، نگهداری کنید. درضمن، همیشه محصولات قدیمیتر را جلوتر و محصولات جدیدتر را عقبتر بچینید تا قدیمیها، تاریخ مصرفشان نگذرد.
۷.بشقابتان را به اندازه پر کنید: همیشه مقدار کمی برای خود و فرزندانتان غذا بکشید و اگر باز هم احساس گرسنگی کردید، دوباره بشقابتان را پر کنید. اگر از اول، مقدار زیادی غذا داخل بشقابتان بریزید و دیگر نتوانید آن غذای دستخورده را به ظرف غذا برگردانید باعث هدر رفتن کلی موادغذایی سالم در طول سال میشوید.
۸)از قاشقهای تمیز کمک بگیرید: داخل ظرف خورش، ماست، ترشی و سالادتان، قاشقهای تمیزی بگذارید تا بتوانید باقیمانده خوراکیها را برای وعدههای بعدی نگهداری کنید. به علاوه، فراموش نکنید که خورشها و گوشتهای پخته میتوانند تا ۲ هفته داخل فریزر نگهداری شوند و نیازی به دور ریختن آنها نیست.
۹)بهینهسازی را فراموش نکنید: اگر میوههایتان چند روز داخل یخچال ماندند و شکل و شمایل خود را از دست دادند، بهتر است به جای دور ریختن، آنها را تبدیل به کمپوت یا مربا کنید. قرار دادن میوههای بدشکل در معرض نورآفتاب هم میتواند یک ظرف پر از آجیل میوه خشک برایتان درست کند.
۱۰)سبزیها را دور نریزید: سبزیهای پلاسیده، بیشتر از اینکه به درد سطل زباله بخورند، برای درست کردن یک آش یا سوپ خوشمزه مناسب هستند. سبزیها حتی اگر پلاسیده هم باشند، بازهم مواد مغذی زیادی دارند که شما میتوانید از آنها بهرهمند شوید.
۱۱)تغییر کاربری بدهید: اگر مقداری از گوشت قرمز، مرغ یا ماهیتان باقی مانده است و دوست ندارید که فردا هم دوباره آنها را بخورید، میتوانید به جای دور ریختن، به فکر درست کردن یک غذای جدید با آنها باشید. مثلا آنها را به برنج یا پاستا اضافه کنید یا با افزودن برخی موادغذایی جدید، یک کوکوی خوشمزه با آنها درست کنید.
۱۲)بهاندازه نیاز روزانهتان نان بخرید: نانها جزو خوراکیهایی هستند که خیلی زود بیات میشوند و بهاصطلاح از دهان میافتند. بنابراین اگر بیشتر از نیاز روزانهتان نان خریدهاید، بهتر است که آنها را به بستههای کوچک تقسیم و داخل فریزر نگهداری کنید. انواع نانها حداقل تا یکی، دو هفته داخل فریزر، تازه و سالم باقی میمانند.
۱۳)چاشنیهای خانگی تهیه کنید: شما میتوانید با آسیابکردن نانهای خشک، پودر سوخاری درست کنید و با خشک و پودر کردن سبزیهای پلاسیده، انواع ادویههای سبزیجات را تهیه کنید و هدررفت موادغذاییتان را به حداقل برسانید.
۱۴)به فکر محیطزیست هم باشید: به جای دور ریختن باقیمانده مواد غذایی یا میوهها و سبزیجات، آنها را داخل باغچه حیاطتان دفن کنید تا بهمرور زمان تبدیل به یک کود مقوی برای درختان و گیاهان باغچهتان شوند.
منبع:ریدرزدایجست
ترجمه:لیلی افروغ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست